E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισλαμική προφητεία για το Τέλος του Κόσμου προσπαθούν να αποφύγουν οι ΗΠΑ

ΝΥΤ: Το Ισλαμικό Κράτος προσδοκά χερσαία επίθεση για να δικαιωθεί η προφητεία

Δημοσίευση 8/12/2015 | 13:34

Ισλαμική προφητεία για το Τέλος του Κόσμου προσπαθούν να αποφύγουν οι ΗΠΑ

Καθώς οι διαμάχες για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι ίδιοι οι ισλαμιστές έχουν καταστήσει ένα πράγμα απολύτως ξεκάθαρο: Θέλουν να σύρουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε χερσαίες επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν για πρώτη φορά στο Ιράκ, ένας από τους πιό θερμούς υποστηρικτές της επιχείρησης ήταν ο ιδρυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία αργότερα εξελίχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι. "Η ευλογημένη εισβολή" ήταν ο τίτλος που είχε δώσει στην αμερικανική επέμβαση του 2003.

Η αντίδρασή του παραπέμπει σε μία από τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σήμερα κατέχει εδάφη του Ιράκ και της Συρίας. Το ΙΚ βασίζει την ιδεολογία του σε προφητικά κείμενα, σύμφωνα με τα οποία το Ισλάμ θα νικήσει στην Τελευταία Μάχη πριν το Τέλος του Κόσμου, που θα πυροδοτηθεί μόλις τα Δυτικά στρατεύματα φτάσουν στην περιοχή.

Σε αυτή τη θεωρία αναφέρθηκε εν μέρει και ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν "μία βιώσιμη νίκη", η οποία θα βασιστεί σε αεροπορικές επιδρομές και υποστήριξη στις τοπικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ΙΚ και όχι στην αποστολή μιας νέας γενιάς αμερικανών στρατιωτών σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους είναι γεμάτη αναφορές στην προφητεία για την τελευταία μεγάλη μάχη που θα θέσει το σκηνικό για το Τέλος του Κόσμου. Ειδικοί επί της τρομοκρατίας υποστηρίζουν ότι αυτή η θεωρία είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα προσηλυτισμού που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να πείσει τους υποψήφιους μαχητές ότι μόνον έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να πολεμήσουν τα Δυτικά συμφέροντα και να επαληθεύσουν τις αρχαίες Ισλαμικές προφητείες.

Η συγκεκριμένη γραφή περιγράφει μία μάχη στο Νταμπίκ αλλά και στο αλ Αμάκ, δύο μικρές πόλεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στη βόρειο Συρία. Η αντίστροφη μέτρηση για την Αποκάλυψη αρχίζει μόλις "οι Ρωμαίοι" - ο όρος που χρησιμοποιεί το ΙΚ για τους αμερικανούς και τους συμμάχους τους - πατήσουν το πόδι τους στο Νταμπίκ.

Το 2014, όταν το ΙΚ αποκεφάλισε στο Νταμπίκ τον Πίτερ Κάσιγκ, πρώην στρατιωτικό των ΗΠΑ, ο εκτελεστής είχε πει: "Θάβουμε τον πρώτο αμερικανό σταυροφόρο στο Νταμπίκ και περιμένουμε εναγωνίως τον υπόλοιπο στρατό σας..."

"Νταμπίκ" ονομάζεται το μηνιαίο online περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και σε κάθε τεύχος του δίνεται έμφαση στην Τελευταία Μάχη. Παράλληλα, το ΙΚ ονόμασε "Αμακ" το "επίσημο" πρακτορείο ειδήσεων του, το οποίο μετέδωσε πρώτο την περασμένη βδομάδα ότι το ζευγάρι των δραστών της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο, η οποία στοίχισε την ζωή 14 ατόμων, ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Κι ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι πιέζουν για χερσαίες επιχειρήσεις και η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να ενισχύσει τους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα και μόνο σε περιοχές μακριά από τα Σουνιτικά ¨"οχυρά" που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

"Για να ανατραπεί η δυναμική, πρέπει να ανατραπεί η προφητεία" δήλωσε ο Ζαν Πιέρ Φιλιού, καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Παρίσι και συγγραφέας του βιβλίου "Η Αποκάλυψη στο Ισλάμ". "Για να ανατραπεί η προφητεία, πρέπει να επιτευχθεί μία στρατιωτική νίκη, όπως η κατάληψη της Ράκα. Αλλά πρέπει να γίνει από τοπικές δυνάμεις - από Αραβες Σουνίτες...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left Χτες
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left Χτες
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left Χτες
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

Πολιτική Χτες
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.