E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη: Απομακρύνουν τους μετανάστες

Για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής

Δημοσίευση 9/12/2015 | 08:33

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη: Απομακρύνουν τους μετανάστες

Ξεκίνησε, πριν από λίγο, από την αστυνομία η επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, την οποία είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 8 διμοιρίες των ΜΑΤ και απομακρύνουν τους μετανάστες. Νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή, αφού τους απομάκρυναν περίπου 3 χλμ μακριά από το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής διεξάγεται ομαλά, με τους μετανάστες που δεν μπορούν να περάσουν στα Σκόπια να επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο προορισμός των πούλμαν.
Μάλιστα, στόχος της κυβέρνησης είναι στις 9:30 να πραγματοποιηθεί και το πρώτο δρομολόγιο τρένου.

Μουζάλας: Θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την περασμένη Πέμπτη (3/12) είχε δηλώσει πως «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει». Μάλιστα, είχε εμφανιστεί βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών».

Είχε ξεκαθαρίσει πάντως, πως δεν θα είναι εύκολη η λύση. «Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια, ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και συμπλήρωσε: «Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

Κλειστές γραμμές και ακινητοποιημένα τρένα γεμάτα με προϊόντα

Εκπρόσωποι δύο μεταφορικών εταιρειών, οι Δημήτρης Ιορδανίδης και Αναστάσιος Σαχπελίδης, που είχαν επισκεφθεί την Ειδομένη πριν από μία εβδομάδα, είχαν πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν 17 τρένα στη Γευγελή με 500-600 βαγόνια γεμάτα τρόφιμα, καζάνια με πετρέλαιο και χημικά, ακόμα και χριστουγεννιάτικα είδη από Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία, που περιμένουν να γεμίσουν τα ράφια καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση, ο κ. Μουζάλας είπε ότι πρέπει να σταματήσει, τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση αυτή αλλάζει με την αστυνομία και ανέφερε: «Να δούμε πώς μπορεί, χωρίς αιματηρή βία, να απεμπλακεί η κατάσταση». «Έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι τα τρένα καθυστερούν, κι αυτό είναι ένα χτύπημα για το εμπορικό μας ισοζύγιο. Είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μας να τελειώσει αυτή η κατάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε συναγερμό η Πολωνία: Στέλνει 10.000 στρατιώτες σε κρίσιμες υποδομές ‑ Φοβάται χτύπημα τα Χριστούγεννα

Κόσμος 19.11.2025
Προειδοποιήσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας ενόψει της εορταστικής περιόδου - Νωρίτερα η Βαρσοβία διέταξε την εσπευσμένη απογείωση πολωνικών και συμμαχικών μαχητικών, μετά τις ρωσικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία

Η τρομακτική στιγμή που ένοπλοι εισβάλουν σε εκκλησία στη Νιγηρία

Κόσμος 19.11.2025
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άτομα προτού διαφύγουν

Καρέ ‑ καρέ ο ξυλοδαρμός του 58χρονου στον Νέο Κόσμο, που τον οδήγησε στο θάνατο

Ελλάδα 19.11.2025
Σοκαριστικό βίντεο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο που σκότωσε τον 58χρονο οδηγό στον Νέο Κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Ελλάδα 19.11.2025
Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, το 80% των δραστών άνδρες

Αρκούδα εισέβαλε σε κατάστημα και κυνήγησε 11χρονο στις ΗΠΑ

Κόσμος 19.11.2025
«Ήταν περίπου μισό μέτρο μακριά μου, νόμιζα ότι θα με φάει», είπε ο 11χρονος

Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία 19.11.2025
Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τον οριστικό πίνακα δικαιούχων χαμηλής περιόδου, όπως διαμορφώθηκε μετά την ανακατανομή των αδιάθετων ποσών της υψηλής περιόδου

Γιάννης Πλούταρχος: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι λάθος, δε ζητάω συγγνώμη», λέει η εμμονική θαυμάστρια μετά την καταδίκη

Ελλάδα 19.11.2025
Την ενοχή της εμμονικής θαυμάστριας του Γιάννη Πλούταρχου αποφάσισε το δικαστήριο χθες 18 Νοεμβρίου

Χαμός με την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: «Έχουμε να δουμε τέτοιες προ ‑ παραγγελίες από την εποχή του Χάρι Πότερ»

Πολιτική 19.11.2025
«Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 3 Δεκέμβρη στο Παλλάς»

Ελεύθερος με όρους ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στην Κυριακή Γρίβα

Ελλάδα 19.11.2025
«Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι μία άστοχη φράση», σημείωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού

Το υποστέλεχος Κ της γρίπης εξαπλώνεται ταχύτατα: Ποιοι πρέπει να κάνουν εμβόλιο

Ελλάδα 19.11.2025
Αναμονή για έξαρση ιώσεων τον Δεκέμβριο – Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη