E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη: Ενας νεκρός και ένταση με αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση

Δημοσίευση 3/12/2015 | 15:54

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη: Ενας νεκρός και ένταση με αστυνομία

Ένταση επικρατεί στην Ειδομένη μετά τον θάνατο ενός 22χρονου Μαροκινού μετανάστη από ηλεκτροπληξία, στη συνέχεια των επεισοδίων μεταξύ μεταναστών και Σύρων προσφύγων. Ενώ οι πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους από το σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δήλωσε στη Βουλή πως το πρόβλημα θα λυθεί εντός 4-5 ημερών και πως «δεν θα είναι βόλτα κολλεγιόπαιδων στο δάσος».

Ήδη από την νύχτα της Τετάρτης, εγκλωβισμένοι μετανάστες άλλων εθνικοτήτων απέκλεισαν το πέρασμα προς τα Σκόπια, εκεί όπου βρίσκονται και οι δομές αλληλεγγύης, που όπως πληροφορεί ο επικεφαλής των γιατρών του κόσμου Νικήτας Κανάκης έχουν επίσης αποκλειστεί από τους μετανάστες.

Ενώ η κατάσταση έδειχνε να αποφορτίζεται, ο θάνατος του Μαροκινού άναψε πάλι τα αίματα. Ο 22χρονος άντρας ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, στο σημείο που παραμένουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, και σκοτώθηκε επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες άρπαξαν το σώμα του νεκρού από την αστυνομία και το περιέφεραν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατέληξαν στο αποκλεισμένο σημείο. Εκεί επέτρεψαν μόνο σε δύο γιατρούς των Γιατρών του Κόσμου να προσεγγίσουν, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούν να απομακρύνουν από εκεί όσους εθελοντές έχουν εγκλωβιστεί.

Τελικά η σορός του 22χρονου παραδόθηκε σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει. Οι μετανάστες, αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τελικά τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι το ζήτημα στην Ειδομένη θα λήξει μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο δεν μπορεί να ανακοινωθεί. «Δεν θα λυθεί με λουλούδια, αλλά ούτε και με ξύλο», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος επίσης σημείωσε πως «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

Υπολογίζεται ότι από τους 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη, οι 2.500 είναι μετανάστες στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση στα Σκόπια. Εξοργισμένοι, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση- αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Μετανάστες περιέφεραν το πτώμα του 22χρονου και δεν επέτρεπαν στις αρχές να το παραλάβουν

Έφτασε η αμαξοστοιχία που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα

Σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην Ειδομένη έφτασε σήμερα μια αμαξοστοιχία και τέσσερα λεωφορεία τα οποία αναμένεται να μεταφέρουν πίσω στην Αθήνα τους μετανάστες που δεν προέρχονται από την Συρία και οι οποίοι -σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις - δεν μπορούν να πάρουν άσυλο από τις ευρωπαϊκές χώρες προορισμούς.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερώσει τους πρόσφυγες ότι έχουν χρόνο τριών ημερών για να επιβιβαστούν στο τρένο και στα λεωφορεία για να μεταφερθούν στην Αθήνα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν οι μετανάστες αρνηθούν να μετακινηθούν στην Αθήνα, αφού ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες- δηλώνουν διατεθειμένοι να παραμείνουν διεκδικώντας το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι σήμερα ‑ ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, με μικρή πτώση θερμοκρασίας και μέγιστες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.