E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισλαμική προφητεία για το Τέλος του Κόσμου προσπαθούν να αποφύγουν οι ΗΠΑ

ΝΥΤ: Το Ισλαμικό Κράτος προσδοκά χερσαία επίθεση για να δικαιωθεί η προφητεία

Δημοσίευση 8/12/2015 | 13:34

Ισλαμική προφητεία για το Τέλος του Κόσμου προσπαθούν να αποφύγουν οι ΗΠΑ

Καθώς οι διαμάχες για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι ίδιοι οι ισλαμιστές έχουν καταστήσει ένα πράγμα απολύτως ξεκάθαρο: Θέλουν να σύρουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε χερσαίες επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν για πρώτη φορά στο Ιράκ, ένας από τους πιό θερμούς υποστηρικτές της επιχείρησης ήταν ο ιδρυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία αργότερα εξελίχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι. "Η ευλογημένη εισβολή" ήταν ο τίτλος που είχε δώσει στην αμερικανική επέμβαση του 2003.

Η αντίδρασή του παραπέμπει σε μία από τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σήμερα κατέχει εδάφη του Ιράκ και της Συρίας. Το ΙΚ βασίζει την ιδεολογία του σε προφητικά κείμενα, σύμφωνα με τα οποία το Ισλάμ θα νικήσει στην Τελευταία Μάχη πριν το Τέλος του Κόσμου, που θα πυροδοτηθεί μόλις τα Δυτικά στρατεύματα φτάσουν στην περιοχή.

Σε αυτή τη θεωρία αναφέρθηκε εν μέρει και ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν "μία βιώσιμη νίκη", η οποία θα βασιστεί σε αεροπορικές επιδρομές και υποστήριξη στις τοπικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ΙΚ και όχι στην αποστολή μιας νέας γενιάς αμερικανών στρατιωτών σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους είναι γεμάτη αναφορές στην προφητεία για την τελευταία μεγάλη μάχη που θα θέσει το σκηνικό για το Τέλος του Κόσμου. Ειδικοί επί της τρομοκρατίας υποστηρίζουν ότι αυτή η θεωρία είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα προσηλυτισμού που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να πείσει τους υποψήφιους μαχητές ότι μόνον έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να πολεμήσουν τα Δυτικά συμφέροντα και να επαληθεύσουν τις αρχαίες Ισλαμικές προφητείες.

Η συγκεκριμένη γραφή περιγράφει μία μάχη στο Νταμπίκ αλλά και στο αλ Αμάκ, δύο μικρές πόλεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στη βόρειο Συρία. Η αντίστροφη μέτρηση για την Αποκάλυψη αρχίζει μόλις "οι Ρωμαίοι" - ο όρος που χρησιμοποιεί το ΙΚ για τους αμερικανούς και τους συμμάχους τους - πατήσουν το πόδι τους στο Νταμπίκ.

Το 2014, όταν το ΙΚ αποκεφάλισε στο Νταμπίκ τον Πίτερ Κάσιγκ, πρώην στρατιωτικό των ΗΠΑ, ο εκτελεστής είχε πει: "Θάβουμε τον πρώτο αμερικανό σταυροφόρο στο Νταμπίκ και περιμένουμε εναγωνίως τον υπόλοιπο στρατό σας..."

"Νταμπίκ" ονομάζεται το μηνιαίο online περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και σε κάθε τεύχος του δίνεται έμφαση στην Τελευταία Μάχη. Παράλληλα, το ΙΚ ονόμασε "Αμακ" το "επίσημο" πρακτορείο ειδήσεων του, το οποίο μετέδωσε πρώτο την περασμένη βδομάδα ότι το ζευγάρι των δραστών της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο, η οποία στοίχισε την ζωή 14 ατόμων, ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Κι ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι πιέζουν για χερσαίες επιχειρήσεις και η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να ενισχύσει τους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα και μόνο σε περιοχές μακριά από τα Σουνιτικά ¨"οχυρά" που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

