E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Δημοκρατία: Κρέμονται από τη Vodafone για την εκλογή προέδρου

Φοβούνται το ενδεχόμενο νέας αναβολής

Δημοσίευση 1/12/2015 | 12:25

Νέα Δημοκρατία: Κρέμονται από τη Vodafone για την εκλογή προέδρου

Ένα βήμα πιο κοντά στη γελοιοποίηση, όπως μελαγχολικά σημειώνουν κεντρικά και ιστορικά της στελέχη, έρχεται η Νέα Δημοκρατία, οι εσωκομματικές εκλογές της οποίας είναι στον αέρα. Ακόμα και η 13η Δεκεμβρίου, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιες εξελίξεις θα προκαλέσει μια ακόμα παράταση της εσωκομματικής εκκρεμότητας.

Πολλοί φοβούνται ότι νέα αναβολή ενδεχομένως να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αφού θα προκαλέσει αναμφισβήτητα νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Παράλληλα, ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν καταγραφούν και πριν από τις εκλογές και φυγόκεντρες δυνάμεις, ενώ το κλίμα ήδη είναι βαρύ μετά και τη χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση της πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πολιτικός του σύμβουλος Θόδωρος Αμπατζόγλου, αποχώρησε από την περίφημη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) και η νέα ημερομηνία εκλογών, η 13η Δεκεμβρίου, είναι στον αέρα, αφού ήδη χθες αργά το βράδυ συζητούσαν να γίνουν μετά τις γιορτές.

Με την πλευρά Μεϊμαράκη για μετάθεση, εάν η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κυλήσουν ομαλά, είναι και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας ερωτηματικά στους άλλους δυο υποψηφίους, ¶δωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα, για την αλλαγή στάσης του δεύτερου, ενώ οι ίδιοι επιμένουν για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ θα γίνει σήμερα το βράδυ στις εννέα και όλοι αναμένουν την απάντηση της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έχει αναφέρει στη ΝΔ ότι μπορεί να οργανώσει εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Η απάντηση ίσως δοθεί το βράδυ ή το αργότερο αύριο, αλλιώς οι εκλογές θα μετατεθούν για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μια εξέλιξη που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ενδεχομένως να αποτελέσει και αιτία σύρραξης.

Για άλλους, πιο απαισιόδοξους, νέα εμπλοκή στην ημερομηνία των εκλογών θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για τη διάσπαση της ΝΔ, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί. Πάντως, ήδη διατυπώνονται πολλές ενστάσεις και ερωτηματικά για τις συνεχείς καθυστερήσεις και εν όψει της αποψινής, κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, ακούγονται φράσεις όπως «απόψε πέφτουν οι μάσκες».

Και αυτό, διότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η μετάθεση των εκλογών για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θα δώσει την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό βουλευτών να προτείνουν και πάλι αναβολή, με το πρόσχημα ότι φθάνει ο χρόνος για το τακτικό συνέδριο και άρα καλό θα είναι να γίνει αυτό πρώτα και μετά να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό, εάν συμφωνήσει η Vodafone, είναι το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, αφού η ΝΔ είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς θα αντεπεξέλθει, όταν οφείλει ακόμα και έξι μισθούς στους υπαλλήλους του κόμματος.

Πολλοί διατυπώνουν ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος η διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει και σχέδιο β, με την εμπλοκή και call center, που όμως αρνείται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στο παρασκήνιο επίσης συζητείται και το ενδεχόμενο να αρνηθεί τελικά την ύστατη στιγμή η Vodafone να αναλάβει το έργο ή η ΝΔ να θεωρήσει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στην πρόταση.

Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, εν όψει και της έναρξης της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μικρολίμανο: Το θρίλερ επιστροφής του «Τίτι» στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας και τα πολλαπλά ψεύδικα ονόματα

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ερυθρά αγγελία και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκκρεμούσαν σε βάρος του τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο: Νεκρός ο ένοπλος – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ο δράστης άνοιξε πυρ σε σημείο ελέγχου της Μυστικής Υπηρεσίας και εξουδετερώθηκε – Ο Τραμπ βρισκόταν στην κατοικία του και δεν κινδύνευσε

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός Χτες
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος Χτες
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

Κόσμος Χτες
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»

Πέθανε στα 59 του ο ράπερ Rob Base – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Κόσμος Χτες
Η απογείωση της καριέρας του