E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Προκαλεί ξανά

Δημοσίευση 8/12/2015 | 18:17

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άρθρο της περί «ακυβερνησίας» στην Ελλάδα, η Die Welt επανέρχεται σήμερα, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις καταδεικνύουν τις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για πολλούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων δανειστών. (…) Προφανώς αυτό όμως αλλάζει τώρα», επισημαίνει η εφημερίδα, παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της, όπου σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα», η Welt έκανε λόγω για δυσαρέσκεια στις τάξεις ευρωπαίων πολιτικών λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη χειρότερα: σύμφωνα με πληροφορίες της Welt η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρεται να χαρακτήρισε τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση η απόλυτη θρασύτητα».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το άρθρο της, τόσο από το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η Die Welt σχολιάζει: «Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι' αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται»

«Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται: «Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, η Die Welt επισημαίνει, τέλος, ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα. Η γερμανική πρεσβεία υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη επίσκεψη του γερμανού υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα, κατά την οποία ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επαίνεσε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα 21.11.2025
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία 21.11.2025
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Δίκη υποκλοπών: «Όσο είναι η ΝΔ στα πράγματα, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Ελλάδα 21.11.2025
Νέα δεδομένα στη δίκη των υποκλοπών – Ανατρεπτική κατάθεση από τον εκπρόσωπο της KRIKEL

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα 21.11.2025
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος 21.11.2025
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος 21.11.2025
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος 21.11.2025
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα 21.11.2025
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο