E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη: Ενας νεκρός και ένταση με αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση

Δημοσίευση 3/12/2015 | 15:54

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη: Ενας νεκρός και ένταση με αστυνομία

Ένταση επικρατεί στην Ειδομένη μετά τον θάνατο ενός 22χρονου Μαροκινού μετανάστη από ηλεκτροπληξία, στη συνέχεια των επεισοδίων μεταξύ μεταναστών και Σύρων προσφύγων. Ενώ οι πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους από το σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δήλωσε στη Βουλή πως το πρόβλημα θα λυθεί εντός 4-5 ημερών και πως «δεν θα είναι βόλτα κολλεγιόπαιδων στο δάσος».

Ήδη από την νύχτα της Τετάρτης, εγκλωβισμένοι μετανάστες άλλων εθνικοτήτων απέκλεισαν το πέρασμα προς τα Σκόπια, εκεί όπου βρίσκονται και οι δομές αλληλεγγύης, που όπως πληροφορεί ο επικεφαλής των γιατρών του κόσμου Νικήτας Κανάκης έχουν επίσης αποκλειστεί από τους μετανάστες.

Ενώ η κατάσταση έδειχνε να αποφορτίζεται, ο θάνατος του Μαροκινού άναψε πάλι τα αίματα. Ο 22χρονος άντρας ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, στο σημείο που παραμένουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, και σκοτώθηκε επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες άρπαξαν το σώμα του νεκρού από την αστυνομία και το περιέφεραν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατέληξαν στο αποκλεισμένο σημείο. Εκεί επέτρεψαν μόνο σε δύο γιατρούς των Γιατρών του Κόσμου να προσεγγίσουν, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούν να απομακρύνουν από εκεί όσους εθελοντές έχουν εγκλωβιστεί.

Τελικά η σορός του 22χρονου παραδόθηκε σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει. Οι μετανάστες, αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τελικά τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι το ζήτημα στην Ειδομένη θα λήξει μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο δεν μπορεί να ανακοινωθεί. «Δεν θα λυθεί με λουλούδια, αλλά ούτε και με ξύλο», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος επίσης σημείωσε πως «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

Υπολογίζεται ότι από τους 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη, οι 2.500 είναι μετανάστες στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση στα Σκόπια. Εξοργισμένοι, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση- αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Μετανάστες περιέφεραν το πτώμα του 22χρονου και δεν επέτρεπαν στις αρχές να το παραλάβουν

Έφτασε η αμαξοστοιχία που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα

Σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην Ειδομένη έφτασε σήμερα μια αμαξοστοιχία και τέσσερα λεωφορεία τα οποία αναμένεται να μεταφέρουν πίσω στην Αθήνα τους μετανάστες που δεν προέρχονται από την Συρία και οι οποίοι -σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις - δεν μπορούν να πάρουν άσυλο από τις ευρωπαϊκές χώρες προορισμούς.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερώσει τους πρόσφυγες ότι έχουν χρόνο τριών ημερών για να επιβιβαστούν στο τρένο και στα λεωφορεία για να μεταφερθούν στην Αθήνα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν οι μετανάστες αρνηθούν να μετακινηθούν στην Αθήνα, αφού ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες- δηλώνουν διατεθειμένοι να παραμείνουν διεκδικώντας το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο

Θάνατος γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Bίντεο ντοκουμέντο από τις φωνές της

Ελλάδα 17.04.2026
Η αστυνομία προήγαγε έναν 45χρονο Ιταλό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου για τον βανδαλισμό του σχολείου στη Γλυφάδα

Ελλάδα 17.04.2026
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μητέρα ανηλίκου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον βανδαλισμό και τη λεηλασία σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»

Nέο θρίλερ με νεκρή γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας ‑ Η γνωριμία στο Ίντερνετ, η συνάντηση και ο καυγάς

Ελλάδα 17.04.2026
Προσήχθη ένας ύποπτος - «Baby open, I’m sorry, come back», φώναζε εκείνη

Ράπερ συνελήφθη για τη δολοφονία 14χρονης ‑ Πώς τον έπιασαν

Κόσμος 17.04.2026
Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται τον περασμένο Σεπτέμβριο