E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα εξαπλώνεται στη Συρία εξαιτίας των τζιχαντιστών

Πετούν τα πτώματα των θυμάτων των εκτελέσεων στους δρόμους

Δημοσίευση 4/12/2015 | 15:04

Ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα εξαπλώνεται στη Συρία εξαιτίας των τζιχαντιστών

Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στη Συρία, με ευθύνη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ο ιός της λεϊσμανίασης, που τρώει τη σάρκα των ασθενών και οδηγεί στον θάνατο, αν δεν χορηγηθεί θεραπεία στον ασθενή. Η λεϊσμανίαση είναι λοιμώδης ασθένεια που οφείλεται σε πρωτόζωα παράσιτα και μεταδίδεται από τις μύγες και τις σκνίπες.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος, ανθρωπιστική μη κερδοφόρα οργάνωση, καταγγέλλει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την μεγάλη εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας στη Συρία, αφού οι τζιχαντιστές εκτελούν αθώους ανθρώπους και μετά πετούν στους δρόμους τα πτώματά τους, τα οποία παραμένουν εγκατελειμμένα και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης καταγγέλλουν, ότι μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες στη Συρία έχουν αναφερθεί περισσότερα από 500 κρούσματα της νόσου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει ότι στη χώρα, λόγω του εμφυλίου πολέμου, το σύστημα υγείας υπολειτουργεί, αφού το 58% των δημόσιων νοσοκομείων έχει καταστραφεί, είτε εν μέρει, είτε ολοσχερώς.

Το State Department κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας με ανάρτηση στο Twitter, όπου εικονίζεται ένα αγόρι από τη Συρία που πάσχει από λεϊσμανίαση.

Ο Dilqash Isa, ακτιβιστής και επικεφαλής στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, δηλώνει: «Ως αποτέλεσμα των αποτρόπαιων πράξεων του Ισλαμικού Κράτους, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων και το πέταμα των πτωμάτων τους στους δρόμους, είναι η ταχεία εξάπλωση της ασθένειας της λεϊσμανίασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα συντριβή τουρκικού αεροσκάφους: Έπεσε πυροσβεστικό στην Κροατία ‑ Νεκρός ο πιλότος

Κόσμος 13.11.2025
Το συμβάν έρχεται δύο μέρες μετά τη συντριβή του τουρκικού C-130 στα σύνορα Γεωργίας - Αζερμπαϊτζάν

«Συναγερμός» αστρονόμων για ασυνήθιστο μετεωρολογικό φαινόμενο το 2026

Tech + Science 13.11.2025
Η Ισπανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί λάτρεις της αστρονομίας από όλο τον κόσμο ενόψει ενός ιστορικού ουράνιου φαινομένου

Ο Έλον Μασκ δημοσιεύει μια φλεγόμενη ιταλική σημαία: «Η Ιταλία εξαφανίζεται»

Κόσμος 13.11.2025
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημογραφική κρίση. Ανάλογη ανάρτηση είχε κάνει και για την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: ΕΛΑΣ και ΕΚΑΒ έσωσαν την ζωή βρέφους ‑ «Έσπασαν τα ρεκόρ»

Ελλάδα 13.11.2025
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα βρέφος μεταφέρθηκε από τις Σέρρες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Κόσμος 13.11.2025
Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Ερντογάν: Η πιο ρεαλιστική λύση στο Κυπριακό είναι εκείνη των δύο κρατών

Κόσμος 13.11.2025
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η βασική αιτία για το ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο είναι η άρνηση, από την ελληνοκυπριακή πλευρά, «να αποδεχθεί το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων»

Τέλος στα φθηνά δέματα από Shein και Temu: Η ΕΕ επιβάλλει δασμούς το 2026

Οικονομία 13.11.2025
Πλήγμα για τις κινεζικές εταιρείες - Μέχρι σήμερα, η ΕΕ σχεδίαζε να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά από το 2028

Η «λίστα των φίλων»: Ποιοι χρηματοδοτούν την πολυτελή αίθουσα του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Κόσμος 13.11.2025
Kρυπτο-δισεκατομμυριούχοι, τεχνολογικοί κολοσσοί και ενεργειακές εταιρείες συγκέντρωσαν 300 εκατ. δολάρια για τη νέα αίθουσα χορού του Λευκού Οίκου