E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισλαμική προφητεία για το Τέλος του Κόσμου προσπαθούν να αποφύγουν οι ΗΠΑ

ΝΥΤ: Το Ισλαμικό Κράτος προσδοκά χερσαία επίθεση για να δικαιωθεί η προφητεία

Δημοσίευση 8/12/2015 | 13:34

Ισλαμική προφητεία για το Τέλος του Κόσμου προσπαθούν να αποφύγουν οι ΗΠΑ

Καθώς οι διαμάχες για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι ίδιοι οι ισλαμιστές έχουν καταστήσει ένα πράγμα απολύτως ξεκάθαρο: Θέλουν να σύρουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε χερσαίες επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν για πρώτη φορά στο Ιράκ, ένας από τους πιό θερμούς υποστηρικτές της επιχείρησης ήταν ο ιδρυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία αργότερα εξελίχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι. "Η ευλογημένη εισβολή" ήταν ο τίτλος που είχε δώσει στην αμερικανική επέμβαση του 2003.

Η αντίδρασή του παραπέμπει σε μία από τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σήμερα κατέχει εδάφη του Ιράκ και της Συρίας. Το ΙΚ βασίζει την ιδεολογία του σε προφητικά κείμενα, σύμφωνα με τα οποία το Ισλάμ θα νικήσει στην Τελευταία Μάχη πριν το Τέλος του Κόσμου, που θα πυροδοτηθεί μόλις τα Δυτικά στρατεύματα φτάσουν στην περιοχή.

Σε αυτή τη θεωρία αναφέρθηκε εν μέρει και ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν "μία βιώσιμη νίκη", η οποία θα βασιστεί σε αεροπορικές επιδρομές και υποστήριξη στις τοπικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ΙΚ και όχι στην αποστολή μιας νέας γενιάς αμερικανών στρατιωτών σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους είναι γεμάτη αναφορές στην προφητεία για την τελευταία μεγάλη μάχη που θα θέσει το σκηνικό για το Τέλος του Κόσμου. Ειδικοί επί της τρομοκρατίας υποστηρίζουν ότι αυτή η θεωρία είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα προσηλυτισμού που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να πείσει τους υποψήφιους μαχητές ότι μόνον έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να πολεμήσουν τα Δυτικά συμφέροντα και να επαληθεύσουν τις αρχαίες Ισλαμικές προφητείες.

Η συγκεκριμένη γραφή περιγράφει μία μάχη στο Νταμπίκ αλλά και στο αλ Αμάκ, δύο μικρές πόλεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στη βόρειο Συρία. Η αντίστροφη μέτρηση για την Αποκάλυψη αρχίζει μόλις "οι Ρωμαίοι" - ο όρος που χρησιμοποιεί το ΙΚ για τους αμερικανούς και τους συμμάχους τους - πατήσουν το πόδι τους στο Νταμπίκ.

Το 2014, όταν το ΙΚ αποκεφάλισε στο Νταμπίκ τον Πίτερ Κάσιγκ, πρώην στρατιωτικό των ΗΠΑ, ο εκτελεστής είχε πει: "Θάβουμε τον πρώτο αμερικανό σταυροφόρο στο Νταμπίκ και περιμένουμε εναγωνίως τον υπόλοιπο στρατό σας..."

"Νταμπίκ" ονομάζεται το μηνιαίο online περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και σε κάθε τεύχος του δίνεται έμφαση στην Τελευταία Μάχη. Παράλληλα, το ΙΚ ονόμασε "Αμακ" το "επίσημο" πρακτορείο ειδήσεων του, το οποίο μετέδωσε πρώτο την περασμένη βδομάδα ότι το ζευγάρι των δραστών της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο, η οποία στοίχισε την ζωή 14 ατόμων, ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Κι ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι πιέζουν για χερσαίες επιχειρήσεις και η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να ενισχύσει τους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα και μόνο σε περιοχές μακριά από τα Σουνιτικά ¨"οχυρά" που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

"Για να ανατραπεί η δυναμική, πρέπει να ανατραπεί η προφητεία" δήλωσε ο Ζαν Πιέρ Φιλιού, καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Παρίσι και συγγραφέας του βιβλίου "Η Αποκάλυψη στο Ισλάμ". "Για να ανατραπεί η προφητεία, πρέπει να επιτευχθεί μία στρατιωτική νίκη, όπως η κατάληψη της Ράκα. Αλλά πρέπει να γίνει από τοπικές δυνάμεις - από Αραβες Σουνίτες...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, διαρκής η στήριξη στην Κύπρο

Ελλάδα 03.03.2026
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανέφερε ότι τα αιτήματα επαναπατρισμού Ελλήνων στη Μέση Ανατολή είναι μερικές χιλιάδες και δεν υπάρχει κανένα αίτημα από το Ιράν

Κύπρος: Καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν σακίδιο έκτακτης ανάγκης ‑ Τα μέτρα αυτοπροστασίας

Κόσμος 03.03.2026
Το σακίδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά είδη όπως τρόφιμα, νερό, πρώτες βοήθειες, καθώς και προσωπικά έγγραφα

Τραγωδία στη Λεμεσό: Γονείς εντόπισαν νεκρό το βρέφος τους

Κόσμος 03.03.2026
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό καταγράφηκε ως αιφνίδιος θάνατος

Λονδίνο: Ουρές στα βενζινάδικα έν μέσω φόβων για εκτόξευση των τιμών

Κόσμος 03.03.2026
Αυξάνονται οι ουρές στα βενζινάδικα του Λονδίνου εν μέσω φόβων για αύξηση των τιμών που συνδέεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Πένθος στο ελληνικό βόλεϊ: Πέθανε ο Γκι Ρόζε Νάνγκα

Ελλάδα 03.03.2026
Θλίψη προκάλεσε στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ η είδηση του θανάτου του Γκι Ρόζε Νάνγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 53 ετών

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία με πτήση μαχητικών αεροσκαφών ‑ Τι ισχύει

Ελλάδα 03.03.2026
Εκατοντάδες πολίτες ανησύχησαν όταν είδαν τα αεροπλάνα στον αέρα

Υπό κράτηση ο Γεωργιανός ύποπτος για κατασκοπεία στη Σούδα

Ελλάδα 03.03.2026
Στην Αθήνα o 36χρονος αζερικής καταγωγής – Τα στοιχεία της ΕΥΠ και οι έρευνες για πιθανές επαφές με το Ιράν

Το Netflix θα εξαφανιστεί αθόρυβα από 87 εκατομμύρια συσκευές σήμερα

Tech + Science 03.03.2026
Οι χρήστες που επηρεάζονται έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση στη συσκευή τους

Μέση Ανατολή: Εντολή σε Αμερικανούς πολίτες για άμεση εγκατάλειψη 12 χωρών

Κόσμος 03.03.2026
Οι χώρες «κινδύνου» για τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως την 1η Ιουνίου ‑ Πώς γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση

Οικονομία 03.03.2026
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση ενάρξεων, μεταβολών και διακοπών εργασιών μέσω των ψηφιακών εφαρμογών

«Ουρές» στα βενζινάδικα: Πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος

Ελλάδα 03.03.2026
Το ράλι περνά ήδη στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα, με τους καταναλωτές να βλέπουν νέες επιβαρύνσεις στην αντλία και στους λογαριασμούς

«Αυτή την εβδομάδα θα ξεμείνουμε από τρόφιμα»: Πώς η επίθεση στο Ιράν δυσχεραίνει την κατάσταση στη Γάζα

Κόσμος 03.03.2026
Το Ισραήλ έχει κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης προς τη Γάζα, απειλώντας να βυθίσει 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια νέα κρίση πείνας