E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα εξαπλώνεται στη Συρία εξαιτίας των τζιχαντιστών

Πετούν τα πτώματα των θυμάτων των εκτελέσεων στους δρόμους

Δημοσίευση 4/12/2015 | 15:04

Ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα εξαπλώνεται στη Συρία εξαιτίας των τζιχαντιστών

Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη Συρία, με ευθύνη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ο ιός της λεϊσμανίασης, που τρώει τη σάρκα των ασθενών και οδηγεί στον θάνατο, αν δεν χορηγηθεί θεραπεία στον ασθενή. Η λεϊσμανίαση είναι λοιμώδης ασθένεια που οφείλεται σε πρωτόζωα παράσιτα και μεταδίδεται από τις μύγες και τις σκνίπες.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος, ανθρωπιστική μη κερδοφόρα οργάνωση, καταγγέλλει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την μεγάλη εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας στη Συρία, αφού οι τζιχαντιστές εκτελούν αθώους ανθρώπους και μετά πετούν στους δρόμους τα πτώματά τους, τα οποία παραμένουν εγκατελειμμένα και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης καταγγέλλουν, ότι μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες στη Συρία έχουν αναφερθεί περισσότερα από 500 κρούσματα της νόσου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει ότι στη χώρα, λόγω του εμφυλίου πολέμου, το σύστημα υγείας υπολειτουργεί, αφού το 58% των δημόσιων νοσοκομείων έχει καταστραφεί, είτε εν μέρει, είτε ολοσχερώς.

Το State Department κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας με ανάρτηση στο Twitter, όπου εικονίζεται ένα αγόρι από τη Συρία που πάσχει από λεϊσμανίαση.

Ο Dilqash Isa, ακτιβιστής και επικεφαλής στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, δηλώνει: «Ως αποτέλεσμα των αποτρόπαιων πράξεων του Ισλαμικού Κράτους, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων και το πέταμα των πτωμάτων τους στους δρόμους, είναι η ταχεία εξάπλωση της ασθένειας της λεϊσμανίασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα 27.03.2026
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα 27.03.2026
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα 27.03.2026
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος 27.03.2026
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα 27.03.2026
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα 27.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα 27.03.2026
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»