E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Η βία και ο «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Ζητά η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ημέρα κατά της βίας

Δημοσίευση 6/12/2015 | 18:57

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Η βία και ο «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Την αντίθεσή της για το κάλεσμα του Νίκου Ρωμανού σε "Μαύρο Δεκέμβρη", αλλά και τη βία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του γιου της εκφράζει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.   «Δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ''μαύρου Δεκέμβρη'' κ.λπ. ούτε οι απειλές βίας, απ΄ όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού», λέει σύμφωνα με το Έθνος.  

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν΄ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις, γι' αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα  απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σύντροφος της και δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, και προσθέτει: «Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη τόσο με την αστυνομική βία όπως και μ΄αυτές τις διακηρύξεις, αλλά έχει προτείνει και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ''Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους'', πρόταση στην οποία η τότε κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. Η ίδια δεν ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια, ανησυχεί όμως για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».   Η κ. Τσαλικιάν, δικηγόρος και επιχειρηματίας εμφανίζεται ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της, και την απόπειρα να γίνει το όνομά του «σημαία» σε δράσεις βίας.

Ενοχλημένη όμως είναι και από την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών, πριν και μετά τη δίκη, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη. Την τακτική αυτή των ανώτερων αστυνομικών επιβεβαιώνει και η παραπομπή τους από το δικαστήριο, με την κατηγορία ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Οπως μας πληροφορεί ο κ. Κωνσταντίνου, τον Μάρτιο θα γίνει, έπειτα από δύο αναβολές η δίκη στο Εφετείο Λαμίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκoτώθηκε ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν

Κόσμος 18.03.2026
Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα» ‑Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 18.03.2026
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η κύρια δίκη για τα Τέμπη ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές στην Αττική ‑ Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Καιρός 18.03.2026
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα

Ελλάδα 18.03.2026
Καλά στην υγεία του ο οδηγός

Τουρκία: Θρίλερ με νεκρή 27χρονη influencer ‑ Στο «μικροσκόπιο» ηθοποιός που την είδε τελευταίος

Κόσμος 18.03.2026
Ο μυστηριώδης θάνατος της 27χρονης κοπέλας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς προέκυψε μόλις λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από ταξίδι.

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»

Δίκη Λυγγερίδη: Ένταση εισαγγελέα με μάρτυρα αστυνομικό ‑ «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»

Ελλάδα 18.03.2026
Συνεχίστηκε την Τρίτη (17/3) η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Λίβανος: Κατάρρευση κτηρίου μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Κόσμος 18.03.2026
Tο χτύπημα έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση κτηρίου και σημαντικές ζημιές σε παρακείμενες κατασκευές