E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Η βία και ο «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Ζητά η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ημέρα κατά της βίας

Δημοσίευση 6/12/2015 | 18:57

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Η βία και ο «Μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Την αντίθεσή της για το κάλεσμα του Νίκου Ρωμανού σε "Μαύρο Δεκέμβρη", αλλά και τη βία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του γιου της εκφράζει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.   «Δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ''μαύρου Δεκέμβρη'' κ.λπ. ούτε οι απειλές βίας, απ΄ όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού», λέει σύμφωνα με το Έθνος.  

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν΄ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις, γι' αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα  απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σύντροφος της και δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, και προσθέτει: «Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη τόσο με την αστυνομική βία όπως και μ΄αυτές τις διακηρύξεις, αλλά έχει προτείνει και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ''Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους'', πρόταση στην οποία η τότε κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. Η ίδια δεν ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια, ανησυχεί όμως για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».   Η κ. Τσαλικιάν, δικηγόρος και επιχειρηματίας εμφανίζεται ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της, και την απόπειρα να γίνει το όνομά του «σημαία» σε δράσεις βίας.

Ενοχλημένη όμως είναι και από την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών, πριν και μετά τη δίκη, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη. Την τακτική αυτή των ανώτερων αστυνομικών επιβεβαιώνει και η παραπομπή τους από το δικαστήριο, με την κατηγορία ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Οπως μας πληροφορεί ο κ. Κωνσταντίνου, τον Μάρτιο θα γίνει, έπειτα από δύο αναβολές η δίκη στο Εφετείο Λαμίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων