E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Reuters: 9 ελληνικές φωτογραφίες στις καλύτερες για το 2015

Οι Έλληνες φωτορεπόρτερ στις καλύτερες στιγμές τους

Δημοσίευση 2/12/2015 | 01:04

Reuters: 9 ελληνικές φωτογραφίες στις καλύτερες για το 2015

Με την οικονομική κρίση από τη μία πλευρά και το προσφυγικό από την άλλη, η Ελλάδα ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο καuτά σημεία του πλανήτη για τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ. Μία μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, που, όπως φαίνεται, δεν την άφησαν να πάει χαμένη, καθώς ανάμεσα στις 100 καλύτερες φωτογραφίες για το 2015 που επέλεξε το πρακτορείο Reuters, 9 από αυτές ανήκουν σε Έλληνες φωτογράφους.

Αναμφίβολος πρωταγωνιστής, ο καλύτερος φωτογράφος μας με την παγκόσμια αναγνώριση του έργου του, ο Γιάννης Μπεχράκης. Για άλλη μια φορά, οι εικόνες του Μπεχράκη, γεμάτες δύναμη και ουμανισμό, συνδυάζουν όσο ελάχιστοι την είδηση με την υψηλή τέχνη της φωτογραφίας.

Η εικόνα με τον πατέρα που έχει αγκαλιά το μικρό του παιδί είναι παγκόσμιας κλάσης, θυμίζοντας αρχαιοελληνική τραγωδία, αλλά και υψηλής αισθητικής κινηματογραφική σεκάνς. Αναμφίβολα μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες της χρονιάς που πέρασε και σίγουρα μία ακόμα δουλειά του Γιάννη Μπεχράκη που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της φωτογραφίας της χρονιάς.

Από τις 9 ελληνικές φωτογραφίες, οι 7 είναι του Μπεχράκη, ο οποίος, όπως φαίνεται, διάγει ίσως την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του.

Οι άλλοι δύο φωτογράφοι που διακρίθηκαν από το πρακτορείο είναι ο Φώτης Πλέγκας και ο Γιώργος Μουτάφης, που και αυτοί, ο καθένας με τη δική του ματιά, έστειλαν σε όλο τον πλανήτη την εικόνα μιας Ελλάδας που ζει το δικό της δράμα μαζί με το δράμα των προσφύγων.

Μαζί με τη βράβευση του ¶γγελου Τζωρτζίνη πριν λίγες ημέρες από το περιοδικό ΤΙΜΕ, όλα συνηγορούν ότι οι δουλειά που γίνεται από τους Έλληνες φωτορεπόρτερ είναι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους ξένους συναδέλφους τους.

Πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, περιμένουν να περάσουν απέναντι (Γιάννης Μπεχράκης, 7/9/2015)

Λέσβος: Μία πρόσφυγας κρατά το παιδί της, έχοντας μόλις φτάσει σε παραλία του νησιού (Φώτης Πλέγκας, 11/10/2015)

Κως: Σύροι μετανάστες φτιάχνουν ένα διάδρομο ασφαλείας για τις γυναίκες, για να τις προστατέψουν από τις μεταξύ τους συγκρούσεις (Γιάννης Μπεχράκης, 11/8/2015)

Λέσβος: Ένας εθελοντής ναυαγοσώστης παίρνει στα χέρια του ένα παιδί που του δίνει ο πατέρας του, για να το γλιτώσει από τη βάρκα που βυθίζεται (Γιώργος Μουτάφης, 30/10/2015)

Μία εκπληκτική στιγμή, με ένα δελφίνι να κάνει άλμα μπροστά από μία βάρκα γεμάτη πρόσφυγες που ταξιδεύουν προς τη Λέσβο (Γιάννης Μπεχράκης, 21/10/2015)

Ειδομένη: Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς βαδίζει μέσα στη βροχή για τα σύνορα με την ΠΓΔΜ (Γιάννης Μπεχράκης, 10/9/2015)

Το χέρι ενός συνταξιούχου που ακουμπά με απόγνωση την πόρτα μιας τράπεζας καθώς περιμένει να πάρει την σύνταξή του (Γιάννης Μπεχράκης, 7/7/2015)

Πάτρα: Αφρικανός μετανάστης προσπαθεί να μπει κάτω από μία νταλίκα για να περάσει στα φέρι μποτ προς Ιταλία (Γιάννης Μπεχράκης, 8/4/2015)

Μια βάρκα πλέει μόνη και αβοήθητη κοντά στην Κω, γεμάτη πρόσφυγες (Γιάννης Μπεχράκης, 11/8/2015)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το βρετανικό σχολείο που «απογείωσε» τους μαθητές του αλλάζοντας την ώρα έναρξης!

Νέα Εποχή 18.08.2025
Μια απλή αλλαγή στο ωράριο… μισή ώρα αργότερα στο ξυπνητήρι, και οι μαθητές έγιναν πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο πετυχημένοι!

22% μείωση εγκληματικότητας χάρη σε έναν αστυνομικό που δεν υπάρχει

Stories 18.08.2025
Αστυνομικός – φάντασμα στη Σεούλ

Από χρεοκοπημένος ψαράς σε υπερήρωας: Η απίστευτη ιστορία του Κινέζου One Punch Man

Πρόσωπα 18.08.2025
1.000 μέρες αίμα, ιδρώτας και δάκρυα: Ο πραγματικός One Punch Man

Η Ιωάννα Τούνη, η Ίμπιζα και το αιώνιο βάρος στις μαμάδες

Απόψεις 18.08.2025
Συνύπαρξη & γονεϊκότητα μετά από χωρισμό...

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Χτες
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Πώς ένας έφηβος αποκάλυψε μυστικό 80 ετών από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του

Stories Προχτές
Βρήκε το κομμάτι που έλειπε από το θλιβερό παρελθόν της οικογένειάς του.

Το «λεωφορείο των χίπις» που πήγαινε από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ

Stories Προχτές
Μια επική διαδρομή λεωφορείου που διέσχιζε 20.000 μίλια και 12 χώρες