E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας

Σε ηλικία 67 ετών

Δημοσίευση 30/11/2015 | 21:58

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν, ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας.

Ο γνωστός 67χρονος ηθοποιός, που είχε βεβαρημένο ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την περασμένη Δευτέρα, έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στις 20:29. Κοντά του βρίσκονταν φίλοι, συγγενείς του και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Είναι ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου, ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων, με τους τίτλους «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η Ζωή Ενάμισυ Χιλιάρικο», της Φ. Σισκοπούλου. Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους, από το διεθνές και το εγχώριο ρεπερτόριο. Είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Εκτός από τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, ο Μηνάς Χατζησάββας είχε παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, που τον είχαν κάνει αγαπητό στο ευρύ κοινό, ενώ δεκάδες ήταν και οι ρόλοι του στον κινηματογράφο. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την τεράστια επιτυχία της «Αναστασίας» ή τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Ανατομία ενός Εγκλήματος». Η τελευταία του δουλειά στον κινηματογράφο είναι ο ρόλος του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας ¶λλος Κόσμος», στην οποία υποδύεται έναν ακροδεξιό, που μισεί τους πρόσφυγες, δίνοντας –όπως λένε οι λίγοι που έχουν δει την ταινία μέχρι στιγμής– ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Οικονομία Χτες
Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

«Βόμβα» Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική μας απέτυχε

Πολιτική Χτες
Ανησυχώ και για το κόμμα μας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που βρέθηκε μόνη να περπατάει στα συντρίμμια

Κόσμος Χτες
Σκοτώθηκαν οι γονείς και ο αδελφός της

Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι στη Ζάκυνθο

Ελλάδα Χτες
Προσήχθη μαζί με τον πατέρα του

ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

Ελλάδα Χτες
Το προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχει φυτική ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

Ένας χρόνος Τραμπ: Τα 25 πράγματα που άλλαξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Έναν χρόνο μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η εικόνα της Αμερικής και του κόσμου έχει αλλάξει δραματικά. To Politico συνόψισε τις 25 μεγάλες αλλαγές που έφερε η εκλογή του 47ου προέδρου των ΗΠΑ