E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προς χαλάρωση τα capital controls

Ανεβαίνει το όριο αναλήψεων

Δημοσίευση 10/12/2015 | 15:16

Προς χαλάρωση τα capital controls

Νέα σημαντική χαλάρωση των capital controls αναμένεται να συμβεί, πιθανότατα μετά τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Πρόκειται για την ημερομηνία που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, η ψήφιση των οποίων θεωρείται κλειδί για την άρση των περιορισμών.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, ωστόσο φέρεται να είναι κάτι που το επιθυμούν οι τράπεζες, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δρόμος έχει ανοίξει μετά την άρση των περιορισμών στις χρηματιστηριακές συναλλαγές η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα η συνολική άρση των περιορισμών να θεωρείται ζήτημα χρόνου. Εξαίρεση αποτελεί η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Η χαλάρωση αναμένεται να είναι σημαντική, με το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης να ανέρχεται κοντά στα 600 ευρώ (οι ακριβείς πληροφορίες κάνουν λόγο για 560 ευρώ) από τα 420 που είναι σήμερα, ενώ εξετάζεται και η χαλάρωση στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών.

Επίσης πολύ πιθανή θεωρείται και η άρση των απαγορεύσεων που ισχύουν στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση τους για την πραγματοποίηση κάποιων αγορών. Όπως, για παράδειγμα, η αγορά κάποιου ακινήτου, αυτοκινήτου κτλ.

Να σημειωθεί, ότι από εδώ και στο εξής αρμόδια για την παρακολούθηση των κινήσεων των κεφαλαιακών περιορισμών θα είναι η ΤτΕ, η οποία και θα καταγράφει επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών και στην εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και στη συνέχεια θα προβαίνει σε οποιαδήποτε άρση των περιορισμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και πώς κερδίζετε έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκπτωση έως 4% προβλέπεται για έγκαιρη εφάπαξ πληρωμή φόρου εισοδήματος, ενώ επιστροφές και συμψηφισμοί πραγματοποιούνται πλέον αυτόματα μέσω myAADE, χωρίς αίτηση από τους φορολογούμενους

Ένταση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από οπλισμένα τουρκικά F‑16 ‑ Εμπλοκή με ελληνικό μαχητικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Kαταγράφηκαν εννέα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εκ των οποίων πέντε πραγματοποιήθηκαν από τα F-16 και τέσσερις από τα ATR-72.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, δηλαδή στις 13 Ιουλίου

Στιγμές αγωνίας στον Πύργο: Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονη μέσα σε αυλή σπιτιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παιχνίδι που μετατράπηκε σε εφιάλτη - Δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του τετράποδου

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 41χρονος συζυγοκτόνος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από το πρωί βρίσκονταν συγκεντρωμένες γυναίκες που αποδοκίμασαν τον δράστη

Χαλκίδα: Γιατρός έπαθε εγκεφαλικό μέσα στο νοσοκομείο – Είχε μόλις γυρίσει από αναρρωτική άδεια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γιατρός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που υποβαλλόταν σε εξετάσεις

Ξηλώθηκε σπείρα που λεηλατούσε αιολικά πάρκα και υποσταθμούς σε Εύβοια και Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν έξι άτομα

Το Bitcoin σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σβήνει το ράλι του Τραμπ και υποχωρεί σε χαμηλά 20 μηνών μετά την κίνηση της Strategy

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ σε πολεοδομίες της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Συλλήψεις για «εξυπηρετήσεις» και φακελάκια

Τουρκία: Ανδρας κράτησε όμηρο την 3χρονη κόρη του έπειτα από καβγά με την σύζυγό του

Κόσμος Χτες
Η 3χρονη διασώθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις