E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πούτιν ζήτησε χάρτη από τη Γαλλία: Πείτε μου σε ποιες περιοχές της Συρίας να μην βομβαρδίζω

Mε ομαδές που μάχονται κατά του ISIS

Δημοσίευση 28/11/2015 | 17:57

Ο Πούτιν ζήτησε χάρτη από τη Γαλλία: Πείτε μου σε ποιες περιοχές της Συρίας να μην βομβαρδίζω

Ενα χάρτη, με τις περιοχές της Συρίας στις οποίες δραστηριοποιούνται ομάδες που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Γαλλία, προκειμένου να μην τις βομβαρδίζει η Ρωσία.

Στις συζητήσεις που είχαν την Πέμπτη στη Μόσχα, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ανταρτών, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των αεροπορικών επιδρομών που κάνουν οι δύο χώρες στη Συρία.

«Μας ζήτησε να σχεδιάσουμε ένα χάρτη δυνάμεων που δεν είναι τρομοκρατικές και μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Δεσμεύθηκε ότι μόλις του τον δώσουμε, δεν θα τις βομβαρδίζει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, στο RTL, ο οποίος ήταν μαζί με τον Ολάντ στη Μόσχα.

Η Δύση έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι στοχεύει κυρίως τις ομάδες των ανταρτών που υποστηρίζονται από δυτικές χώρες και οι οποίες μάχονται ενάντια στον Μπασάρ αλ Ασαντ και όχι το Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει ένα ζήτησμα στο οποίο όλοι συμφωνούν και αυτό είναι η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτος. Νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο σε αυτό», είπε ακόμη ο Φαμπιούς, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές, τις επόμενες εβδομάδες, είναι η απελευθέρωση της Ράκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, όπως και τα «χτυπήματα» στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση.

«Είναι το νευραλγικό κέντρο του ISIS, από το οποίο προήλθαν οι επιθέσεις, ιδιαίτερα εκείνες στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Παρόλα αυτά, η τύχη του Μπασάρ αλ Ασαντ παραμένει ένα εμπόδιο. Ο πρόεδρος της Συρίας είναι σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά οι Δυτικές χώρες τον κατηγορούν για τον εμφύλιο πόλεμο που κρατά σχεδόν πέντε χρόνια και θέλουν να πετύχουν την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

«Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία ελεύθερη ενωμένη Συρία, δεν μπορεί να είναι ο Ασαντ ο μέλλον του λαού του», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

Ελλάδα 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

Ελλάδα 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά

Πέθανε η ηθοποιός, Ελπίδα Μαζαράκη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Ξεκινά το πρόγραμμα «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» για την ενίσχυση του τουρισμού – Πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους

Σοκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Διεθνής διαιτητής της UEFA κατηγορείται για σeξουαλική επίθεση σε ανήλικο

Κόσμος 28.04.2026
Διεθνής διαιτητής και αστυνομικές αρχές βρίσκονται στο επίκεντρο σοβαρής έρευνας μετά από καταγγελίες για σeξουαλική επίθεση σε έφηβο