E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πούτιν ζήτησε χάρτη από τη Γαλλία: Πείτε μου σε ποιες περιοχές της Συρίας να μην βομβαρδίζω

Mε ομαδές που μάχονται κατά του ISIS

Δημοσίευση 28/11/2015 | 17:57

Ο Πούτιν ζήτησε χάρτη από τη Γαλλία: Πείτε μου σε ποιες περιοχές της Συρίας να μην βομβαρδίζω

Ενα χάρτη, με τις περιοχές της Συρίας στις οποίες δραστηριοποιούνται ομάδες που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Γαλλία, προκειμένου να μην τις βομβαρδίζει η Ρωσία.

Στις συζητήσεις που είχαν την Πέμπτη στη Μόσχα, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ανταρτών, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των αεροπορικών επιδρομών που κάνουν οι δύο χώρες στη Συρία.

«Μας ζήτησε να σχεδιάσουμε ένα χάρτη δυνάμεων που δεν είναι τρομοκρατικές και μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Δεσμεύθηκε ότι μόλις του τον δώσουμε, δεν θα τις βομβαρδίζει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, στο RTL, ο οποίος ήταν μαζί με τον Ολάντ στη Μόσχα.

Η Δύση έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι στοχεύει κυρίως τις ομάδες των ανταρτών που υποστηρίζονται από δυτικές χώρες και οι οποίες μάχονται ενάντια στον Μπασάρ αλ Ασαντ και όχι το Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει ένα ζήτησμα στο οποίο όλοι συμφωνούν και αυτό είναι η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτος. Νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο σε αυτό», είπε ακόμη ο Φαμπιούς, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές, τις επόμενες εβδομάδες, είναι η απελευθέρωση της Ράκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, όπως και τα «χτυπήματα» στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση.

«Είναι το νευραλγικό κέντρο του ISIS, από το οποίο προήλθαν οι επιθέσεις, ιδιαίτερα εκείνες στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Παρόλα αυτά, η τύχη του Μπασάρ αλ Ασαντ παραμένει ένα εμπόδιο. Ο πρόεδρος της Συρίας είναι σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά οι Δυτικές χώρες τον κατηγορούν για τον εμφύλιο πόλεμο που κρατά σχεδόν πέντε χρόνια και θέλουν να πετύχουν την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

«Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία ελεύθερη ενωμένη Συρία, δεν μπορεί να είναι ο Ασαντ ο μέλλον του λαού του», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών