E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

«Είμαστε εργαζόμενοι των 491 ευρώ»

Δημοσίευση 7/12/2015 | 22:34

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι επαγγελματίες παίκτες ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής και της υπομονής τους και προανήγγειλε αποχή τους από το Κύπελλο και στη συνέχεια από τους αγώνες πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για την μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.

Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.

Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, παραχώρησαν δικαιώματα τους στις ΠΑΕ, μέσω των Μνημονίων Κατανόησης, ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συμβιβάστηκαν οι ποδοσφαιριστές τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί.

Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Football League, αλλά, μάταια.

Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.

Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο ΠΣΑΠ είναι αλληλέγγυος.

Η Εθνική ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μας καθοδηγεί και μας συσπειρώνει.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ' αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στην συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.

Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό.

Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΕ προσφέρει 450 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 16.03.2026
Στήριξη σε Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται και η πρόσβαση βοήθειας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Ποιο το ποσό ανά περίπτωση.

Μόσχα: 20χρονος ποδοσφαιριστής έσφαξε μητέρα μπροστά στην κόρη της

Κόσμος 16.03.2026
Ποδοσφαιριστής δολοφόνησε μητέρα μπροστά στην κόρη της και πετούσε τα κλοπιμαία από το παράθυρο. Το χρονικό της φρίκης

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό