E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πάλι σε... απεργία κατά της κυβέρνησης

Καταγγέλλει τις «μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές»

Δημοσίευση 2/12/2015 | 18:01

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πάλι σε... απεργία κατά της κυβέρνησης

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απευθύνει ο... ΣΥΡΙΖΑ με νέα επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία καταγγέλλει τη "μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων".

Όπως αναφέρει, πρέπει να "να απαντήσουμε στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας" και προσθέτει:

"Αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό - κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος και δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους".

Ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.

Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομίας που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Να απαντήσουμε στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:

-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό - κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών.
-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους

Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές. Σήμερα είναι απαραίτητο ο κόσμος της δουλειάς να διεκδικήσει μια «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η μάχη για την κοινωνική ασφάλεια συνδέεται και με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και την οργάνωση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάργηση τρόλεϊ: Πώς θα γίνει και τι εξυπηρετεί ‑ Κυρανάκης: Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας

Ελλάδα 17.10.2025
«Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελεί ο σημερινός στόλος των τρόλεϊ, οι φορολογούμενοι πληρώνουν περίπου 5,5 ευρώ. Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελεί ένα ηλεκτρικό λεωφορείο πληρώνουν περίπου 2,5 ευρώ», είπε ο κ. Κυρανάκης

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, νομίζαμε ότι έγινε έκρηξη», λέει μάρτυρας για την τραγωδία στον Πύργο Απόλλων

Ελλάδα 17.10.2025
Ο 44χρονος φέρεται να έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες

Συνελήφθη 31χρονος που στρατολογούσε ανήλικα για να κλέβουν τσάντες στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα 17.10.2025
Χωρίζονταν σε δύο ομάδες και με τη μέθοδο της απασχόλησης επιχειρούσαν να αποσπάσουν τσαντάκια ή προσωπικά αντικείμενα από τσάντες

Η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε «κακιά» τον Καιρίδη

Πολιτική 17.10.2025
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε σήμερα την απρέπεια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τον βουλευτή της ΝΔ

Ο Φειδίας Παναγιώτου ως κλόουν ανακοινώνει νέο κόμμα στην Κύπρο

Ελλάδα 17.10.2025
Το νέο κόμμα του Φειδία Παναγιώτου θα ονομάζεται «Αμεση Δημοκρατία»

IRIS: Από 1η Νοεμβρίου έρχονται πρόστιμα έως και 20.000€

Οικονομία 17.10.2025
Από την 1η Νοεμβρίου, το σύστημα IRIS αλλάζει ριζικά τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Αρτα: Νεκρή 28χρονη, έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μετά από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

Ελλάδα 17.10.2025
ΕΔΕ για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών θανάτου της νεαρής γυναίκας

Ο πιο λυπημένος σκύλος της Αμερικής: Εγκαταλελειμμένος και δεμένος μέσα στην καταιγίδα

Κόσμος 17.10.2025
Το ζώο φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Ανδρας έπεσε από τον 24ο όροφο του Πύργου «Απόλλων»

Ελλάδα 17.10.2025
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Έλληνα γεννημένο το ‘81

Αθηναϊκός: Προσφεύγει στη FIBA για προσβλητική ανάρτηση της Μπεσίκτας ‑ Απεικονίζει τις παίκτριές του ως σερβιτόρες

Αθλητικά Νέα 17.10.2025
Στο εικαστικό που έφτιαξαν οι Τούρκοι και χαρακτηρίστηκε προσβλητικό από την ελληνική ομάδα, βρίσκεται και η Μαριέλλα Φασούλα που αγωνίζεται στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης

Ανατροπή στον θάνατο του ιδρυτή της Mango: Έρευνα για ανθρωποκτονία ‑ Υποπτος ο γιος του

Κόσμος 17.10.2025
Ο γιος του ήταν ο μόνος άνθρωπος που ήταν παρών