E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Θα το λάβουν σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι σε σχέση με το 2014

Δημοσίευση 10/12/2015 | 12:21

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Στις δεκάδες υπογραφές που απαιτούνται από τους αρμόδιους διευθυντές του υπουργείου οικονομικών απέδωσε την πολύμηνη καθυστέρηση της υπουργικής απόφασης για την εκταμίευση του επιδόματος θέρμανσης ο κ.Τρύφων Αλεξιάδης.

Σχεδόν 20 ημέρες πριν το τέλος του χρόνου και ενώ το επίδομα για το 2015 δεν έχει ακόμα διανεμηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, για αιτήσεις καταβολής του επιδόματος που θα γίνουν έως 31/12/2015, τα χρήματα θα εκταμιευθούν τέλος Φεβρουαρίου του 2016, ενώ για αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1/1/2016 έως 31/5/2016, τα χρήματα θα δοθούν έως το τέλος του ερχόμενου Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται, πως τα κριτήρια έχουν πετσοκοφτεί και το επίδομα θα το λάβουν οι σχεδόν μισοί δικαιούχοι σε σχέση με το 2014.

Ειδικότερα, για τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε ότι το ετήσιο συνολικό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ ετησίως για τους άγαμους και τις 20.000 για τους έγγαμους, ενώ για κάθε παιδί θα προστίθεται το ποσό των 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα

Θεσσαλονίκη: Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το ζεϊμπέκικο με πάνω από 750 χορευτές

Ελλάδα 15.06.2026
Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν χορευτές από 10 χώρες

ΒΙΝΤΕΟ: Ο «Σκοπελίτης» συνόδευσε τον «καπετάν Γιάννη» στην τελευταία του κατοικία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το θρυλικό πλοίο που σημάδεψε τις Μικρές Κυκλάδες αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη θάλασσα

ΗΠΑ – Ιράν: Τι ανακοίνωσε ο Τραμπ για τη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με την επίσημη υπογραφή να προγραμματίζεται στη Γενεύη στις 19 Ιουνίου.

Μουντιάλ 2026: Η Γερμανία διέλυσε 7‑1 το Κουρασάο στην πρεμιέρα – Δείτε τα γκολ

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε με συντριπτικό σκορ του Κουρασάο, το οποίο πανηγύρισε ιστορικό γκολ στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κομενένσια έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ 2026: Πέτυχε το παρθενικό γκολ του Κουρασάο στη διοργάνωση, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λιβάνο Κομενένσια στο 21ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ που είχε ανοίξει ο Ενμέτσα της Γερμανίας στο 5ο λεπτό

Ανακαινίζω 2026: Από αύριο οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας ‑ Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω 2026»