E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση για τον αρχηγό της ΝΔ

Τι δείχνουν τα στοιχεία μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών

Δημοσίευση 4/12/2015 | 10:54

Ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση για τον αρχηγό της ΝΔ

Στην τελική ευθεία μπαίνει πάλι η εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ. Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει δημοσκόπησης της εταιρείας e-voice για τον «Ελεύθερο Τύπο», στην πρόθεση ψήφου ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο ¶δωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Ωστόσο, η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «Εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν. Εκεί, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34%, με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.

Διαφορετική είναι, επίσης, η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο ¶δωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ, που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Κοσμάς Φουντούκης

Ελλάδα 19.10.2025
«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός, Κοσμάς Φουντούκης

Λούβρο: Η στιγμή που ο δράστης πριονίζει προθήκη στην γκαλερί «Απόλλων» – Δείτε βίντεο

Κόσμος 19.10.2025
Ο ληστής φορά κίτρινο γιλέκο ώστε να παραπέμπει σε εργάτη και φαίνεται να πριονίζει προθήκη στην γκαλερί «Απόλλων» του Λούβρου

Το Ισραήλ ξεκίνησε νέο γύρο επιθέσεων εναντίον στόχων της Χαμάς στη Γάζα

Κόσμος 19.10.2025
Εκκληση για αυτοσυγκράτηση από τις ΗΠΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Με ζημιές βρέθηκε το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ`

Κόσμος 19.10.2025
Πώς έδρασαν οι κλέφτες στο Λούβρο - Είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις

Κινδυνεύει η εκεχειρία στη Γάζα: Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για επιθέσεις κατά των δυνάμεών του πέραν της «κίτρινης γραμμής»

Κόσμος 19.10.2025
«Αρκετοί τρομοκράτες βγήκαν από ένα τούνελ στην περιοχή της Ράφα και άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών»

Έκλεισε το Λούβρο μετά από ληστεία – Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Παρίσι

Κόσμος 19.10.2025
Κουκουλοφόροι άρπαξαν 9 κομμάτια από συλλογή κοσμημάτων του Ναπολέοντα και διέφυγαν με σκούτερ

«No Kings»: Μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του Τραμπ, τον κατηγορούν για αυταρχισμό

Κόσμος 19.10.2025
Περισσότερες από 2.700 συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

Φειδίας Παναγιώτου: Με κόμμα franchise και στις εκλογές στην Ελλάδα

Πολιτική 19.10.2025
Ο Κύπριος ευρωβουλευτής παρουσίασε εχθές στη Λευκωσία την πρόταση του για το κόμμα που ιδρύει με την ονομασία «Αμεση Δημοκρατία»

«29ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ελλάδα 19.10.2025
Μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχή

Απίστευτο σκηνικό στο Ηράκλειο: Έβαψαν τη... μισή διάβαση επειδή είχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο!

Ελλάδα Χτες
Η αποστολή τους... δεν κύλησε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί

Κεφαλονιά: Σοκάρει το βίντεο της βάναυσης κακοποίησης 13χρονης από 17χρονη

Ελλάδα Χτες
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Τραγωδία με 60χρονη στον Βόλο: Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπανάνα και πέθανε

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγό της