E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Δημοκρατία: Κρέμονται από τη Vodafone για την εκλογή προέδρου

Φοβούνται το ενδεχόμενο νέας αναβολής

Δημοσίευση 1/12/2015 | 12:25

Νέα Δημοκρατία: Κρέμονται από τη Vodafone για την εκλογή προέδρου

Ένα βήμα πιο κοντά στη γελοιοποίηση, όπως μελαγχολικά σημειώνουν κεντρικά και ιστορικά της στελέχη, έρχεται η Νέα Δημοκρατία, οι εσωκομματικές εκλογές της οποίας είναι στον αέρα. Ακόμα και η 13η Δεκεμβρίου, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιες εξελίξεις θα προκαλέσει μια ακόμα παράταση της εσωκομματικής εκκρεμότητας.

Πολλοί φοβούνται ότι νέα αναβολή ενδεχομένως να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αφού θα προκαλέσει αναμφισβήτητα νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Παράλληλα, ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν καταγραφούν και πριν από τις εκλογές και φυγόκεντρες δυνάμεις, ενώ το κλίμα ήδη είναι βαρύ μετά και τη χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση της πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πολιτικός του σύμβουλος Θόδωρος Αμπατζόγλου, αποχώρησε από την περίφημη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) και η νέα ημερομηνία εκλογών, η 13η Δεκεμβρίου, είναι στον αέρα, αφού ήδη χθες αργά το βράδυ συζητούσαν να γίνουν μετά τις γιορτές.

Με την πλευρά Μεϊμαράκη για μετάθεση, εάν η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κυλήσουν ομαλά, είναι και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας ερωτηματικά στους άλλους δυο υποψηφίους, ¶δωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, για την αλλαγή στάσης του δεύτερου, ενώ οι ίδιοι επιμένουν για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ θα γίνει σήμερα το βράδυ στις εννέα και όλοι αναμένουν την απάντηση της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έχει αναφέρει στη ΝΔ ότι μπορεί να οργανώσει εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Η απάντηση ίσως δοθεί το βράδυ ή το αργότερο αύριο, αλλιώς οι εκλογές θα μετατεθούν για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μια εξέλιξη που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ενδεχομένως να αποτελέσει και αιτία σύρραξης.

Για άλλους, πιο απαισιόδοξους, νέα εμπλοκή στην ημερομηνία των εκλογών θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για τη διάσπαση της ΝΔ, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί. Πάντως, ήδη διατυπώνονται πολλές ενστάσεις και ερωτηματικά για τις συνεχείς καθυστερήσεις και εν όψει της αποψινής, κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, ακούγονται φράσεις όπως «απόψε πέφτουν οι μάσκες».

Και αυτό, διότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η μετάθεση των εκλογών για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θα δώσει την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό βουλευτών να προτείνουν και πάλι αναβολή, με το πρόσχημα ότι φθάνει ο χρόνος για το τακτικό συνέδριο και άρα καλό θα είναι να γίνει αυτό πρώτα και μετά να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό, εάν συμφωνήσει η Vodafone, είναι το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, αφού η ΝΔ είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς θα αντεπεξέλθει, όταν οφείλει ακόμα και έξι μισθούς στους υπαλλήλους του κόμματος.

Πολλοί διατυπώνουν ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος η διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει και σχέδιο β, με την εμπλοκή και call center, που όμως αρνείται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στο παρασκήνιο επίσης συζητείται και το ενδεχόμενο να αρνηθεί τελικά την ύστατη στιγμή η Vodafone να αναλάβει το έργο ή η ΝΔ να θεωρήσει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στην πρόταση.

Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, εν όψει και της έναρξης της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή

Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Ο ορειβάτης κατευθύνθηκε από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται

Καιρός: Καταιγίδες το επόμενο 24ωρο από ψυχρές αέριες μάζες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός Χτες
Η μετεωρολογική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Γιγάντια λύρα 10 μέτρων στην Κρήτη διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες

Ελλάδα Χτες
Στα Πιτσίδια Ηρακλείου, κοντά στα Μάταλα, η εντυπωσιακή κατασκευή του Μιχάλη Ζουριδάκη διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης κρητικής λύρας στον κόσμο

Θανατική ποινή σε άνδρα που δολοφόνησε ανήλικη influencer, επειδή τον απέρριψε

Κόσμος Χτες
Επιπλέον, πρέπει να καταβάλει 2,5 εκατομμύρια ρουπίες ως αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος

Κηφισός: Καραμπόλα με επτά αμάξια στο ύψος της Λυκόβρυσης

Ελλάδα Χτες
Εγκλωβισμένοι στην κίνηση οι οδηγοί

Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός παρά τη διεθνή κατακραυγή: «Δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο»

Κόσμος Χτες
Με νέα ανάρτηση το Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απάντησε στον Ισραηλινός ΥΠΕΞ ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του σε βίντεο κατά ακτιβιστών

Τραμπ για Ιράν: Ο Νετανιάχου θα «κάνει ό,τι θέλω εγώ»

Κόσμος Χτες
Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν