E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτήν τη φυλακή οι κρατούμενοι απελευθερώνονται πιο γρήγορα αν κάνουν γιόγκα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποκατάστασης

Δημοσίευση 7/12/2015 | 00:08

Σε αυτήν τη φυλακή οι κρατούμενοι απελευθερώνονται πιο γρήγορα αν κάνουν γιόγκα

Μπορεί παραδοσιακά η καλή διαγωγή να αποτελέσει παράγοντα μείωσης της ποινής φυλάκισης στα περισσότερα σωφρονιστικά ιδρύματα του κόσμου, όμως στην Ινδία, αν κάποιος φυλακισμένος θέλει να αφήσει νωρίτερα το κελί του, θα πρέπει να αρχίσει... τη γιόγκα! Φαίνεται πως μια φυλακή στη συγκεκριμένη χώρα επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση στους κρατουμένους της αν πάρουν καλούς... βαθμούς στις εξετάσεις της γιόγκα, μετά το τέλος ενός κύκλου μαθημάτων!

Το γεγονός αυτό συμβαίνει στην πόλη Πούνε, σε κελί της οποίας έχει μπει δύο φορές ο Μαχάτμα Γκάντι. Όπως εξήγησε ο διευθυντής της φυλακής στην «Telegraph», έχει αποδειχθεί πως η γιόγκα βελτιώνει τόσο τη νοητική, όσο και τη σωματική κατάσταση, ενώ βελτιώνει και τη συμπεριφορά των ατόμων, εξαφανίζοντας τις βίαιες τάσεις.

Οι αριστούχοι του παραπάνω προγράμματος μπορούν να αποφυλακιστούν τρεις μήνες νωρίτερα. Ο κύκλος των μαθημάτων διαρκεί 6 μήνες, ενώ οι μαθητές θα δώσουν πρακτικές και γραπτές εξετάσεις.

Σε πρώτη φάση, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 1.500 κρατούμενοι, ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως αυτό θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και για τις υπόλοιπες φυλακές της χώρας.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα εντυπωσιάζει με το πρωτοποριακό πρόγραμμά του, καθώς έχει μακρά ιστορία στα προγράμματα αποκατάστασης, μιας και, μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι από το 2002 διδάσκονται τις αρχές του Γκάντι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της φυλακής αυτής, τα βίαια επεισόδια μεταξύ κρατουμένων περιορίστηκαν μετά από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάνσυ Παραδεισανού και Ελένη Πέτα σε δημόσια αντιπαράθεση:  «Μην σας επηρεάσει η γνώμη μιας τυχάρπαστης τραγουδίστριας»

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ένα δημόσιο σχόλιο κάτω από απόσπασμα συνέντευξης στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει ένας έντονος κύκλος τοποθετήσεων

Έγιναν κολλητοί στη δουλειά και μετά ανακάλυψαν ότι ήταν αδέρφια – Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Δύο συνάδελφοι στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έζησαν χρόνια αχώριστοι, αγνοώντας ότι τους χώριζε μόνο μια υιοθεσία δεκαετιών.

Η Ελένη Φουρέιρα μας δείχνει τις διακοπές της – οικογενειακές στιγμές που «έλιωσαν» το Instagram

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η τραγουδίστρια μοιράστηκε εικόνες από την οικογενειακή απόδρασή τους με τον Αλμπέρτο Μποτία και τον γιο τους Ερμή.

Η Νόνη Δούνια σε βιντεοκλίπ του Τζων Τίκη που έφυγε από τη ζωή

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Το 1991 ο τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει το «Φυλακισμένος μέσα στη ματιά σου»

Ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδησε σε καντίνα παραλίας στη Λήμνο ‑ Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε ο καλλιτέχνης, η «Αγάπη Μου Επικίνδυνη» και το «Υπάρχω»

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακύρωσε εμφάνισή του λόγω προβλήματος υγείας – Τι συμβαίνει

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Το live στους Αγίους Θεοδώρους δεν θα πραγματοποιηθεί, με τους διοργανωτές να ενημερώνουν για επιστροφή χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων.

Σπύρος Μπιμπίλας: Συγκινητικό αντίο στη φίλη που έχασε στο Μάτι – Τι έγραψε 8 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο ηθοποιός αναπολεί τη Χρύσα Σπηλιώτη, την αγαπημένη του φίλη και ηθοποιό που έχασε τη ζωή της στη φονική πυρκαγιά του Ματιού το 2018.

Πέθανε η μητέρα του Μπεν Αφλεκ – Τι αποκάλυψε η οικογένεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η Κρις Αν Αφλεκ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, λίγες μόνο μέρες αφού πρόλαβε να παρευρεθεί στην αποφοίτηση του εγγονού της.

Πάγωσαν οι θεατές: Ο Τζον Μπον Τζόβι αποχώρησε ξαφνικά από τη σκηνή

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο 64χρονος ροκ σταρ ζήτησε συγγνώμη από το κοινό, επισημαίνοντας πως δεν ήταν σε θέση να δώσει τον καλύτερό του εαυτό

Αγνώριστος ο Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Σκρουτζ στο τρέιλερ της ταινίας «Ebenezer»

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ενσαρκώνοντας τον εμβληματικό ήρωα του Καρόλου Ντίκενς στη σκοτεινή χριστουγεννιάτικη ταινία του σκηνοθέτη Τι Γουέστ

Ακης Παυλόπουλος: Δάκρυα και συγκίνηση στην τελευταία εκπομπή στον ΣΚΑΪ – Το αντίο σε κοινό και συνεργάτες

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο Ακης Παυλόπουλος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας

Έξαλλη η Κόνι Μεταξά: «Γιατί στηρίζετε αυτή την αηδία;»

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η τραγουδίστρια έκανε έκκληση στους DJs να σταματήσουν να παίζουν τραγούδια τεχνητής νοημοσύνης και να υποστηρίζουν την αυθεντική μουσική δημιουργία