E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σενάρια για αύξηση φορολογίας στα καύσιμα: Aντιδρούν οι βενζινοπώλες

Σήμερα το 67,16% στη τιμή της Αμόλυβδης βενζίνης είναι φόροι

Δημοσίευση 7/12/2015 | 10:23

Σενάρια για αύξηση φορολογίας στα καύσιμα: Aντιδρούν οι βενζινοπώλες

Η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να αυξήσει την φορολογία στα καύσιμα ως αντιστάθμισμα για χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, πυροδότησε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις την στιγμή που η φορολογία στην βενζίνη είναι ήδη κατά 86% υψηλότερη από την χαμηλότερη φορολόγηση που επιτρέπεται από την σχετική οδηγία της ΕΕ και βέβαια όταν χάνονται τεράστια ποσά από την λαθρεμπορία καυσίμων που διαχρονικά οι κυβερνήσεις αδυνατούν να πατάξουν.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Οι δηλώσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη, ότι η Κυβέρνηση σκέπτεται να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, σε αντιστάθμισμα των χαμηλών τελών κυκλοφορίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγιναν από χιουμοριστική διάθεση.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στους παράγοντες της Κυβέρνησης για την δήθεν αύξηση των δημοσίων εσόδων, όταν χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φόρων, από την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.).

Ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος είχε δηλώσει ότι, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως αν αντιμετώπιζε τη λαθρεμπορία καυσίμων και δε θα χρειαζόταν να καταφύγει σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σήμερα το 67,16% στη τιμή της Αμόλυβδης βενζίνης είναι φόροι, που βρίσκονται ήδη 86% πάνω από την χαμηλότερη φορολόγηση που επιτρέπεται από την Οδηγία 2003/96 της Ε.Ε.

Η τυχόν αύξηση της φορολογίας των καυσίμων με ανεξέλεγκτη την παράνομη διακίνηση καυσίμων, θα αυξήσει αναλογικά την κερδοφορία των παράνομων κυκλωμάτων που λυμαίνονται ανενόχλητοι τον ευρύτερο χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, τα τελευταία 20 χρόνια, προσθέτοντας ακόμη μία αρνητική προϋπόθεση στην ζητούμενη και προσδοκώμενη αγωνιωδώς ανάπτυξη της οικονομίας.

Η μοναδική λύση για την αύξηση των δημοσίων εσόδων (ίσως και 1 δις ετησίως) είναι η εφαρμογή των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων που εκκρεμούν ανεξήγητα ;;;, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κ.λπ.) σε όλα τα στάδια αποθήκευσης και διάθεσης αυτών, παράλληλα με την ενεργοποίηση των πλήρως απενεργοποιημένων Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Κ.Ε.Δ.Α.Κ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία, «ασκούν επιτόπιο έλεγχο σε εγκαταστάσεις και άλλα μέσα διύλισης, αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, καθώς και οποιασδήποτε μορφής βιομηχανικές οι άλλες εγκαταστάσεις, όπου πιθανολογείται ότι αποθηκεύονται ή διακινούνται πετρελαιοειδή προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος στην Ιταλία: Πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ένας άνδρας στην Ιταλία πέταξε στα σκουπίδια, χωρίς να το καταλάβει, ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

Αναμορφωτικά μέτρα σε 15χρονο για το revenge pοrn που οδήγησε συμμαθήτριά σε απόπειρες αυτοκτονίας

Ελλάδα Χτες
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, τον Απρίλιο του 2024, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα της

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη–Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου

Ελλάδα Χτες
Ποια δρομολόγια αμαξοστοιχιών επηρεάζονται

Ο Αντετοκούνμπο γίνεται... ζελεδάκι: Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του «Greek Freak»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η νέα επένδυση του Γιάννη φανερώνει μία πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του και αποκαλύπτει πτυχές από την παιδική του ηλικία στην Αθήνα

ΑΑΔΕ: Τεράστια απάτη με εκατοντάδες επιχειρήσεις “φαντάσματα” και χρέη 43 εκατ. ευρώ

Οικονομία Χτες
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκατοντάδων αχυρανθρώπων με 380 επιχειρήσεις και χρέη 43 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Στα ημιτελικά του Κατάρ η Μαρία Σάκκαρη: Τεράστια εμφάνιση και πρόκριση επί της Σβιόντεκ!

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με ανατροπή τη Νο2 του κόσμου, Ίγκα Σβιόντεκ

Καρκινοπαθής ταξίδεψε 3 ώρες για να νοσηλευτεί και λίγες ώρες αργότερα του έκλεψαν το αυτοκίνητο

Κόσμος Χτες
Μετά από 12 ώρες χειρουργείου ο άτυχος εκπαιδευτικός συνειδητοποίησε ότι το αυτοκίνητό του έχει γίνει... καπνός

Διαρρήκτης στην Τουρκία άνοιξε κοσμηματοπωλείο και έφυγε με… γαϊδούρι!

Κόσμος Χτες
Στην ιστορία της… διαρρηκτικής θα μείνει διαρρήκτης στην Τουρκία!

ΑΠΘ: Όλα τα κτίρια του ιδρύματος θα κλείνουν στις 22:00

Ελλάδα Χτες
Αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου

Υπόθεση Κατασκοπείας: Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον 54χρονο σμήναρχο

Ελλάδα Χτες
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες του

Η ICE αποσύρεται από τη Μινεσότα

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους φονικούς πυροβολισμούς