E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

Κατατίθεται στη βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημοσίευση 11/12/2015 | 21:17

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

Κορυφώνονται οι συνομιλίες Αθήνας-δανειστών και μέχρι αύριο, Σάββατο μεσημέρι, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, που θα ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία μετά και τον σημερινό, τελευταίο, γύρο συνομιλιών Σταθάκη και Τσακαλώτου με τους δανειστές, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Κυβερνητικές πηγές, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ αλλά και την πρόοδο που έχει καταγραφεί στα «κόκκινα δάνεια», τα οποία θα «σπάσουν» σε δύο φάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, ενημέρωσαν και το EuroWorking group μέσω τηλεδιάσκεψης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οπως έγινε γνωστό το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στις Επιτροπές, ενώ την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή έσπευδε να διευκρινίσει πως το αποψινό EWG δεν περιελάμβανε στην ατζέντα του το ελληνικό ζήτημα και πως δεν σχετίζεται με συμφωνία Αθήνας-δανειστών. «Ηταν προγραμματισμένο» εξηγούσε και διευκρίνιζε πως θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του EWG την Τρίτη ή την Τετάρτη – αφού θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ.ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τέλος η ψηφοφορία της Τρίτης στην Ολομέλεια, αν και το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν εκφράζει ανησυχία για διαφοροποιήσεις.

Ερχεται και νέο πολυνομοσχέδιο για να «χρυσώσει» το χάπι

Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω, η κυβέρνηση αναμένεται εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να καταθέσει πολυνομοσχέδιο «παράλληλου προγράμματος».

Αυτό, θα περιλαμβάνει δράσεις όπως: μέτρα ενίσχυσης στα νοσοκομεία, ενισχυτική διδασκαλία, θέσεις απασχόλησης για την ανεργία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Επικήρυξε με 60.000 ευρώ τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

Κόσμος 04.04.2026
Το Ιράν δίνει 60.000 ευρώ σε όποιον συλλάβει ζωντανό τον πιλότο και τον παραδώσει στις ιρανικές δυνάμεις

Το διαδίκτυο μας «καταπίνει»: Περνάμε 44 χρόνια μπροστά από τις οθόνες και πέντε χρόνια μόνο σε feeds, notifications και scrolling

Tech + Science 04.04.2026
Περνάμε πέντε φορές περισσότερο χρόνο στα social media απ` ό,τι σε πραγματικές κοινωνικές επαφές - Τι δείχνει μελέτη της Bank of America

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια στις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.04.2026
Τροπολογία-ανάσα για οφειλέτες - Σταθερές δόσεις έως το 2027 για χρέη στην εφορία

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας