E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

«Είμαστε εργαζόμενοι των 491 ευρώ»

Δημοσίευση 7/12/2015 | 22:34

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι επαγγελματίες παίκτες ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής και της υπομονής τους και προανήγγειλε αποχή τους από το Κύπελλο και στη συνέχεια από τους αγώνες πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για την μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.

Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.

Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, παραχώρησαν δικαιώματα τους στις ΠΑΕ, μέσω των Μνημονίων Κατανόησης, ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συμβιβάστηκαν οι ποδοσφαιριστές τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί.

Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Football League, αλλά, μάταια.

Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.

Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο ΠΣΑΠ είναι αλληλέγγυος.

Η Εθνική ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μας καθοδηγεί και μας συσπειρώνει.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ' αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στην συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.

Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό.

Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Οικονομία Χτες
Δόσεις, εκπτώσεις και τι πρέπει να προσέξετε

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση πολέμου

Οικονομία Χτες
Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση πολεμικής κρίσης και ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Ενταση με τηλεοπτικό συνεργείο στη Βηρυτό: `Δεν θέλουν οι άνθρωποι να είμαστε εδώ`

Κόσμος Χτες
Η σύνδεση κόπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ ήδη η βενζίνη – Τι φταίει τελικά για τις αυξήσεις

Οικονομία Χτες
Τα καύσιμα ανεβαίνουν με ταχύτητα λόγω του πολέμου στο Ιράν – Ακραίες τιμές στα νησιά – Τα αίτια

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «χρυσές λίρες»

Ελλάδα Χτες
Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ - Πως δρούσαν;

Ημαθία: Λύκοι κόβουν βόλτες έξω από σπίτια, φτάνουν ακόμα και μέσα στην Αλεξάνδρεια

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Ελλάδα Χτες
Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά του προέδρου

Τρίπολη ‑ θάνατος αστυνομικού: Ο σύζυγός της και τα παιδιά ήταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός της γυναίκας, η οποία φέρεται να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της

Φρίκη στην Αχαΐα: Πρώην μαιευτήρας έβγαζε γυμνές φωτογραφίες τα εγγόνια του

Ελλάδα Χτες
Είχε βίντεο με σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία Χτες
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»