E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

George Harrison, ο αδικημένος Beatle: Οι 10 καλύτερες συνθέσεις του

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2001

Δημοσίευση 29/11/2015 | 16:32

George Harrison, ο αδικημένος Beatle: Οι 10 καλύτερες συνθέσεις του

Ο George Harrison, γνωστός και με το παρατσούκλι «Darkhorse», ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής των The Beatles. Αν και τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος γράφτηκαν από τους John Lennon και Paul McCartney, σε κάθε άλμπουμ υπήρχε τουλάχιστον μια σύνθεση του Harrison.

Μοναδική από αυτές που έφτασε στο Νο1 των Charts ήταν το υπέροχο "Something" από το δίσκο "Abbey Road". Αποτελέι το δεύτερο πιο διασκευασμένο τραγούδι των Beatles, αφού υπάρχουν περισσότερες από 150 επανεκτελέσεις από καλλιτέχνες όπως Elvis Presley, Shirley Bassey, Frank Sinatra, Tony Bennett, James Brown, Radiohead, Julio Iglesias, Smokey Robinson και Joe Cocker.

Θεωρείται ο αδικημένος Beatle, αφού παρόλο που ήταν ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης, είχε την ατυχία - αλλά και την τύχη ταυτόχρονα - να βρίσκεται δίπλα στα μεγαθήρια Lennon και McCartney, μην πάιρνοντας ίσως την αναγνώριση που θα μπορούσε.

Έχει εισαχθεί δυο φορές στο Rock'n'Roll Hall Of Fame, ως μέλος των Beatles και ως καλλιτέχνης για την solo καριέρα που ακολούθησε μετά τη διάλυση του συκγροτήματος.

Έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου 2001, σε ηλικία 58 από καρκίνο του πνεύμονα.

Παρακάτω θα βρείτε τις 10 καλύτερες συνθέσεις του, όπως τις επέλεξε ο Γιάννης Πετρίδης στο apotis4stis5.com.

Bonus: Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της σόλο καριέρας του υπήρξε το "I'Ve Got My Mind Set On You", φτάνοντας στο Νο.1 της Αμερικής και Νο.2 της Βρετανίας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Μουσική Χτες
Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Μουσική Χτες
Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

E-Daily 3.Left Προχτές
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στο μεγάλο φινάλε που κλείνει 5 χρόνια ιστορίας

TV Σειρές Προχτές
Απόψε στις 22:00 στο Mega κλείνει η πιο μακροβιότερη ελληνική σειρά της τελευταίας εικοσαετίας, με 969 επεισόδια και αμέτρητες αναμνήσεις.

Αννα Βίσση: Ακούστε το teaser του νέου τραγουδιού «Όλο Πιο Πάνω» ‑ Ο ARGY επιβεβαίωσε τη συνεργασία τους

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο διεθνούς φήμης DJ και παραγωγός επιβεβαίωσε επίσημα τη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μοιράζοντας ένα πρώτο teaser από το κοινό τους single.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

E-Daily 3.Left 07.07.2026
To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Exodos 06.07.2026
Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση