E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Προκαλεί ξανά

Δημοσίευση 8/12/2015 | 18:17

Die Welt: Παταγώδης η αποτυχία της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άρθρο της περί «ακυβερνησίας» στην Ελλάδα, η Die Welt επανέρχεται σήμερα, εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις καταδεικνύουν τις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Μετά το καυτό καλοκαίρι είχε επέλθει για πολλούς μήνες ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων δανειστών. (…) Προφανώς αυτό όμως αλλάζει τώρα», επισημαίνει η εφημερίδα, παραπέμποντας στην κυριακάτικη έκδοσή της, όπου σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ακυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα», η Welt έκανε λόγω για δυσαρέσκεια στις τάξεις ευρωπαίων πολιτικών λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. «Ακόμη χειρότερα: σύμφωνα με πληροφορίες της Welt η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρεται να χαρακτήρισε τη χώρα, σε τρισέλιδη αναφορά, ακυβέρνητη. Για την ελληνική κυβέρνηση η απόλυτη θρασύτητα».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το άρθρο της, τόσο από το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η Die Welt σχολιάζει: «Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι' αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα. Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται»

«Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς. Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται: «Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα. Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, η Die Welt επισημαίνει, τέλος, ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα. Η γερμανική πρεσβεία υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη επίσκεψη του γερμανού υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα, κατά την οποία ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επαίνεσε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομηρία σε τράπεζα στη Γερμανία μετά από επίθεση σε χρηματαποστολή

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

«Πήρα το όπλο για μπαλοθιές στη μνήμη του και κατέληξα δολοφόνος»: Υπό άκρα μυστικότητα η απολογία του 54χρονου

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το κλίμα τα τελευταία 24ωρα στην Αμμουδάρα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο

Η πρόταση για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατ. που διχάζει τους Ελβετούς: Τι έδειξε δημοσκόπηση

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Η πρόταση πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στις 14 Ιουνίου

Στη φυλακή ο Πακιστανός ντελιβεράς που πετούσε πέτρες σε περαστικούς στην Κηφισιά

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Αμέσως μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ανακαλύφθηκαν ίχνη γιγάντιου καλαμαριού: Μεγαλύτερο από σχολικό λεωφορείο, με μάτια σαν μεγάλη πίτσα

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Τα μάτια αυτού του πλάσματος θεωρούνται τα μεγαλύτερα στον ζωικό κόσμο

Θρίλερ στη Λευκάδα με το drone ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Ένα drone που βρέθηκε στα ανοιχτά της Βασιλικής από ψαράδες έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές της Λευκάδας

Φόβοι ότι το 2027 θα είναι η πιο καυτή χρονιά στα χρονικά λόγω Ελ Νίνιο

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Προειδοποίηση για «ισχυρής έντασης» επεισόδιο Ελ Νίνιο

Στο «κόκκινο» ξανά ΗΠΑ και Ιράν – «Η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ» λέει ο Τραμπ

Κόσμος 08.05.2026
Αμερικανικά πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ και νέες αλληλοκατηγορίες με την Τεχεράνη δοκιμάζουν την εύθραυστη συμφωνία

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να κερδίσετε τη μέγιστη έκπτωση φόρου

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Λίγες μέρες απομένουν για την εξασφάλιση της μέγιστης έκπτωσης φόρου, ύψους 4%, με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Τι αλλάζει από σήμερα στο Instagram: Η νέα ρύθμιση που θα δούμε στα DMs μας

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Η ρύθμιση που έχει ήδη «σηκώσει» αντιδράσεις

Συναγερμός στην Αργεντινή: Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ελέγχους

«Ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο»: Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του Νικήτα μετά την κηδεία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
«Καλό ταξίδι στο φως ζωή μου, που έφυγες και με άφησες εδώ μόνη μου» έγραψε επίσης η νεαρή σε ανάρτησή της στο Facebook.