E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Προκαλεί ξανά

Δημοσίευση 8/12/2015 | 18:17

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άρθρο της περί «ακυβερνησίας» στην Ελλάδα, η Die Welt επανέρχεται σήμερα, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις καταδεικνύουν τις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για πολλούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων δανειστών. (…) Προφανώς αυτό όμως αλλάζει τώρα», επισημαίνει η εφημερίδα, παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της, όπου σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα», η Welt έκανε λόγω για δυσαρέσκεια στις τάξεις ευρωπαίων πολιτικών λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη χειρότερα: σύμφωνα με πληροφορίες της Welt η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρεται να χαρακτήρισε τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση η απόλυτη θρασύτητα».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το άρθρο της, τόσο από το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η Die Welt σχολιάζει: «Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι' αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται»

«Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται: «Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, η Die Welt επισημαίνει, τέλος, ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα. Η γερμανική πρεσβεία υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη επίσκεψη του γερμανού υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα, κατά την οποία ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επαίνεσε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Ελλάδα 18.01.2026
Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Αθλητικά Νέα 18.01.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Ελλάδα 18.01.2026
Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κόσμος 18.01.2026
Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα 18.01.2026
Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου