E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη: Απομακρύνουν τους μετανάστες

Για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής

Δημοσίευση 9/12/2015 | 08:33

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη: Απομακρύνουν τους μετανάστες

Ξεκίνησε, πριν από λίγο, από την αστυνομία η επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, την οποία είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 8 διμοιρίες των ΜΑΤ και απομακρύνουν τους μετανάστες. Νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή, αφού τους απομάκρυναν περίπου 3 χλμ μακριά από το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής διεξάγεται ομαλά, με τους μετανάστες που δεν μπορούν να περάσουν στα Σκόπια να επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο προορισμός των πούλμαν.
Μάλιστα, στόχος της κυβέρνησης είναι στις 9:30 να πραγματοποιηθεί και το πρώτο δρομολόγιο τρένου.

Μουζάλας: Θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την περασμένη Πέμπτη (3/12) είχε δηλώσει πως «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει». Μάλιστα, είχε εμφανιστεί βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών».

Είχε ξεκαθαρίσει πάντως, πως δεν θα είναι εύκολη η λύση. «Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια, ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και συμπλήρωσε: «Στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

Κλειστές γραμμές και ακινητοποιημένα τρένα γεμάτα με προϊόντα

Εκπρόσωποι δύο μεταφορικών εταιρειών, οι Δημήτρης Ιορδανίδης και Αναστάσιος Σαχπελίδης, που είχαν επισκεφθεί την Ειδομένη πριν από μία εβδομάδα, είχαν πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχουν 17 τρένα στη Γευγελή με 500-600 βαγόνια γεμάτα τρόφιμα, καζάνια με πετρέλαιο και χημικά, ακόμα και χριστουγεννιάτικα είδη από Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχία, που περιμένουν να γεμίσουν τα ράφια καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση, ο κ. Μουζάλας είπε ότι πρέπει να σταματήσει, τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση αυτή αλλάζει με την αστυνομία και ανέφερε: «Να δούμε πώς μπορεί, χωρίς αιματηρή βία, να απεμπλακεί η κατάσταση». «Έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι τα τρένα καθυστερούν, κι αυτό είναι ένα χτύπημα για το εμπορικό μας ισοζύγιο. Είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μας να τελειώσει αυτή η κατάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε την τελευταία στιγμή το παιδί της από αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε κατάστημα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος πραγματικά σοκάρει

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα