E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί περνούν ελεύθερα τα σύνορα

Ολοκληρώθηκε η 10ωρη επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών

Δημοσίευση 10/12/2015 | 10:06

Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί περνούν ελεύθερα τα σύνορα

Σκηνές που εγκαταλείφθηκαν ξαφνικά, παιχνίδια πεταμένα, παπούτσια, τρόφιμα μισοφαγωμένα και απόλυτη ησυχία συνθέτουν πλέον το σκηνικό στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

Μετά τη δεκάωρη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών, επετράπη το απόγευμα στον καταυλισμό η είσοδος δημοσιογράφων, εθελοντών και μελών ΜΚΟ.

Προηγουμένως, σε επιχείρηση της αστυνομίας, που ξεκίνησε στις 07:30 το πρωί, απομακρύνθηκαν με συνολικά 46 λεωφορεία περισσότεροι από 2.000 μετανάστες, που βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στο σημείο, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές απελευθερώθηκαν, προκειμένου να επιτραπεί ξανά η διέλευση αμαξοστοιχιών που είχαν μπλοκάρει τις τελευταίες μέρες στα σύνορα. Περιμετρικά τους παρέμεναν μόνο οι άδειες σκηνές, ενώ συνεργεία του Δήμου Παιονίας καθάριζαν από τα σκουπίδια όλο τον καταυλισμό, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αργά το απόγευμα ξεκίνησε και η ροή προσφύγων που ανέμεναν σε σημείο 15 χιλιόμετρα μακριά από την Ειδομένη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και να τους επιτραπεί εκ νέου η είσοδος στην ουδέτερη ζώνη. Λεωφορεία φτάνουν πλέον στον καταυλισμό και οι επιβάτες τους –όλοι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί– περνούν τους ελέγχους με σχετικά γρήγορες διαδικασίες και εισέρχονται στην ΠΓΔΜ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρχονται αλλαγές στα αυτοκίνητα από 7 Ιουλίου ‑ Πώς επηρεάζονται τα νέα οχήματα

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Σε ισχύ τις επόμενες ημέρες νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112


ΕΚΤΑΚΤΟ E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Στρογγυλή Αρτας κινητοποίησε μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με μήνυμα ετοιμότητας να εστέλλεται στον Αγιο Σπυρίδωνα μέσω του 112.

Δείτε πρώτη φορά το νέο Air Force One: Το εσωτερικό του «ιπτάμενου παλατιού» των $400 εκατ.

E-Daily 3.Left 02.07.2026
«Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στις επικρίσεις για το «δώρο του Κατάρ» - Περισσεύει η πολυτέλεια στο εσωτερικό του αεροσκάφους, με Apple TV, σοκολατάκια και θέσεις με μασάζ για τον κάθε επιβάτη

Βολές της Αθηνάς Ωνάση για τον πρώην δικηγόρο της που εργάζεται πλέον για την εταιρεία «Tops»

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ο νυν δικηγόρος της Αθηνάς Ωνάση ζήτησε από τον πρώην δικηγόρο της να σταματήσει να εργάζεται για την εταιρεία του Γιαν Τοπς

Ραγίζει καρδιές η γιαγιά του 3χρονου Αγγελου: «Του είπα σ’ αγαπώ πολύ, συγγνώμη που δεν κατάλαβα»

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η Αννα, μητέρα της καταδικασθείσας Ελευθερίας, μιλά για τον αποχαιρετισμό του εγγονού της τη νύχτα της δωρεάς οργάνων, καθώς και για την πίστη της στην αθωότητα της κόρης της.

Δύσκολες ώρες για την Αννα Διαμαντοπούλου

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Η πρώην υπουργός αποχαιρέτισε δημόσια τη μητέρα της, μοιράζοντας στο Facebook ένα βαθύ προσωπικό κείμενο για την άνοια, την ασθένεια και τα ηθικά διλήμματα της σύγχρονης ιατρικής.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου

Ελαφόνησος: Πλοίο μπήκε στο λιμάνι με ανοιχτό καταπέλτη ‑ Επιβιβάστηκε κολυμβητής από θαλάσσης

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στη γραμμή Ελαφόνησος–Πούντα Λακωνίας με επιβολή απαγόρευσης απόπλου και διοικητικές κυρώσεις.

Κηδεία Χαμενεΐ: Ως και 20 εκατομμύρια Ιρανοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις τελετές

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι τελετές θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν με την ταφή του Χαμενεΐ στις 9 του μήνα - Θα γίνουν σε Τεχεράνη, Κομ, Μασχάντ και Ιράκ - Θα βρεθούν εκπρόσωποι από 100 χώρες - Προειδοποίηση του Ιράν προς ΗΠΑ και Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις εκείνες τις ημέρες

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι καταργείται η μείωση 35% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν θα ζητηθούν αναδρομικά από τους δικαιούχους