E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

Κατατίθεται στη βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημοσίευση 11/12/2015 | 21:17

Διαπραγματεύσεις τέλος: «Κλείδωσε» η συμφωνία με τους δανειστές

Κορυφώνονται οι συνομιλίες Αθήνας-δανειστών και μέχρι αύριο, Σάββατο μεσημέρι, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, που θα ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία μετά και τον σημερινό, τελευταίο, γύρο συνομιλιών Σταθάκη και Τσακαλώτου με τους δανειστές, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Κυβερνητικές πηγές, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά τη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ αλλά και την πρόοδο που έχει καταγραφεί στα «κόκκινα δάνεια», τα οποία θα «σπάσουν» σε δύο φάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, ενημέρωσαν και το EuroWorking group μέσω τηλεδιάσκεψης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οπως έγινε γνωστό το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα αναμένεται να κατατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στις Επιτροπές, ενώ την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή έσπευδε να διευκρινίσει πως το αποψινό EWG δεν περιελάμβανε στην ατζέντα του το ελληνικό ζήτημα και πως δεν σχετίζεται με συμφωνία Αθήνας-δανειστών. «Ηταν προγραμματισμένο» εξηγούσε και διευκρίνιζε πως θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του EWG την Τρίτη ή την Τετάρτη – αφού θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ.ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τέλος η ψηφοφορία της Τρίτης στην Ολομέλεια, αν και το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν εκφράζει ανησυχία για διαφοροποιήσεις.

Ερχεται και νέο πολυνομοσχέδιο για να «χρυσώσει» το χάπι

Σε αντιστάθμισμα των παραπάνω, η κυβέρνηση αναμένεται εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων να καταθέσει πολυνομοσχέδιο «παράλληλου προγράμματος».

Αυτό, θα περιλαμβάνει δράσεις όπως: μέτρα ενίσχυσης στα νοσοκομεία, ενισχυτική διδασκαλία, θέσεις απασχόλησης για την ανεργία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left Χτες
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left Χτες
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.