E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια

1,23 δισ. ευρώ θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο

Δημοσίευση 14/12/2015 | 13:33

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Στην υπογραφή των συμβάσεων για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η Fraport AG και ο όμιλος Κοπελούζου έβαλαν το πρωί της Δευτέρας τις υπογραφές προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη διαχείριση και την ανάπτυξη των 14 αεροδρομίων.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, έκανε λόγο για ενίσχυση των  αεροδρομίων από τον όμιλο Fraport, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα στελέχη της εταιρείας είναι υπερήφανα για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Κοπελούζος είπε ότι «τα οφέλη της μεταβίβασης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι πολλαπλά και η σύμπραξη των δύο εταιρειών, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή υποστήριξη του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, την ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η σύμβαση ήταν να υπογραφεί την περασμένη Πέμπτη, αλλά τη διαδικασία αυτή ματαίωσε η μετάβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Χρήστου Σπίρτζη στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Υπουργών Μεταφορών. H κίνηση αυτή εξελήφθη από πολλούς ως πρόθεση του υπουργού Μεταφορών να κωλυσιεργήσει τη διαδικασία, εκφράζοντας μια αρνητική διάθεση.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των αεροδρομίων δεν σημαίνει και την άμεση μεταβίβαση του ελέγχου των αεροδρομίων στον προτιμητέο επενδυτή. Η ενεργοποίηση της σύμβασης εξαρτάται από μια σειρά προαιρέσεων οι οποίες, εφόσον ικανοποιηθούν, θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της συναλλαγής με την καταβολή του ποσού του 1,2 δισ. ευρώ.

Με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη οι μέτοχοι της κοινοπραξίας Fraport και Slentel θα βγουν στις αγορές για να αντλήσουν τα κεφάλαια της επένδυσης. Εκτιμάται ότι θα αναζητηθεί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταβολή του τιμήματος του 1,23 δισ. προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια της επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κιργιστάν: Τρομακτικό ατύχημα ‑ Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ο οδηγός ξέχασε να βάλει χειρόφρενο

Κόσμος 03.05.2024
Ηλικίας 9 έως 16 ετών οι τραυματισμένοι μαθητές - Οχτώ νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Γιατί έχει συννεφιά ο ουρανός τη Μεγάλη Παρασκευή; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Καιρός 03.05.2024
Ο Θοδωρής Κολυδάς καταθέτει τα επιστημονικά δεδομένα για τον καιρό

Βούλα: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή

Ελλάδα Χτες
Βαριά τραυματισμένος ο οδηγός

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα Χτες
Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων

Ο Μακρόν επιμένει: «Δεν πρέπει να αποκλείουμε χερσαία επέμβαση της Δύσης στην Ουκρανία»

Κόσμος Χτες
«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο διότι ο στόχος μας είναι να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει», ανέφερε ξανά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Στην πιο μεγάλη της μάχη, η Πέννυ θα νικήσει

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 14χρονη

Ελλάδα Χτες
Η 15χρονη πλησίασε το θύμα και υπό την απειλή μαχαιριού της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο

Αγριο έγκλημα στη Βόρεια Ήπειρο ‑ Δυο Έλληνες νεκροί

Ελλάδα Χτες
Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν νεκροί με χτυπήματα στα κεφάλια τους