E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προς χαλάρωση τα capital controls

Ανεβαίνει το όριο αναλήψεων

Δημοσίευση 10/12/2015 | 15:16

Προς χαλάρωση τα capital controls

Νέα σημαντική χαλάρωση των capital controls αναμένεται να συμβεί, πιθανότατα μετά τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Πρόκειται για την ημερομηνία που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, η ψήφιση των οποίων θεωρείται κλειδί για την άρση των περιορισμών.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, ωστόσο φέρεται να είναι κάτι που το επιθυμούν οι τράπεζες, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δρόμος έχει ανοίξει μετά την άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα η συνολική άρση των περιορισμών να θεωρείται ζήτημα χρόνου. Εξαίρεση αποτελεί η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Η χαλάρωση αναμένεται να είναι σημαντική, με το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης να ανέρχεται κοντά στα 600 ευρώ (οι ακριβείς πληροφορίες κάνουν λόγο για 560 ευρώ) από τα 420 που είναι σήμερα, ενώ εξετάζεται και η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Επίσης πολύ πιθανή θεωρείται και η άρση των απαγορεύσεων που ισχύουν στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση τους για την πραγματοποίηση κάποιων αγορών. Όπως, για παράδειγμα, η αγορά κάποιου ακινήτου, αυτοκινήτου κτλ.

Να σημειωθεί, ότι από εδώ και στο εξής αρμόδια για την παρακολούθηση των κινήσεων των κεφαλαιακών περιορισμών θα είναι η ΤτΕ, η οποία και θα καταγράφει επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών και στην εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα προβαίνει σε οποιαδήποτε άρση των περιορισμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ελλάδα 02.01.2026
Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Κραν Μοντάνα: Τα δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Αυτή είναι η σερβιτόρα που έκαψε το μοιραίο κλαμπ

Κόσμος 02.01.2026
Οι επιζώντες περιέγραψαν σκηνές φρίκης μέσα στο κλαμπ