E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απάντηση Σταθάκη για τα 38 ακίνητα: Είναι μέγκα ψέμα, 4 ακίνητα έχω

Κουβέντα για τα 1,8 εκατ.ευρώ

Δημοσίευση 6/12/2015 | 00:15

Η απάντηση Σταθάκη για τα 38 ακίνητα: Είναι μέγκα ψέμα, 4 ακίνητα έχω

«Μέγκα ψέμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι κάτοχος 38 ακινήτων.

«Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια» τόνισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κ. Σταθάκης, «εάν η Νέα Δημοκρατία δεν οικειοποιείτο αυτό το ψεύδος και δεν επιχειρούσε να το πολιτικοποιήσει», ενώ καταλόγισε σε δημοσιογράφους ότι «δεν διασταυρώνουν τα στοιχεία».

Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε, καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι ο ίδιος είναι κάτοχος τεσσάρων ακινήτων, τα τρία από κληρονομιά και ένα από κοινού με τη σύζυγό του.

«Η σύζυγός μου», είπε, «έχει περισσότερα από τριάντα αγροτεμάχια κληρονομιάς στα δικαστήρια στην ορεινή Κορινθία και στην ορεινή Αρκαδία, για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2004. Αυτή η διαμάχη ήταν ο λόγος που δεν τα δήλωσα το 2012, γιατί δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τα δηλώσω» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην πραγματική τους αξία, είπε ότι ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατΆ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά, είναι 37 ευρώ».

Σχολιάζοντας τα όσα ελέγχθηκαν «περί ηθικής και Αριστεράς», ο κ. Σταθάκης είπε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα και δεν έχουν βρει το παραμικρό, ούτε ένα ψεγάδι» και σημείωσε πως «προέρχομαι από ευκατάστατη οικογένεια η οποία δραστηριοποιείται στη ναυτιλία 80 χρόνια». «Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις και για την οικογένειά μου και για μένα» προσέθεσε και καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «διολισθαίνει σε λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς που δεν έχουν καμία υπόσταση».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι συνδυάζει τις αναδιανεμητικές μέριμνες της κυβέρνησης, τη σταθερότητα στην εκτέλεση και τη δυνατότητα να επιτευχθούν οι ήπιοι δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι η ύφεση τείνει να κλείσει κάτω από το 1%, ενώ η οικονομία μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο από το πρώτο εξάμηνο του 2016, αντί για το δεύτερο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου μετά από διαβούλευση με 120 θεσμικούς φορείς, που στοχεύει σε παραγωγικές δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που εντείνουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Η απάντηση του Mega

Στις αιχμές που άφησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για το MEGA σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε η περιουσιακή του κατάσταση, απάντησε ο τηλεοπτικός σταθμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο από το βήμα της βουλής για «Mέγκα ψέμα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο