E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανθιμος για σύμφωνο συμβίωσης: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις

«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία»

Δημοσίευση 14/12/2015 | 11:07

Ανθιμος για σύμφωνο συμβίωσης: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις

Το σύμφωνο συμβίωσης απασχόλησε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ¶νθιμο κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς.

«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία», ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια, να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα τη γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις... Κύριε Ελέησον»!

Σύμφωνα με το romfea.gr, o Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πολιτικά το θέμα, διότι η Εκκλησία είναι πάνω από κόμματα και ευλογεί μόνο τον χριστιανικό γάμο.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα, τις οποίες και ο κ. ¶νθιμος χαρακτήρισε σκληρές, παρ' όλα αυτά όμως, αναρωτήθηκε και ο ίδιος: «Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;».

«Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος», υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα, αλλά για ακόμη μια φορά τόνισε ότι «στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι».

«Η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει πλέον! Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τους ανθρώπους αυτούς, πώς θα σταθούμε; Πού θα πάμε;», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης ¶νθιμος.

Κλείνοντας, ο κ. ¶νθιμος τόνισε: «Η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε μηδενική αύξηση του πληθυσμού. Αν λοιπόν πάμε έτσι, θα χαθούμε... Η ευθύνη είναι όλων μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε σε διακοπές στην Κύπρο και οι γιατροί παρέδωσαν το σώμα του χωρίς την καρδιά

Κόσμος 01.12.2025
Ο 76χρονος Μάικλ Γκρέιλι, κατέρρευσε εξαιτίας κράμπας στο πόδι

Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική και στο ύψος των Μαλγάρων: Ένταση με οδηγούς, δείτε πού υπάρχουν μπλόκα

Ελλάδα 01.12.2025
Κλειστή από χθες η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη Νίκαια Λάρισας και ο Ε65

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στον Κηφισό από τις 07:00 έως τις 10:00 συζητά το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα 01.12.2025
«Αυτή την περίοδο μετράμε ήδη με drones την ακριβή αποτύπωση αυτού του προβλήματος»

Απεργία 3/12: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ελλάδα 01.12.2025
Νέες συγκεντρώσεις ενώ συνεχίζονται και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας

Ελλάδα 01.12.2025
Η ευλογιά ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή

Δικηγόρος για τη 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της στη Σαλαμίνα: «Απειλούσε εμένα, τα παιδιά μου»

Ελλάδα 01.12.2025
Τα «ανθρωποειδή που ενδύονται τον μανδύα του ηθικού ανθρώπου στο διαδίκτυο, είναι ακραία επικίνδυνες προσωπικότητες που κρύβουν το τέρας που ζει μέσα τους»

Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ελλάδα 01.12.2025
Οι Αρχές σπεύδουν στο σημείο για τις απαραίτητες ενέργειες

Έρχονται τα ρομπότ που λένε τα… κάλαντα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 01.12.2025
Τα ρομπότ θα είναι έτοιμα και για την Πρωτοχρονιά, αφού γίνονται ήδη δοκιμές