E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτήν τη φυλακή οι κρατούμενοι απελευθερώνονται πιο γρήγορα αν κάνουν γιόγκα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποκατάστασης

Δημοσίευση 7/12/2015 | 00:08

Σε αυτήν τη φυλακή οι κρατούμενοι απελευθερώνονται πιο γρήγορα αν κάνουν γιόγκα

Μπορεί παραδοσιακά η καλή διαγωγή να αποτελέσει παράγοντα μείωσης της ποινής φυλάκισης στα περισσότερα σωφρονιστικά ιδρύματα του κόσμου, όμως στην Ινδία, αν κάποιος φυλακισμένος θέλει να αφήσει νωρίτερα το κελί του, θα πρέπει να αρχίσει... τη γιόγκα! Φαίνεται πως μια φυλακή στη συγκεκριμένη χώρα επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση στους κρατουμένους της αν πάρουν καλούς... βαθμούς στις εξετάσεις της γιόγκα, μετά το τέλος ενός κύκλου μαθημάτων!

Το γεγονός αυτό συμβαίνει στην πόλη Πούνε, σε κελί της οποίας έχει μπει δύο φορές ο Μαχάτμα Γκάντι. Όπως εξήγησε ο διευθυντής της φυλακής στην «Telegraph», έχει αποδειχθεί πως η γιόγκα βελτιώνει τόσο τη νοητική, όσο και τη σωματική κατάσταση, ενώ βελτιώνει και τη συμπεριφορά των ατόμων, εξαφανίζοντας τις βίαιες τάσεις.

Οι αριστούχοι του παραπάνω προγράμματος μπορούν να αποφυλακιστούν τρεις μήνες νωρίτερα. Ο κύκλος των μαθημάτων διαρκεί 6 μήνες, ενώ οι μαθητές θα δώσουν πρακτικές και γραπτές εξετάσεις.

Σε πρώτη φάση, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 1.500 κρατούμενοι, ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως αυτό θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και για τις υπόλοιπες φυλακές της χώρας.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα εντυπωσιάζει με το πρωτοποριακό πρόγραμμά του, καθώς έχει μακρά ιστορία στα προγράμματα αποκατάστασης, μιας και, μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι από το 2002 διδάσκονται τις αρχές του Γκάντι. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της φυλακής αυτής, τα βίαια επεισόδια μεταξύ κρατουμένων περιορίστηκαν μετά από την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κορίτσι που χόρεψε για τον Kanye West και...γκρέμισε το internet, πλέον κερδίζει βραβεία

Celebrity Stories 25.01.2026
Ποια είναι η Teyana Taylor που έχει αναστατώσει το Hollywood και κέρδισε μόλις Χρυσή Σφαίρα

Τα είχαν για λίγο στη σειρά, αλλά οι καυγάδες τους κράτησαν για χρόνια

Celebrity Stories 25.01.2026
H Holly Marie Combs μιλά για την συγγνώμη του Brian Krause μετά από σχεδόν 25 έτη – και τα παλιά μυστικά ξαναβγαίνουν στο φως!

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: Μακαρόνια παγώνουν στον αέρα στη Μινεάπολη

Παράξενα Χτες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον 16 πολιτείες, σχεδόν 1.800 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί

Ολλανδός YouTuber βουτάει στο νερό στη Σιβηρία με το θερμόμετρο να γράφει ‑52 βαθμούς Κελσίου

Παράξενα Χτες
Ο Ολλανδός επιχείρησε να περάσει 4 ημέρες σε αυτή την παγωμένη πόλη στη Σιβηρία για χάρη ενός βίντεο στο YouTube.

Τα ακροβατικά της Σαρλίζ Θερόν σε μία καρέκλα, δείτε βίντεο

Social Χτες
Έκανα προπόνηση για μερικές επικές αναρριχήσεις για την επερχόμενη ταινία μου, σχολίασε η ηθοποιός

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Οι τόπλeς φωτογραφίες που δημοσίευσε

Tabloid Χτες
Δείτε τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα που μοιράστηκε με τους θαυμαστές του το διάσημο μοντέλο

Ο αρραβώνας που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο: Μάθαμε τα πάντα για τη σχέση, τίποτα για το χωρισμό

Celebrity Stories Χτες
Όταν η καριέρα απογειώνεται και ο έρωτας μένει πίσω: Ο χωρισμός της Sydney Sweeney

Πριν γίνει σύζυγος δισεκατομμυριούχου, ήταν ήδη σταρ: Πώς μια Αυστραλή έφτασε στην κορυφή

Tabloid Χτες
Σήμερα είναι χωρισμένη από τον δισεκατομμυριούχο συζυγό της

Συγκινεί η Μαριάννα Τουμασάτου για τον πατέρα της: «Φόρεσε παπούτσια 13 χρονών, μέχρι τότε ήταν ξυπόλητος»

Tabloid Χτες
«Η αδερφή της γιαγιάς μου είχε παντρευτεί έναν εγκληματία που τη χτυπούσε. Ο μπαμπάς μου του επιτέθηκε»

Καίτη Γκρέυ: «Πλαστή η διαθήκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω», δηλώνει η δικηγόρος του γιου της

Tabloid Προχτές
Αγωγή προσβολής της διαθήκης κατέθεσε ο Φίλιππος Ηλιάδης

Eurovision 2026: «Καλπάζει» η Ελλάδα στα στοιχήματα – Η πρώτη γεύση από τη live ερμηνεία του Ακύλα

TV Buzz Προχτές
11, 13 και 15 Φεβρουαρίου οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα