E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη: Ενας νεκρός και ένταση με αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση

Δημοσίευση 3/12/2015 | 15:54

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη: Ενας νεκρός και ένταση με αστυνομία

Ένταση επικρατεί στην Ειδομένη μετά τον θάνατο ενός 22χρονου Μαροκινού μετανάστη από ηλεκτροπληξία, στη συνέχεια των επεισοδίων μεταξύ μεταναστών και Σύρων προσφύγων. Ενώ οι πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη η επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους από το σημείο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δήλωσε στη Βουλή πως το πρόβλημα θα λυθεί εντός 4-5 ημερών και πως «δεν θα είναι βόλτα κολλεγιόπαιδων στο δάσος».

Ήδη από την νύχτα της Τετάρτης, εγκλωβισμένοι μετανάστες άλλων εθνικοτήτων απέκλεισαν το πέρασμα προς τα Σκόπια, εκεί όπου βρίσκονται και οι δομές αλληλεγγύης, που όπως πληροφορεί ο επικεφαλής των γιατρών του κόσμου Νικήτας Κανάκης έχουν επίσης αποκλειστεί από τους μετανάστες.

Ενώ η κατάσταση έδειχνε να αποφορτίζεται, ο θάνατος του Μαροκινού άναψε πάλι τα αίματα. Ο 22χρονος άντρας ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, στο σημείο που παραμένουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, και σκοτώθηκε επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες άρπαξαν το σώμα του νεκρού από την αστυνομία και το περιέφεραν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατέληξαν στο αποκλεισμένο σημείο. Εκεί επέτρεψαν μόνο σε δύο γιατρούς των Γιατρών του Κόσμου να προσεγγίσουν, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούν να απομακρύνουν από εκεί όσους εθελοντές έχουν εγκλωβιστεί.

Τελικά η σορός του 22χρονου παραδόθηκε σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει. Οι μετανάστες, αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τελικά τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι το ζήτημα στην Ειδομένη θα λήξει μέσα στις επόμενες 4-5 ημέρες βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο δεν μπορεί να ανακοινωθεί. «Δεν θα λυθεί με λουλούδια, αλλά ούτε και με ξύλο», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος επίσης σημείωσε πως «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

Υπολογίζεται ότι από τους 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη, οι 2.500 είναι μετανάστες στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση στα Σκόπια. Εξοργισμένοι, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση- αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Μετανάστες περιέφεραν το πτώμα του 22χρονου και δεν επέτρεπαν στις αρχές να το παραλάβουν

Έφτασε η αμαξοστοιχία που θα τους μεταφέρει στην Αθήνα

Σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στην Ειδομένη έφτασε σήμερα μια αμαξοστοιχία και τέσσερα λεωφορεία τα οποία αναμένεται να μεταφέρουν πίσω στην Αθήνα τους μετανάστες που δεν προέρχονται από την Συρία και οι οποίοι -σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις - δεν μπορούν να πάρουν άσυλο από τις ευρωπαϊκές χώρες προορισμούς.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερώσει τους πρόσφυγες ότι έχουν χρόνο τριών ημερών για να επιβιβαστούν στο τρένο και στα λεωφορεία για να μεταφερθούν στην Αθήνα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν οι μετανάστες αρνηθούν να μετακινηθούν στην Αθήνα, αφού ήδη -σύμφωνα με πληροφορίες- δηλώνουν διατεθειμένοι να παραμείνουν διεκδικώντας το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο στο Μοναστηράκι – Παρελήφθη ζωντανή από το ΕΚΑΒ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατρός για παρενόχληση 15χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ανήλικος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του τι συνέβη

Συναγερμός και στην Κομισιόν για τον λαγοκέφαλο – Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά μέτρα

Κόσμος Χτες
Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά

Κατάρριψη ή λάθος; Μυστήριο πίσω από την πτώση του αμερικανικού Apache στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να απαντήσει στην ενέργεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανικών αντιποίνων

Θρίλερ στη Λεμεσό: Επιχειρηματίας εξαφανίστηκε με διαμάντια και κοσμήματα αξίας €10 εκατομμυρίων

Ελλάδα Χτες
Κατασκευαστής κοσμημάτων φέρεται να του παρέδωσε 35 χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευασμένα από χρυσό, διαμάντια και πολύτιμους λίθους για να τα πουλήσει και εκείνος εξαφανίστηκε - Καταζητείται με ένταλμα - Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας οι κινήσεις του

Μουντιάλ 2026: Τρελά λεφτά στους διαιτητές από τη FIFA

E-Daily 3.Left Χτες
Απολαβές - ρεκόρ για του 170 που επιλέχθηκαν

Ο «βίος και πολιτεία» του Τζέιμς Δαλαμάγκα – Από σεκιούριτι στην Αυστραλία, φυγάς στο Αίγιο για 27 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι απόπειρες δολοφονίας και ο θάνατος του αδερφού του σε καζίνο

Στον αέρα η μελέτη της «Ελληνικό Μετρό» για το Πάρκο Ριζάρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απέρριψε την τεχνική μελέτη, ζητώντας λιγότερη απώλεια πρασίνου

Στον αδελφό του δολοφονημένου Πολωνού καθηγητή η επιμέλεια των παιδιών, είχε απευθύνει έκκληση να πάρει τα ανίψια του στην πατρίδα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από 11 μήνες που τα δύο ανήλικα παιδιά παρέμεναν στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Αγιος Ανδρέας», πλέον με την εκδοθείσα απόφαση, θα επιστρέψουν σε οικογενειακό περιβάλλον

Πακιστανός 41 ετών συνέθλιψε με το φορτηγό του σε κολόνα φωτισμού τη 19χρονη φίλη του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κοπέλα είχε μόλις γεννήσει, ωστόσο ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού της

Ο Ναν ετοιμάζεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατ. δολαρίων με την Εθνική Κατάρ για να παίξει Μουντομπάσκετ

E-Daily 3.Left Χτες
Το Εμιράτο θα φιλοξενήσει το 2027 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφεραν να πείσουν τον άσο του Παναθηναϊκού να είναι ο δικός τους νατουραλιζέ στη διοργάνωση - Απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας παρά τις πιέσεις Αταμάν

Diddy: Αντιμέτωπος με νέα αγωγή για σeξoυαλιkή κακoπoίηση

Κόσμος Χτες
Αντρας υποστηρίζει ότι ο μουσικός παραγωγός τον κακοποίησε, όταν ήταν ανήλικος