E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργή της Τουρκίας για Ρώσο στρατιώτη που έβαλε σημάδι την Κωνσταντινούπολη

Νέες απειλές από την ¶γκυρα

Δημοσίευση 7/12/2015 | 01:34

Οργή της Τουρκίας για Ρώσο στρατιώτη που έβαλε σημάδι την Κωνσταντινούπολη

Νέες απειλές εναντίον της Ρωσίας εξαπέλυσε η Τουρκία, μέσω δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διαμήνυσε πως αν η χώρα του προκληθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία, θα απαντήσει.

Αφορμή αποτέλεσε η ενέργεια ενός Ρώσου στρατιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, εθεάθη να κρατά στον ώμο του έναν εκτοξευτή ρουκετών και να σημαδεύει την Κωνσταντινούπολη, κατά τη διέλευση του πολεμικού σκάφους «Caesar Kunikov» από τα στενά του Βοσπόρου το Σάββατο 5/12.

Η τουρκική πλευρά χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση» το συμβάν και το συνέδεσε με την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά αεροσκάφη στα σύνορα με τη Συρία πριν από λίγες ημέρες.

Από τότε η Ρωσία έχει προβεί σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ η τελευταία συγκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πάντως, εμφανίστηκε αρκετά επιθετικός. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσει την πυγμή που δείχνει η χώρα του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «Όταν εμφανίζεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατάει έναν εκτοξευτή ρουκετών στον ώμο του, πάνω σε πολεμικό πλοίο που διέρχεται από τον Βόσπορο, είναι σίγουρα πρόκληση» και συμπλήρωσε: «Αν αντιληφθούμε μία απειλητική για τη χώρα κατάσταση, θα απαντήσουμε».

Σημειώνεται, ότι τα Στενά του Βοσπόρου αποτελούν το μοναδικό πέρασμα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελέφαντες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό εκατομμυριούχο που κυνηγούσε σε σαφάρι στην Αφρική

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο 75χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και κυνηγός βρισκόταν στο πυκνό τροπικό δάσος Λόπε-Οκάντα ​​της Αφρικής με έναν επαγγελματία κυνηγό.

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS