E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Δημοκρατία: Κρέμονται από τη Vodafone για την εκλογή προέδρου

Φοβούνται το ενδεχόμενο νέας αναβολής

Δημοσίευση 1/12/2015 | 12:25

Νέα Δημοκρατία: Κρέμονται από τη Vodafone για την εκλογή προέδρου

Ένα βήμα πιο κοντά στη γελοιοποίηση, όπως μελαγχολικά σημειώνουν κεντρικά και ιστορικά της στελέχη, έρχεται η Νέα Δημοκρατία, οι εσωκομματικές εκλογές της οποίας είναι στον αέρα. Ακόμα και η 13η Δεκεμβρίου, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιες εξελίξεις θα προκαλέσει μια ακόμα παράταση της εσωκομματικής εκκρεμότητας.

Πολλοί φοβούνται ότι νέα αναβολή ενδεχομένως να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αφού θα προκαλέσει αναμφισβήτητα νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Παράλληλα, ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν καταγραφούν και πριν από τις εκλογές και φυγόκεντρες δυνάμεις, ενώ το κλίμα ήδη είναι βαρύ μετά και τη χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση της πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πολιτικός του σύμβουλος Θόδωρος Αμπατζόγλου, αποχώρησε από την περίφημη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) και η νέα ημερομηνία εκλογών, η 13η Δεκεμβρίου, είναι στον αέρα, αφού ήδη χθες αργά το βράδυ συζητούσαν να γίνουν μετά τις γιορτές.

Με την πλευρά Μεϊμαράκη για μετάθεση, εάν η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κυλήσουν ομαλά, είναι και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας ερωτηματικά στους άλλους δυο υποψηφίους, ¶δωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, για την αλλαγή στάσης του δεύτερου, ενώ οι ίδιοι επιμένουν για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ θα γίνει σήμερα το βράδυ στις εννέα και όλοι αναμένουν την απάντηση της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έχει αναφέρει στη ΝΔ ότι μπορεί να οργανώσει εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Η απάντηση ίσως δοθεί το βράδυ ή το αργότερο αύριο, αλλιώς οι εκλογές θα μετατεθούν για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μια εξέλιξη που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ενδεχομένως να αποτελέσει και αιτία σύρραξης.

Για άλλους, πιο απαισιόδοξους, νέα εμπλοκή στην ημερομηνία των εκλογών θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για τη διάσπαση της ΝΔ, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί. Πάντως, ήδη διατυπώνονται πολλές ενστάσεις και ερωτηματικά για τις συνεχείς καθυστερήσεις και εν όψει της αποψινής, κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, ακούγονται φράσεις όπως «απόψε πέφτουν οι μάσκες».

Και αυτό, διότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η μετάθεση των εκλογών για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θα δώσει την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό βουλευτών να προτείνουν και πάλι αναβολή, με το πρόσχημα ότι φθάνει ο χρόνος για το τακτικό συνέδριο και άρα καλό θα είναι να γίνει αυτό πρώτα και μετά να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό, εάν συμφωνήσει η Vodafone, είναι το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, αφού η ΝΔ είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς θα αντεπεξέλθει, όταν οφείλει ακόμα και έξι μισθούς στους υπαλλήλους του κόμματος.

Πολλοί διατυπώνουν ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος η διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει και σχέδιο β, με την εμπλοκή και call center, που όμως αρνείται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στο παρασκήνιο επίσης συζητείται και το ενδεχόμενο να αρνηθεί τελικά την ύστατη στιγμή η Vodafone να αναλάβει το έργο ή η ΝΔ να θεωρήσει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στην πρόταση.

Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, εν όψει και της έναρξης της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα εμφανιστεί το φεγγάρι των λουλουδιών στον ουρανό

Ελλάδα 20.04.2026
Φέτος τον Μάιο, ο ουρανός θα «φωτιστεί» από δύο πανσελήνους

Το «Όσκαρ της επιστήμης» απονεμήθηκε σε ομάδα που ανέπτυξε θεραπεία για αποκατάσταση της χαμένης όρασης

Tech + Science 20.04.2026
Πρωτοποριακές έρευνες έλαβαν το βραβείο Breakthrough για τις βιοεπιστήμες

13χρονη έπεσε από το μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 20.04.2026
To περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αποδίδεται σε ατύχημα

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε τοιχίο στους Στάβλους Παπάφη ‑ Αυτοκίνητο έπεσε στο κενό

Ελλάδα 20.04.2026
Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω υποχώρηση του εδάφους - Στο σημείο έχει προκληθεί όρυγμα ύψους 20 μέτρων

Σεισμός ‑ μαμούθ 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησαν» τις ακτές της χώρας

Κόσμος 20.04.2026
Η δόνηση ήταν τόσο σφοδρή, που συγκλόνισε τα ψηλά κτίρια μέχρι το Τόκιο, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός 20.04.2026
Οι περιοχές που επηρεάζονται από τα φαινόμενα

Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο 70χρονος γυναικολόγος που είχε καταδικαστεί

Ελλάδα 20.04.2026
Ο 70χρονος αρνείται τις κατηγορίες για ασέλγεια και βιασμό 21 ασθενών

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Οκτώ νεκρά παιδιά από πυροβολισμούς

Κόσμος 20.04.2026
Πώς ο πατέρας εκτέλεσε τα 7 παιδιά του και ακόμη ένα

Νεκρή 51χρονη που έπεσε από τον 2ο όροφο του Υπουργείου Τουρισμού

Ελλάδα 20.04.2026
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν υπάλληλος του Υπουργείου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνονται και ποιοι χρωστούν

Οικονομία 20.04.2026
Ποια τα SOS για τις τροποποιητικές