E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Handelsblatt: «Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»

Ο Μπιλάλ Ερντογάν και το βεβαρημένο παρελθόν του

Δημοσίευση 7/12/2015 | 01:33

Handelsblatt: «Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»

«Αν και πολλές δυτικές χώρες αρνούνται να πιστέψουν (τουλάχιστον επίσημα) ότι η Τουρκία είναι ανακατεμένη στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, η φήμη και το παρελθόν του γιου του Ερντογάν μιλάει από μόνο του», γράφει σε άρθρο της η μεγάλη εφημερίδα Handelsblatt.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Αν και στα χαρτιά ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει πολύ σημαντικές περγαμηνές, η πραγματική του βιογραφία έχει πολλά σκοτεινά σημεία», ενώ επισημαίνει ότι οι ρωσικές κατηγορίες δεν είναι χωρίς πραγματικά ερείσματα.

Το 2013 ο Μπιλάλ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί ότι ξέπλενε χρήματα για τον πατέρα του σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολιτική ζωή της Τουρκίας. Το 2014 υπήρξε ένα ακόμα καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον πατέρα του, στο οποίο μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκείνο τον καιρό δεν υπήρξαν ενδείξεις για τον σκοπό αυτής της πληρωμής, αλλά τα Μέσα ανέφεραν ότι αφορούσε χρήματα που θα πήγαιναν σε μίζες και πληρωμές για την κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου. Ο ίδιος ο Ερντογάν, πάντως, είχε δηλώσει ότι το ηχητικό ήταν ένα βρόμικο ψέμα.

Τον Νοέμβριο, ο Σύριος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ-Ζούμπι έκανε δημόσια δήλωση ότι η μεταφορική εταιρεία που ανήκει στον Μπιλάλ Ερντογάν είχε παραλάβει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν τον Μπιλάλ ότι έκλεβε πετρέλαιο από περιοχές που ήταν υπό την κατοχή του ISIS στο Ιράκ και το έστελνε σε χώρες της Ασίας. Ως αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων, ο Μπιλάλ ανακηρύχθηκε από τους ντόπιους ως «ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι ένα μέλος της οικογένειάς του έχει σχέσεις με την παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Η γερμανική εφημερίδα καταλήγει στο άρθρο της: «Ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του. Με τόσο κακά χαρτιά στα χέρια του, ο Ερντογάν είναι προφανές ότι παίζει σε ένα παιχνίδι με υψηλό ρίσκο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.