E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

37 λεωφορεία με 1.800 μετανάστες από την Ειδομένη έρχονται στην Αθήνα

Σε ποιες εγκαταστάσεις θα οδηγηθούν

Δημοσίευση 9/12/2015 | 16:14

37 λεωφορεία με 1.800 μετανάστες από την Ειδομένη έρχονται στην Αθήνα

Καθ' οδόν προς την Αθήνα είναι αυτήν την ώρα τα 37 λεωφορεία στα οποία έχουν επιβιβαστεί περισσότεροι από 1.800 μετανάστες από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης.

Τα λεωφορεία άρχισαν να αναχωρούν ένα-ένα από τις 11:00 το πρωί από την Ειδομένη, μετά από την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην περιοχή, προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή. Τα πρώτα λεωφορεία αναμένεται να φτάσουν αργά το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ η άφιξη όλων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Οι μετανάστες πρόκειται να οδηγηθούν στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

ΠΑΣΟΚ: Η μεταφορά του προβλήματος στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση

«Η επέμβαση της αστυνομίας στην Ειδομένη και η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί μια πρόσκαιρη και εμβαλωτική λύση», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου, και συνεχίζει: «Κανένα σχέδιο για την προσωρινή διαμονή, τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου ή την επιστροφή/επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών. Η μεταφορά του προβλήματος από την Ειδομένη στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Ο σταθμός του Μονάχου βρίσκεται στη Γερμανία. Στην Αθήνα λειτουργούν κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο».

Ο κ. Παπαθεοδώρου καταλήγει: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τον επερχόμενο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται και ασυνόδευτοι ανήλικοι. Τέλος, ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα πρόταση για τη σωτηρία των παιδιών που χάνονται σχεδόν κάθε μέρα στο Αιγαίο. Η ευαισθησία αποδεικνύεται εμπράκτως».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο