E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Η βία και ο «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Ζητά η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ημέρα κατά της βίας

Δημοσίευση 6/12/2015 | 18:57

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Η βία και ο «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Την αντίθεσή της για το κάλεσμα του Νίκου Ρωμανού σε "Μαύρο Δεκέμβρη", αλλά και τη βία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του γιου της εκφράζει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.   «Δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ''μαύρου Δεκέμβρη'' κ.λπ. ούτε οι απειλές βίας, απ΄ όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού», λέει σύμφωνα με το Έθνος.  

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν΄ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις, γι' αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα  απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σύντροφος της και δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, και προσθέτει: «Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη τόσο με την αστυνομική βία όπως και μ΄αυτές τις διακηρύξεις, αλλά έχει προτείνει και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ''Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους'', πρόταση στην οποία η τότε κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. Η ίδια δεν ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια, ανησυχεί όμως για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».   Η κ. Τσαλικιάν, δικηγόρος και επιχειρηματίας εμφανίζεται ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της, και την απόπειρα να γίνει το όνομά του «σημαία» σε δράσεις βίας.

Ενοχλημένη όμως είναι και από την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών, πριν και μετά τη δίκη, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη. Την τακτική αυτή των ανώτερων αστυνομικών επιβεβαιώνει και η παραπομπή τους από το δικαστήριο, με την κατηγορία ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Οπως μας πληροφορεί ο κ. Κωνσταντίνου, τον Μάρτιο θα γίνει, έπειτα από δύο αναβολές η δίκη στο Εφετείο Λαμίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Ελλάδα Χτες
Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Τρόμος στον Πλατανιά – Τον παρέσυρε με το ΙΧ και τον πέταξε μέτρα μακριά

Ελλάδα Χτες
Σφοδρότατο τροχαίο στον Πλατανιά Χανίων

Χίο: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση η 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Ελλάδα Χτες
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Συνελήφθη άνδρας στη Χίο για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του

Ελλάδα Χτες
Τη χτύπησε με όπλο στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα

Ένας 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς στη Μυτιλήνη ‑ Έκαψε ακόμα και νταλίκα με άχυρα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, κίνητρό του ήταν η αντεκδίκηση προς συμπολίτες του

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Ελλάδα Χτες
Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία Χτες
Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

Αποσύρθηκε στα 35 του ο Σωτήρης Νίνης

Αθλητικά Νέα Χτες
«Στα κάτω σου παλεύεις με τον εαυτό σου, είμαι ευλογημένος», δήλωσε