E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Και οι αντάρτες της Συρίας καρφώνουν τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS

«Υπάρχουν φωτογραφίες συμβολαίων και αγορών ακόμη και αυτοκινήτων»

Δημοσίευση 4/12/2015 | 10:29

Και οι αντάρτες της Συρίας καρφώνουν τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS

Μετά τη Ρωσία, που έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, αποδεικνύουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου της Τουρκίας με το ISIS, τώρα και οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κάνουν λόγο για λαθρεμπόριο Τουρκίας-ISIS, αλλά και για ύπαρξη συμβολαίων γι' αυτό το λαθρεμπόριο.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Arabic, ο στρατηγός Χοσάμ αλ Αουάκ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Free Syrian Army), μίλησε για αποδείξεις που υπάρχουν για την αγορά αργού πετρελαίου στην οποία προχώρησαν οι Τούρκοι από τους τζιχαντιστές. Ο στρατηγός είπε ότι έχει φωτογραφίες των συμφωνιών και των συμβολαίων που υπεγράφησαν μεταξύ της τουρκικής πλευράς και της τρομοκρατικής οργάνωσης.  

Τόνισε ακόμη, ότι η ¶γκυρα στηρίζει τους ισλαμιστές και τους τρομοκράτες από την αρχή της συριακής κρίσης, «με κάθε δυνατό τρόπο εναντίον των μετριοπαθών ομάδων. Έχουμε φωτογραφίες συμβολαίων από συμφωνίες αγοράς πετρελαίου, έχουμε επίσης φωτογραφίες αγορών αυτοκινήτων Toyota, που αγοράστηκαν από το Κατάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Οι αποκαλύψεις του στρατηγού των ανταρτών δεν σταμάτησαν εκεί, αφού σημείωσε επίσης ότι οι  τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών αξιοποίησαν αυτές τις συμφωνίες και για άλλους σκοπούς, ώστε να «κλαπούν εργοστάσια και εργαστήρια στο Χαλέπι προς όφελος τουρκικών εταιρειών». Οι τοποθετήσεις αυτές του στρατηγού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν θεωρούνται τυχαίες, αλλά μια προσπάθεια να πάρει θέση η οργάνωση στην «επόμενη ημέρα», με τη Ρωσία ενισχυμένη και την Τουρκία αποδυναμωμένη. Ο Αλ Αουάκ τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα είναι το πιο ορθολογικό μέρος στην υπόθεση και υποσχέθηκε να «διατηρήσει τα ρωσικά συμφέροντα στη Συρία και στο μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν