E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργή της Τουρκίας για Ρώσο στρατιώτη που έβαλε σημάδι την Κωνσταντινούπολη

Νέες απειλές από την ¶γκυρα

Δημοσίευση 7/12/2015 | 01:34

Οργή της Τουρκίας για Ρώσο στρατιώτη που έβαλε σημάδι την Κωνσταντινούπολη

Νέες απειλές εναντίον της Ρωσίας εξαπέλυσε η Τουρκία, μέσω δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διαμήνυσε πως αν η χώρα του προκληθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία, θα απαντήσει.

Αφορμή αποτέλεσε η ενέργεια ενός Ρώσου στρατιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, εθεάθη να κρατά στον ώμο του έναν εκτοξευτή ρουκετών και να σημαδεύει την Κωνσταντινούπολη, κατά τη διέλευση του πολεμικού σκάφους «Caesar Kunikov» από τα στενά του Βοσπόρου το Σάββατο 5/12.

Η τουρκική πλευρά χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση» το συμβάν και το συνέδεσε με την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά αεροσκάφη στα σύνορα με τη Συρία πριν από λίγες ημέρες.

Από τότε η Ρωσία έχει προβεί σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ η τελευταία συγκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πάντως, εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσει την πυγμή που δείχνει η χώρα του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «Όταν εμφανίζεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατάει έναν εκτοξευτή ρουκετών στον ώμο του, πάνω σε πολεμικό πλοίο που διέρχεται από τον Βόσπορο, είναι σίγουρα πρόκληση» και συμπλήρωσε: «Αν αντιληφθούμε μία απειλητική για τη χώρα κατάσταση, θα απαντήσουμε».

Σημειώνεται, ότι τα Στενά του Βοσπόρου αποτελούν το μοναδικό πέρασμα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου

Ελαφόνησος: Πλοίο μπήκε στο λιμάνι με ανοιχτό καταπέλτη ‑ Επιβιβάστηκε κολυμβητής από θαλάσσης

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Προβληματισμός για περιστατικό ασφαλείας σε Ε/Γ-Ο/Γ στην Ελαφόνησο – Καταπέλτης ανοικτός κατά τους ελιγμούς και επιβίβαση κολυμβητή

Κηδεία Χαμενεΐ: Ως και 20 εκατομμύρια Ιρανοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις τελετές

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Οι τελετές θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν με την ταφή του Χαμενεΐ στις 9 του μήνα - Θα γίνουν σε Τεχεράνη, Κομ, Μασχάντ και Ιράκ - Θα βρεθούν εκπρόσωποι από 100 χώρες - Προειδοποίηση του Ιράν προς ΗΠΑ και Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις εκείνες τις ημέρες

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι καταργείται η μείωση 35% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν θα ζητηθούν αναδρομικά από τους δικαιούχους

Δολοφονήθηκε 21χρονος ποδοσφαιριστής για ένα σκληρό μαρκάρισμα!

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς 21χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του.

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή των δύο διαδοχικών εκρήξεων στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα

Ελλάδα 02.07.2026
Στο οπτικό υλικό διακρίνεται η λάμψη της πρώτης έκρηξης ενώ 15 δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται μια δεύτερη, πολύ πιο ισχυρή, με τη φωτιά να καίει τα οχήματα που βρίσκονταν στην πιλοτή

Βάγια Νέστορα: Η συνταρακτική περιγραφή του συζύγου της για τον θάνατό της

Ελλάδα 02.07.2026
Με τρεμάμενη φωνή, ο Παναγιώτης Νέστορας περιέγραψε τα όσα έζησε τη νύχτα που δολοφονήθηκε η σύζυγός του, Βάγια Νέστορα, κατά την εμπρηστική επίθεση

Air condition πήρε φωτιά στον Πύργο ‑ Στο νοσοκομείο μητέρα και γιος

Ελλάδα 02.07.2026
Η φωτιά ξεκίνησε από την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού και επεκτάθηκε στο σαλόνι, με δύο ενοίκους να μεταφέρονται προληπτικά στο νοσοκομείο.

Ξετυλίγεται η φρίκη στο Οχάιο: Τα 16 παιδιά ήταν κλειδωμένα χρόνια σε ένα δωμάτιο γεμάτο περιττώματα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Τα θύματα της απίστευτης ενδοοικογενειακής βίας, μοιάζουν με «άγρια ζώα». Δεν μιλούν, μία 18χρονη δεν ξέρει καν να γράφει τ΄όνομά της.

Ραφήνα: Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

Ελλάδα 02.07.2026
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτικοί στο λιμάνι της Ραφήνας αύριο Παρασκευή (3/7). Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.