E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

Κατατίθεται στη βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημοσίευση 11/12/2015 | 21:17

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

Κορυφώνονται οι συνομιλίες Αθήνας-δανειστών και μέχρι αύριο, Σάββατο μεσημέρι, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, που θα ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία μετά και τον σημερινό, τελευταίο, γύρο συνομιλιών Σταθάκη και Τσακαλώτου με τους δανειστές, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Κυβερνητικές πηγές, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ αλλά και την πρόοδο που έχει καταγραφεί στα «κόκκινα δάνεια», τα οποία θα «σπάσουν» σε δύο φάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, ενημέρωσαν και το EuroWorking group μέσω τηλεδιάσκεψης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οπως έγινε γνωστό το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στις Επιτροπές, ενώ την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή έσπευδε να διευκρινίσει πως το αποψινό EWG δεν περιελάμβανε στην ατζέντα του το ελληνικό ζήτημα και πως δεν σχετίζεται με συμφωνία Αθήνας-δανειστών. «Ηταν προγραμματισμένο» εξηγούσε και διευκρίνιζε πως θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του EWG την Τρίτη ή την Τετάρτη – αφού θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ.ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τέλος η ψηφοφορία της Τρίτης στην Ολομέλεια, αν και το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν εκφράζει ανησυχία για διαφοροποιήσεις.

Ερχεται και νέο πολυνομοσχέδιο για να «χρυσώσει» το χάπι

Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω, η κυβέρνηση αναμένεται εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να καταθέσει πολυνομοσχέδιο «παράλληλου προγράμματος».

Αυτό, θα περιλαμβάνει δράσεις όπως: μέτρα ενίσχυσης στα νοσοκομεία, ενισχυτική διδασκαλία, θέσεις απασχόλησης για την ανεργία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή