E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Προκαλεί ξανά

Δημοσίευση 8/12/2015 | 18:17

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άρθρο της περί «ακυβερνησίας» στην Ελλάδα, η Die Welt επανέρχεται σήμερα, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις καταδεικνύουν τις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για πολλούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων δανειστών. (…) Προφανώς αυτό όμως αλλάζει τώρα», επισημαίνει η εφημερίδα, παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της, όπου σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα», η Welt έκανε λόγω για δυσαρέσκεια στις τάξεις ευρωπαίων πολιτικών λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη χειρότερα: σύμφωνα με πληροφορίες της Welt η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρεται να χαρακτήρισε τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση η απόλυτη θρασύτητα».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το άρθρο της, τόσο από το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η Die Welt σχολιάζει: «Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι' αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται»

«Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται: «Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, η Die Welt επισημαίνει, τέλος, ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα. Η γερμανική πρεσβεία υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη επίσκεψη του γερμανού υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα, κατά την οποία ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επαίνεσε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν αύριο (12/01) τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Κορωπί: Συνελήφθη 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες – Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός

Ελλάδα Χτες
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας

Ιταλία: Φύλακας πέθανε σε εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών μέσα στο ψύχος

Κόσμος Χτες
Εκείνη τη νύχτα η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -12 βαθμούς Κελσίου

«Ναι» Μητσοτάκη για δύο συναντήσεις με αγρότες την Τρίτη «σε ένδειξη καλής θέλησης»

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους εκπροσώπους των μπλόκων να του δοθούν δύο συνθέσεις μέχρι 20 άτομα η κάθε μία για τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Τρεις συλλήψεις για ελιγμούς και κόντρες στην Αττική ‑ Ανέβασαν προκλητικό βίντεο στα social media

Ελλάδα Χτες
Οι οδηγοί είχαν αναδιπλώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να μην εντοπιστούν από την αστυνομία

Ιράν: Σε κατάσταση «συναγερμού» το Ισραήλ για την πιθανότητα επέμβασης Τραμπ στη χώρα

Κόσμος Χτες
Ο Νετανιάχου και ο Ρούμπιο συζήτησαν το Σάββατο το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη χώρα, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες να βοηθήσουν» τους διαδηλωτές

Φοινικούντα: Ο ανιψιός του δoλoφovημένoυ φέρεται να έκανε ύποπτες ερωτήσεις στην ΑΙ

Ελλάδα Χτες
Οι αναζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν μία μέρα πριν τη διπλή δολοφονία

Τραμπ: Ζήτησε «σχέδιο εισβολής» στη Γροιλανδία – Αντιδρούν στρατηγοί

Κόσμος Χτες
Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Mail on Sunday σχετικά με τις επιδιώξεις του Ντόναλντ Τραμπ για το νησί της Αρκτικής

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική Χτες
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία Χτες
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis