E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτήν τη φυλακή οι κρατούμενοι απελευθερώνονται πιο γρήγορα αν κάνουν γιόγκα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποκατάστασης

Δημοσίευση 7/12/2015 | 00:08

Σε αυτήν τη φυλακή οι κρατούμενοι απελευθερώνονται πιο γρήγορα αν κάνουν γιόγκα

Μπορεί παραδοσιακά η καλή διαγωγή να αποτελέσει παράγοντα μείωσης της ποινής φυλάκισης στα περισσότερα σωφρονιστικά ιδρύματα του κόσμου, όμως στην Ινδία, αν κάποιος φυλακισμένος θέλει να αφήσει νωρίτερα το κελί του, θα πρέπει να αρχίσει... τη γιόγκα! Φαίνεται πως μια φυλακή στη συγκεκριμένη χώρα επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση στους κρατουμένους της αν πάρουν καλούς... βαθμούς στις εξετάσεις της γιόγκα, μετά το τέλος ενός κύκλου μαθημάτων!

Το γεγονός αυτό συμβαίνει στην πόλη Πούνε, σε κελί της οποίας έχει μπει δύο φορές ο Μαχάτμα Γκάντι. Όπως εξήγησε ο διευθυντής της φυλακής στην «Telegraph», έχει αποδειχθεί πως η γιόγκα βελτιώνει τόσο τη νοητική, όσο και τη σωματική κατάσταση, ενώ βελτιώνει και τη συμπεριφορά των ατόμων, εξαφανίζοντας τις βίαιες τάσεις.

Οι αριστούχοι του παραπάνω προγράμματος μπορούν να αποφυλακιστούν τρεις μήνες νωρίτερα. Ο κύκλος των μαθημάτων διαρκεί 6 μήνες, ενώ οι μαθητές θα δώσουν πρακτικές και γραπτές εξετάσεις.

Σε πρώτη φάση, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 1.500 κρατούμενοι, ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως αυτό θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και για τις υπόλοιπες φυλακές της χώρας.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα εντυπωσιάζει με το πρωτοποριακό πρόγραμμά του, καθώς έχει μακρά ιστορία στα προγράμματα αποκατάστασης, μιας και, μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι από το 2002 διδάσκονται τις αρχές του Γκάντι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της φυλακής αυτής, τα βίαια επεισόδια μεταξύ κρατουμένων περιορίστηκαν μετά από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονίζει ο Τραϊανός Δέλλας: «Όσο μακριά και να πετάξεις, η αγάπη μου θα σε φθάνει»

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Ο Τραϊανός Δέλλας από το 2006 μέχρι και σήμερα υπήρξε δίπλα στη Γωγώ Μαστροκώστα σαν φύλακας-άγγελος

YFSF: Ποιος διαγωνιζόμενος ήταν ο νικητής του 6ου επεισοδίου

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Αυτός είναι ο διαγωνιζόμενος που εντυπωσίασε

Νίκος Οικονομόπουλος – Ο εκνευρισμός μπροστά στην κάμερα για την προσωπική του ζωή

E-Daily 3.Left 25.05.2026
«Ποια είναι αυτά τα δημοσιεύματα, για πες μου»

Επιστρέφει το πιο ιντρικαδόρικο reality show: Αποχωρήσεις, comeback και νέο δράμα στο Netflix

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Το Selling Sunset αλλάζει για πάντα –Τρελές επιστροφές και αποχωρήσεις

«Πάντα γυρνάει σε μένα»: Ο σύντροφος της σταρ του OnlyFans που πήγε με 1.113 άνδρες σε 12 ώρες «σπάει» τη σιωπή του

E-Daily 3.Left Χτες
Η Λίλι Φίλιπς είχε προκαλέσει παγκόσμιο σάλο με το ακραίο challenge της και τώρα ο σύντροφός της αποκαλύπτει γιατί δεν ζηλεύει καθόλου, παρά τον θόρυβο γύρω από το όνομά της

Αποκαλυπτική εμφάνιση της Μπιάνκα Σενσόρι δίπλα στον Κάνιε Γουέστ

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι παρακολούθησε την προβολή της ταινίας «Michael» στο Λος Αντζελες