E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πλάνο για επιθέσεις αντιεξουσιαστών από... ταράτσες καταστρώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός για ανορθόδοξο πόλεμο

Δημοσίευση 2/12/2015 | 10:42

Πλάνο για επιθέσεις αντιεξουσιαστών από... ταράτσες καταστρώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου την ερχόμενη Κυριακή, στον απόηχο των εκκλήσεων για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος», στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει επιχειρησιακό πλάνο για τυχόν επανάληψη του περσινού ανταρτοπόλεμου από τις ταράτσες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των περσινών διαδηλώσεων και των επεισοδίων που είχαν ακολουθήσει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αστυνομικοί και δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν χάσει τον έλεγχο, με τους αντιεξουσιαστές να αλωνίζουν πετώντας μολότοφ, ακόμα και ψυγείο από ταράτσες σπιτιών.

Το περσινό πάθημα της ΕΛ.ΑΣ. έχει κινητοποιήσει εδώ και καιρό τους αξιωματικούς της υπηρεσίας, που ετοιμάζονται για ανορθόδοξο πόλεμο.

Οι σχεδόν 6.000 αστυνομικοί που θα αναπτυχθούν στην Αθήνα θα έχουν ως βασικό στόχο να περιορίσουν τους αντιεξουσιαστές στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως ακριβώς έγινε στη συγκέντρωση της 17ης Νοεμβρίου, στην οποία τα μέτρα τάξης χαρακτηρίστηκαν επιτυχή.

Ήδη ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προχωρήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες σε μικρής εμβέλειας εμπρηστικές επιθέσεις, τις οποίες εντάσσουν στο πλαίσιο του «Μαύρου Δεκέμβρη», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου θα κλιμακωθεί το ήδη τεταμένο κλίμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.

Οικογένεια έζησε 11 μέρες σε πολυτελές θέρετρο της Ισπανίας και έφυγε χωρίς να πληρώσει ‑ η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η μητέρα της οικογένειας συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν στην πτήση επιστροφής, με την κατηγορία της απάτης για λογαριασμό 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο της Γκραν Κανάρια.

Τραγωδία στους πανηγυρισμούς για το Μουντιάλ: Νεκρός 13χρονος από κατάρρευση συντριβανιού στην Ισπανία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Σιουδάδ Ροδρίγο της επαρχίας Σαλαμάνκα, όταν υποχώρησε η ανώτερη πλατφόρμα λίθινου συντριβανιού γεμάτου κόσμο.

Παρέδες: Τα βίντεο που προκάλεσαν οργή μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Αργεντινός μέσος έπιασε τον Έρικ Γκαρσία από τον λαιμό και χτύπησε τον Γκάβι με αγκώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Μουντιάλ 2026: Όλα τα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.