"Για να ανατραπεί η δυναμική, πρέπει να ανατραπεί η προφητεία" δήλωσε ο Ζαν Πιέρ Φιλιού, καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Παρίσι και συγγραφέας του βιβλίου "Η Αποκάλυψη στο Ισλάμ". "Για να ανατραπεί η προφητεία, πρέπει να επιτευχθεί μία στρατιωτική νίκη, όπως η κατάληψη της Ράκα. Αλλά πρέπει να γίνει από τοπικές δυνάμεις - από Αραβες Σουνίτες...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαμός σε αγώνα της ΕΠΣΑ: Ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε γιατί κλώτσησε και γρονθοκόπησε αντιπάλους του

Ελλάδα 04.11.2025
Χάος επικράτησε στο Αγιος Θωμάς-Αστέρας Ζωγράφου, καθώς ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων, αφού πρώτα κλώτσησε πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό, στη συνέχεια έριξε μπουνιά σε άλλον που του ζήτησε τον λόγο

Ξεσηκωμός αγροτών και κτηνοτρόφων – Μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο σε μια εβδομάδα

Ελλάδα 04.11.2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Αθηνών, στις 11 Νοεμβρίου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη σκιά του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Ελλάδα 04.11.2025
Το βιβλίο θα βρίσκεται στις προσθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων

Οικονομία 04.11.2025
Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

Βορίζια: Παραδόθηκαν τα τρία καταζητούμενα αδέρφια για το μακελειό – Ξενοδοχείο ήταν η μια από τις κρυψώνες τους

Ελλάδα 04.11.2025
Ο δικηγόρος τους επικοινώνησε με την αστυνομία και όρισαν σαν σημείο συνάντησης περιοχή έξω από ένα χωριό του νομού Ηρακλείου

Σουδάν: Οι αντάρτες σκοτώνουν αθώους πολίτες γελώντας

Κόσμος 04.11.2025
Απίστευτη φρίκη από τις σφαγές

Δεν μισώ κανέναν, να σταματήσει το κακό εδώ, λέει η μητέρα της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα 04.11.2025
Η αδερφή της 56χρονης υποστήριξε πως «απειλούν ότι θα ρίξουν βόμβα στο σπίτι μας»

Βίντεο: Χαμός σε πτήση στο Βιετνάμ, έδιωξαν γυναίκα που φώναζε και έκλαιγε για να καθίσει δίπλα στον σύντροφό της

Κόσμος 04.11.2025
Η ένταση ξεκίνησε πριν την επιβίβαση, με την γυναίκα να φωνάζει στον σύντροφό της στην πύλη και τον ίδιο να της λέει πως είναι άπιστη - Η γυναίκα φώναζε στις αεροσυνοδούς για να κάτσει δίπλα του - Η πτήση καθυστέρησε 1 ώρα και 40 λεπτά

Βορίζια: «Να σταματήσει ο κύκλος αίματος» ‑ Συγκλονίζουν τα λόγια του ιερέα στην κηδεία της 57χρονης

Ελλάδα 04.11.2025
Με μήνυμα ενότητας και αφύπνισης προς την κοινωνία της Κρήτης τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της 57χρονης στον Αλικιανό Χανίων ο ιερέας

Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι σαρώνει το αρχιπέλαγος – 26 νεκροί και τεράστιες πλημμύρες

Κόσμος 04.11.2025
Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν πολλές επαρχίες στο κέντρο του αρχιπελάγους, με τους κατοίκους στο νησί Τσεμπού να ανεβαίνουν στις στέγες για να σωθούν από τα ορμητικά νερά

Sean «Diddy» Combs: Η έφεση που μπορεί να τον βγάλει από τη φυλακή πριν το 2028

Κόσμος 04.11.2025
Ο Sean «Diddy» Combs, που μέχρι χθες αντιμετώπιζε την προοπτική να σαπίσει στη φυλακή, βλέπει ξαφνικά τις πόρτες να μισανοίγουν: έφεση-εξπρές, καλύτερες συνθήκες και πιθανή μείωση ποινής