E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και οι αντάρτες της Συρίας καρφώνουν τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS

«Υπάρχουν φωτογραφίες συμβολαίων και αγορών ακόμη και αυτοκινήτων»

Δημοσίευση 4/12/2015 | 10:29

Και οι αντάρτες της Συρίας καρφώνουν τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS

Μετά τη Ρωσία, που έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, αποδεικνύουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου της Τουρκίας με το ISIS, τώρα και οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάνουν λόγο για λαθρεμπόριο Τουρκίας-ISIS, αλλά και για ύπαρξη συμβολαίων γι' αυτό το λαθρεμπόριο.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Arabic, ο στρατηγός Χοσάμ αλ Αουάκ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Free Syrian Army), μίλησε για αποδείξεις που υπάρχουν για την αγορά αργού πετρελαίου στην οποία προχώρησαν οι Τούρκοι από τους τζιχαντιστές. Ο στρατηγός είπε ότι έχει φωτογραφίες των συμφωνιών και των συμβολαίων που υπεγράφησαν μεταξύ της τουρκικής πλευράς και της τρομοκρατικής οργάνωσης.  

Τόνισε ακόμη, ότι η ¶γκυρα στηρίζει τους ισλαμιστές και τους τρομοκράτες από την αρχή της συριακής κρίσης, «με κάθε δυνατό τρόπο εναντίον των μετριοπαθών ομάδων. Έχουμε φωτογραφίες συμβολαίων από συμφωνίες αγοράς πετρελαίου, έχουμε επίσης φωτογραφίες αγορών αυτοκινήτων Toyota, που αγοράστηκαν από το Κατάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Οι αποκαλύψεις του στρατηγού των ανταρτών δεν σταμάτησαν εκεί, αφού σημείωσε επίσης ότι οι  τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών αξιοποίησαν αυτές τις συμφωνίες και για άλλους σκοπούς, ώστε να «κλαπούν εργοστάσια και εργαστήρια στο Χαλέπι προς όφελος τουρκικών εταιρειών». Οι τοποθετήσεις αυτές του στρατηγού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν θεωρούνται τυχαίες, αλλά μια προσπάθεια να πάρει θέση η οργάνωση στην «επόμενη ημέρα», με τη Ρωσία ενισχυμένη και την Τουρκία αποδυναμωμένη. Ο Αλ Αουάκ τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα είναι το πιο ορθολογικό μέρος στην υπόθεση και υποσχέθηκε να «διατηρήσει τα ρωσικά συμφέροντα στη Συρία και στο μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το επεισόδιο on air με τον Βαρουφάκη για τα ναρκωτικά και η ανάρτηση‑παράπονο «για τη σιωπηλή άδεια προς τον καθένα να με κακοποιεί»

Πολιτική 16.01.2026
Σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζα όσα είπα και θα έλεγα ακριβώς τα ίδια για τα ναρκωτικά, επέμεινε ο Γιάννης Βαρουφάκης

Καιρός: Έρχεται νέα χειμερινή μεταβολή ‑ Ο ρόλος του Σιβηρικού αντικυκλώνα για τη συνέχεια

Καιρός 16.01.2026
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος, Όλγα Παπαβγούλη σε ανάρτησή της

Δείτε μέσα σε 5 λεπτά τις κλήσεις & τα πρόστιμα σε gov.gr και ΑΑΔΕ

Ελλάδα 16.01.2026
Η διαδικασία μπορεί να γίνει τόσο από το gov.gr όσο και από την πλατφόρμα myAADE

Απαγόρευση των φορτηγών 07:00‑10:00 στην Αθήνα για μία εβδομάδα

Ελλάδα 16.01.2026
Το πιλοτικό σχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

16χρονη Λόρα: Νέα μαρτυρία «κλειδί» – Την είδαν δύο φορές σε καφετέρια στη Βάρη

Ελλάδα 16.01.2026
Στις αρχές παρέδωσε υλικό από κάμερες ασφαλείας ιδιοκτήτης καφετέριας, την οποία το κορίτσι επισκέφθηκε χθες δύο φορές

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη 24χρονη χτύπησε 15 αυτοκίνητα και κατέληξε σε τζαμαρία

Ελλάδα 16.01.2026
Η νεαρή, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, έχασε τον έλεγχο

Δράμα: Νεκρός 56χρονος εναερίτης στη ΒΙΠΕ – Έγινε «κάρβουνο» από 20.000 βολτ

Ελλάδα 16.01.2026
«Βρέθηκε πάνω στην κολώνα με τη μια του πλευρά καμένη»

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα σε καμπίνα του Blue Star Chios

Ελλάδα 16.01.2026
Έκτακτη προσέγγιση έκανε το πλοίο Blue Star Chios στο λιμάνι του Λαυρίου.

Από τη Βενεζουέλα με αγάπη: Η Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε

Κόσμος 16.01.2026
Στον Λευκό Οίκο μία από τις μορφές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα - Πώς αντέδρασε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ

«Θεέ μου, έρχεται ο πατέρας μου»: Συμμαθητές της Λόρας αποκαλύπτουν – έλεγε πως πήγαν στην Πάτρα για να μη τους βρίσκουν εύκολα

Ελλάδα 16.01.2026
«Δεν αντέχω άλλο»: Οι μαρτυρίες για πίεση στο σπίτι και το σενάριο της Πανεπιστημιούπολης