E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προς χαλάρωση τα capital controls

Ανεβαίνει το όριο αναλήψεων

Δημοσίευση 10/12/2015 | 15:16

Προς χαλάρωση τα capital controls

Νέα σημαντική χαλάρωση των capital controls αναμένεται να συμβεί, πιθανότατα μετά τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Πρόκειται για την ημερομηνία που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, η ψήφιση των οποίων θεωρείται κλειδί για την άρση των περιορισμών.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, ωστόσο φέρεται να είναι κάτι που το επιθυμούν οι τράπεζες, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δρόμος έχει ανοίξει μετά την άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα η συνολική άρση των περιορισμών να θεωρείται ζήτημα χρόνου. Εξαίρεση αποτελεί η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Η χαλάρωση αναμένεται να είναι σημαντική, με το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης να ανέρχεται κοντά στα 600 ευρώ (οι ακριβείς πληροφορίες κάνουν λόγο για 560 ευρώ) από τα 420 που είναι σήμερα, ενώ εξετάζεται και η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Επίσης πολύ πιθανή θεωρείται και η άρση των απαγορεύσεων που ισχύουν στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση τους για την πραγματοποίηση κάποιων αγορών. Όπως, για παράδειγμα, η αγορά κάποιου ακινήτου, αυτοκινήτου κτλ.

Να σημειωθεί, ότι από εδώ και στο εξής αρμόδια για την παρακολούθηση των κινήσεων των κεφαλαιακών περιορισμών θα είναι η ΤτΕ, η οποία και θα καταγράφει επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών και στην εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα προβαίνει σε οποιαδήποτε άρση των περιορισμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα Χτες
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα Χτες
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του