E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα εξαπλώνεται στη Συρία εξαιτίας των τζιχαντιστών

Πετούν τα πτώματα των θυμάτων των εκτελέσεων στους δρόμους

Δημοσίευση 4/12/2015 | 15:04

Ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα εξαπλώνεται στη Συρία εξαιτίας των τζιχαντιστών

Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη Συρία, με ευθύνη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ο ιός της λεϊσμανίασης, που τρώει τη σάρκα των ασθενών και οδηγεί στον θάνατο, αν δεν χορηγηθεί θεραπεία στον ασθενή. Η λεϊσμανίαση είναι λοιμώδης ασθένεια που οφείλεται σε πρωτόζωα παράσιτα και μεταδίδεται από τις μύγες και τις σκνίπες.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος, ανθρωπιστική μη κερδοφόρα οργάνωση, καταγγέλλει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την μεγάλη εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας στη Συρία, αφού οι τζιχαντιστές εκτελούν αθώους ανθρώπους και μετά πετούν στους δρόμους τα πτώματά τους, τα οποία παραμένουν εγκατελειμμένα και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης καταγγέλλουν, ότι μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες στη Συρία έχουν αναφερθεί περισσότερα από 500 κρούσματα της νόσου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει ότι στη χώρα, λόγω του εμφυλίου πολέμου, το σύστημα υγείας υπολειτουργεί, αφού το 58% των δημόσιων νοσοκομείων έχει καταστραφεί, είτε εν μέρει, είτε ολοσχερώς.

Το State Department κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας με ανάρτηση στο Twitter, όπου εικονίζεται ένα αγόρι από τη Συρία που πάσχει από λεϊσμανίαση.

Ο Dilqash Isa, ακτιβιστής και επικεφαλής στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, δηλώνει: «Ως αποτέλεσμα των αποτρόπαιων πράξεων του Ισλαμικού Κράτους, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων και το πέταμα των πτωμάτων τους στους δρόμους, είναι η ταχεία εξάπλωση της ασθένειας της λεϊσμανίασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Έβδομη νύχτα επιθέσεων κατά του Ιράν: Τι αποκαλύπτει η Τεχεράνη για τάνκερ, νάρκες και drone

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ενώ το Ιράν κάνει λόγο για νεκρούς, καιόμενα τάνκερ και κατάρριψη αμερικανικού drone.

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.