E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

«Είμαστε εργαζόμενοι των 491 ευρώ»

Δημοσίευση 7/12/2015 | 22:34

Σε απεργία επΆ αόριστον από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές

Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι επαγγελματίες παίκτες ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής και της υπομονής τους και προανήγγειλε αποχή τους από το Κύπελλο και στη συνέχεια από τους αγώνες πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για την μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.

Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.

Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, παραχώρησαν δικαιώματα τους στις ΠΑΕ, μέσω των Μνημονίων Κατανόησης, ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συμβιβάστηκαν οι ποδοσφαιριστές τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί.

Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Football League, αλλά, μάταια.

Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.

Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο ΠΣΑΠ είναι αλληλέγγυος.

Η Εθνική ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μας καθοδηγεί και μας συσπειρώνει.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ' αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στην συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.

Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό.

Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Netflix θα εξαφανιστεί αθόρυβα από 87 εκατομμύρια συσκευές σήμερα

Tech + Science 03.03.2026
Οι χρήστες που επηρεάζονται έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση στη συσκευή τους

Μέση Ανατολή: Εντολή σε Αμερικανούς πολίτες για άμεση εγκατάλειψη 12 χωρών

Κόσμος 03.03.2026
Οι χώρες «κινδύνου» για τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως την 1η Ιουνίου ‑ Πώς γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση

Οικονομία 03.03.2026
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση ενάρξεων, μεταβολών και διακοπών εργασιών μέσω των ψηφιακών εφαρμογών

«Ουρές» στα βενζινάδικα: Πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος

Ελλάδα 03.03.2026
Το ράλι περνά ήδη στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα, με τους καταναλωτές να βλέπουν νέες επιβαρύνσεις στην αντλία και στους λογαριασμούς

«Αυτή την εβδομάδα θα ξεμείνουμε από τρόφιμα»: Πώς η επίθεση στο Ιράν δυσχεραίνει την κατάσταση στη Γάζα

Κόσμος 03.03.2026
Το Ισραήλ έχει κλείσει όλα τα σημεία διέλευσης προς τη Γάζα, απειλώντας να βυθίσει 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια νέα κρίση πείνας

Συστοιχία Patriot μεταφέρεται στην Κάρπαθο

Ελλάδα 03.03.2026
Στόχος είναι να ενισχυθεί η αντιαεροπορική θωράκιση της χώρας μετά τις πληροφορίες ότι το ιράν διαθέτει πυραύλους που μπορούν να φτάσουν έως την Ελλάδα

Νοσοκομείο Βόλου: Καταδικάστηκε μαιευτήρας για τον θάνατο εμβρύου από αμέλεια

Ελλάδα 03.03.2026
Το χρονικό της υπόθεσης που ξεκίνησε το 2021

Κολωνός: Το λάθος με την εγκυμοσύνη της Νεκταρίας, οι αντιφάσεις και οι ισχυρισμοί του 38χρονου

Ελλάδα 03.03.2026
Την Τετάρτη η απολογία του 38χρονου φερόμενου ως δολοφόνου - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Κύπρος: Αναφορές για αναχαιτίσεις drones πάνω από τη Λεμεσό μετά τα μεσάνυχτα

Κόσμος 03.03.2026
Λάθος συναγερμός αναστάτωσε την Κύπρο

Ήξεραν και σε ποια θέση καθόταν: Ο «προδότης που ήταν δίπλα στον Χαμενεΐ»

Κόσμος 03.03.2026
Oι υποψίες των Ιρανών για το ποιος είναι