E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακυβέρνητα πλοία γεμάτα πτώματα ξεβράζονται στην Ιαπωνία

Εικασίες γύρω από την προέλευσή τους

Δημοσίευση 2/12/2015 | 00:25

Ακυβέρνητα πλοία γεμάτα πτώματα ξεβράζονται στην Ιαπωνία

Εκ πρώτης όψεως παραπέμπει σε βιβλίο λογοτεχνίας τρόμου ή σε σενάριο ταινίας, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αλήθεια: αλιευτικά σκάφη γεμάτα πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης έχουν ξεβραστεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιαπωνία, πυροδοτώντας εικασίες ότι πρόκειται για βορειοκορεατικά πλοία που απομακρύνθηκαν πολύ από τα λιμάνια τους, ωθούμενα από την ανάγκη για μεγαλύτερες ψαριές, λόγω του λιμού που πλήττει την απομονωμένη χώρα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters, από τη βορειοκορεατική πλευρά δεν υπάρχουν αναφορές περί χαμένων σκαφών, ωστόσο ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει δώσει προτεραιότητα στην αλιεία ως πηγή ξένου συναλλάγματος, αλλά και τροφής, καθώς δεν εξαρτάται από συγκομιδές ή καιρικές συνθήκες.

Οι ιαπωνικές αρχές έχουν αναφέρει 12 περιστατικά εντοπισμού ξύλινων σκαφών που βρέθηκαν στις ακτές και τα χωρικά ύδατα της χώρας από τον Οκτώβριο. Στα σκάφη αυτά βρέθηκαν 22 πτώματα, περιλαμβανομένων πέντε κρανίων. Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την προέλευση των σκαφών ή τις ταυτότητες των νεκρών, χειρόγραφη επιγραφή υποδείκνυε ότι το ένα εκ των πλοίων-φάντασμα ανήκε στη «Μονάδα 235» του βορειοκορεατικού στρατού, σύμφωνα με την ιαπωνική τηλεόραση. Επίσης, στο σκάφος βρέθηκε ύφασμα που φέρεται να προέρχεται από βορειοκορεατική σημαία.

Ειδικοί σε θέματα Βόρειας Κορέας, αλλά και αυτόμολοι εκτιμούν πως αλιευτικά του βορειοκορεατικού στρατού ενδεχομένως να χάθηκαν εξαιτίας της απαίτησης του Βορειοκορεάτη ηγέτη για πλουσιότερες και περισσότερες ψαριές, βγαίνοντας από την πορεία τους, με τραγικά αποτελέσματα για τα πληρώματά τους, καθώς δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένα για την ανοικτή –και πιο άγρια– θάλασσα. Τα σκάφη, όπως φάνηκαν σε εικόνες, ήταν σχετικά μεγάλα, αλλά μάλλον απαρχαιωμένα (αν και μηχανοκίνητα) και δεν διέθεταν συστήματα GPS. Τα μέλη των πληρωμάτων τους θεωρείται ότι πέθαναν από ασιτία και έκθεση στο κρύο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters, παρεμφερή περιστατικά λαμβάνουν χώρα εδώ και χρόνια, με βορειοκορεατικά αλιευτικά να ξεβράζονται σε ακτές της Ιαπωνίας ή της ρωσικής ¶πω Ανατολής, έχοντας χαθεί κυνηγώντας τις πλούσιες ψαριές της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καραγκιούλ: «Τα νησιά θα αλλάξουν χέρια σε μία εβδομάδα»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του συνεργάτη του Ερντογάν με αφορμή την άσκηση EFES-2026

Τρόμος για 22χρονη στο Ηράκλειο: Την απειλούσε ο πρώην σύντροφός της, συνελήφθη έξω από το σπίτι της με μαχαίρια

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η νεαρή, ο 26χρονος δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι του ζήτησε να χωρίσουν

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος που θώπευσε 24χρονη σε λεωφορείο

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και όπως προέκυψε στο παρελθόν είχε προβεί σε αντίστοιχες πράξεις

Αγρίνιο: Ηλικιωμένη πέταξε 36.000 ευρώ και κοσμήματα από το μπαλκόνι για να «καταγραφούν»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο απατεώνας για να πείσει την ηλικιωμένη υποστήριξε ότι τα κοσμήματα διαθέτουν κωδικούς και τα χρήματα είναι «τσιπαρισμένα» και πρέπει να δηλωθούν

Εκπληκτική ανακάλυψη: Μαρμάρινο κεφάλι της θεάς Αφροδίτης 2.000 ετών θαμμένο σε παραλία

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Η ανακάλυψη διέκοψε προσωρινά τις προετοιμασίες για την ανάπλαση της παραλίας ενόψει του καλοκαιριού

Σοκαριστικές εικόνες: Η Μις Βενεζουέλα αιμόφυρτη μετά από άγριο καυγά με στιλίστα διασημοτήτων στις Κάννες

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η αρχική λογομαχία μετατράπηκε σε σωματική πάλη μέσα σε ξενοδοχείο των Καννών

«Φακελάκι» γιατρού: «Με ακολουθούσε στους διαδρόμους μέχρι να πω `ναι`»

Ελλάδα 22.05.2026
Η καταγγελία του γιου της ασθενούς

AI κάμερες στο ΗΣΑΠ για τους «τζαμπατζήδες»: Πώς εντοπίζονται όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο

Ελλάδα 22.05.2026
Το πιλοτικό σύστημα, το οποίο ξεκινά στον Περισσό, αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλους σταθμούς του δικτύου

Κάιλ Μπους: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών το είδωλο του NASCAR

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σοκ από την ξαφνική απώλεια ενός θρύλου του αθλήματος

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έγραψε τραγούδι για τον Αλέξη Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Το τραγούδι θα ακουστεί για πρώτη φορά στην εκδήλωση της 26ης Μαΐου