E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «σούπερ κρέας» δεν προέρχεται από ζώα!

Το Beyond Meat και η φιλοσοφία του Ethan Brown

Δημοσίευση 11/12/2015 | 00:18

Το «σούπερ κρέας» δεν προέρχεται από ζώα!

Αυτή η τροφή έχει περισσότερη πρωτεΐνη από ένα μπιφτέκι, περισσότερο σίδηρο από ένα κομμάτι κρέας, περισσότερα ωμέγα λιπαρά από τον σολομό, περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και περισσότερα αντιοξειδωτικά, από τα μούρα. Είναι ένα σούπερ κρέας!

Αν κοιτάτε το κρέας και σκέφτεστε πως προέρχεται από αγελάδες, κότες και γουρούνια, σκεφτείτε επίσης πως το οικοσύστημα μπορεί να σας δώσει πολλά παρπάνω, αρκεί να το χρησιμοποίσετε σωστά. «Πρέπει λοιπόν, να σκεφτείτε διαφορετικά» , όπως λέει ο Ethan Brown, CEO της εταιρείας τροφίμων Beyond Meat, της οποίας αποστολή είναι η δημιουργία κρέατος αποκλειστικά από φυτά.

Για δεκαετίες, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να παράγουν τρόφιμα παρόμοια με το κρέας από τα φυτά, όμως οι τροφές αυτές δεν βρήκαν μεγάλη απήχηση, καθώς οι «απομιμήσεις» ποτέ δεν φτάνουν δυστυχώς το αυθεντικό προϊόν.

Για τους ανθρώπους της Beyond Meat, το κρέας είναι η ουσία του, αυτά που περιέχει, δηλαδή το λίπος του, τα αμινοξέα, οι υδρογονάνθρακες, τα θρεπτικά συστατικά του και το νερό, στοιχεία που υπάρχουν και σε άλλες τροφές, εκτός από τη σάρκα των ζώων. Μπορούν να βρεθούν και στην χλωρίδα, για αυτό και η παραπάνω εταιρεία, τα αντλεί από εκεί και έπειτα, αφού τα «δέσει» μεταξύ τους, δίνοντας του την μορφή των μυών των ζώων, προσφέρουν στον κόσμο φυτικό κρέας.

Αυτό που διαφοροποιεί την Beyond Meat από τους προηγούμενους παρασκευαστές παρόμοιων τροφών, είναι ότι αντί να πλασάρουν το προϊόν τους σαν κρέας, μόνο στην εμφάνιση, δίνουν βάση στην ουσία του, δηλαδή το περιεχόμενο του. Αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που κάνει το κρέας και το αναπαράγουν.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι το μυστικό για την παραγωγή ενός πιστικού «αντιγράφου» του κρέατος, είναι να επιτευχθεί η σωστή γεύση, όμως όπως αποδεικνύεται εν τέλει, δεν πρόκειται για το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση. Σύμφωνα με τον Brown, το θέμα είναι η ζωική πρωτεΐνη, η αίσθηση που αφήνει στα δόντια, στοιχεία που η εταιρεία του φροντίζει να προσαρμόσει στα προϊόντα της.

Η Beyond Meat πουλά δύο είδη κρέατος, από κοτόπουλο και μοσχαρίσιο, ενώ ετοιμάζει και το επόμενο είδος, που θα αποτελέσει μια έκπληξη για όλους τους λάτρεις του κρέατος, ένα χάμπουργκερ.

Αυτό που πιστεύει ο Brown και η ομάδα του, είναι ότι βασισμένοι σε κάποιες αρχές, μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες τροφές. Και αν τελικά, καταφέρουν να παράγουν όλα αυτά τα εκπληκτικά φυτικά κρέατα, μήπως στο μέλλον το κρέας διαγραφεί εντελώς από τη ζωή μας;

Ο ίδιος λέει πως δεν του φαίνεται και τόσο ρεαλιστική αυτή η σκέψη. Το θέμα είναι πως πολλές από τις πιο σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιολογικά προβλήματα προέρχονται από την υπερβολική κατανάλωση κρεάτος. Επίσης, η κλιματική αλλαγή σχετίζεται και αυτή με τα παραπάνω, λόγω της ζωής που θανατώνεται καθημερινά.

Ο Brown, ελπίζει πως με τη δουλεία του θα καταφέρει να βελτιώσει τους παραπάνω τομείς. Το θέμα της εταιρείας πάντως δεν είναι να σας κάνει να σταματήσετε το κρέας, αλλά να γίνετε λίγο παραπάνω χορτοφάγοι, σκεπτόμενοι ότι αφενός κάνετε καλό στην υγεία σας και αφετέρου, βοηθάτε το περιβάλλον.

Have You Met 'Super Meat'?* *No Animals Where Harmed During The Production Of 'Super Meat'.Would You Like This On Your Dinner Plate In A Near Future?

Posted by Gongobonk on Wednesday, December 9, 2015
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά Χτες
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών