E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προς χαλάρωση τα capital controls

Ανεβαίνει το όριο αναλήψεων

Δημοσίευση 10/12/2015 | 15:16

Προς χαλάρωση τα capital controls

Νέα σημαντική χαλάρωση των capital controls αναμένεται να συμβεί, πιθανότατα μετά τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Πρόκειται για την ημερομηνία που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, η ψήφιση των οποίων θεωρείται κλειδί για την άρση των περιορισμών.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, ωστόσο φέρεται να είναι κάτι που το επιθυμούν οι τράπεζες, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δρόμος έχει ανοίξει μετά την άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα η συνολική άρση των περιορισμών να θεωρείται ζήτημα χρόνου. Εξαίρεση αποτελεί η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Η χαλάρωση αναμένεται να είναι σημαντική, με το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης να ανέρχεται κοντά στα 600 ευρώ (οι ακριβείς πληροφορίες κάνουν λόγο για 560 ευρώ) από τα 420 που είναι σήμερα, ενώ εξετάζεται και η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Επίσης πολύ πιθανή θεωρείται και η άρση των απαγορεύσεων που ισχύουν στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση τους για την πραγματοποίηση κάποιων αγορών. Όπως, για παράδειγμα, η αγορά κάποιου ακινήτου, αυτοκινήτου κτλ.

Να σημειωθεί, ότι από εδώ και στο εξής αρμόδια για την παρακολούθηση των κινήσεων των κεφαλαιακών περιορισμών θα είναι η ΤτΕ, η οποία και θα καταγράφει επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών και στην εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα προβαίνει σε οποιαδήποτε άρση των περιορισμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.