E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8 εκατ. ευρώ!

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση

Δημοσίευση 4/12/2015 | 14:04

Ο Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8 εκατ. ευρώ!

Αποκλίσεις που δημιουργούν ίλιγγο εντοπίζονται στο πόθεν έσχες του κ. Γιώργου Σταθάκη, αυξάνοντας την ορμή της πολιτικής περιδίνησης που ανοίγει για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στη Βουλή το 2012 και αφορά το έτος 2011 δεν έλειπε μόνο το ένα εκατομμύριο, αλλά συνολικά περίπου 1.800.000 ευρώ. Πρόκειται για καταθέσεις στις οποίες είναι συνδικαιούχος με τη μητέρα και τον αδελφό του.

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σταθάκη, που ανέφερε ότι οι αποκλίσεις στην ακίνητη περιουσία αφορούν λίγα αγροτεμάχια της γυναίκας του που βρίσκονται υπό δικαστική διεκδίκηση, υποστηρίζοντας ότι στην επίμαχη δήλωση δεν έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 3% έως 66% σε συνολικά 38 ακίνητα. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα είναι μεγάλα και εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποκλίσεις δεν εντοπίστηκαν από έρευνα των ορκωτών λογιστών, αλλά από τη συμπληρωματική δήλωση που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης. Ωστόσο, έμπειροι νομικοί υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δημιουργούν μείζον ζήτημα για τον υπουργό και σίγουρα τεκμηριώνουν το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης πόθεν έσχες, τουλάχιστον για το 2012.

Υπενθυμίζεται, ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε εχθές να παραπέμψει την υπόθεση για περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές, στους οποίους έχει δοθεί το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν όλα τα ερευνητικά εργαλεία που τους επιτρέπει ο σχετικός νόμος, ακόμα και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούνται τα ισχυρότερα ερευνητικά εργαλεία για εν ενεργεία υπουργό.

Για την ώρα, ο κ. Σταθάκης σε ανακοίνωσή του επιχείρησε να μετριάσει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, χωρίς ωστόσο να κρύψει τον εκνευρισμό του για τον χειρισμό της υπόθεσής του από την επιτροπή.

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά – εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014». Ωστόσο, το νέο ερώτημα που προκύπτει και προστίθεται σε όσα ανέκυψαν μετά την αρχική αποκάλυψη για την παράλειψή του να δηλώσει 1.000.000 ευρώ, είναι γιατί ο υπουργός δεν είπε εξαρχής ότι εκτός από το ένα εκατομμύριο, υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει στο πόθεν έσχες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Συναρπαστική 2η αγωνιστική με γκολ, ανατροπές και ένταση (17/9)

Αθλητικά Νέα 18.09.2025
Η δεύτερη στροφή της League Phase πρόσφερε δυνατές μάχες, καθοριστικά αποτελέσματα και σημεία που αλλάζουν τις ισορροπίες

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα Χτες
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος Χτες
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος Χτες
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα Χτες
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