E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

«Είμαστε εργαζόμενοι των 491 ευρώ»

Δημοσίευση 7/12/2015 | 22:34

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι επαγγελματίες παίκτες ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής και της υπομονής τους και προανήγγειλε αποχή τους από το Κύπελλο και στη συνέχεια από τους αγώνες πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για την μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.

Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.

Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, παραχώρησαν δικαιώματα τους στις ΠΑΕ, μέσω των Μνημονίων Κατανόησης, ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συμβιβάστηκαν οι ποδοσφαιριστές τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί.

Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Football League, αλλά, μάταια.

Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.

Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο ΠΣΑΠ είναι αλληλέγγυος.

Η Εθνική ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μας καθοδηγεί και μας συσπειρώνει.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ' αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στην συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.

Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό.

Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία Χτες
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο