E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Αμπαούντ καυχιόταν πόσο εύκολα μπήκε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας

Σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις

Δημοσίευση 28/11/2015 | 12:56

Ο Αμπαούντ καυχιόταν πόσο εύκολα μπήκε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας

«Χτυπήματα» σε εβραϊκούς στόχους, με σκοπό να προκαλέσει πανικό σε σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, σχεδίαζε ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές κοντά στις έρευνες τις οποίες επικαλείται το Reuters, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ καυχιόταν και για την ευκολία με την οποία είχε καταφέρει να ξεπεράσει στην Ευρώπη από τη Συρία, μέσω της Ελλάδας, δύο μήνες νωρίτερα, εκμεταλλευόμενος το κομφούζιο που επικρατεί με τη μεταναστευτική κρίση, αλλά και το σύστημα των μετακινήσεων δίχως διαβατήριο, εντός της ζώνης Σένγκεν.

Κατάθεση μάρτυρα, την οποία δημοσίευσε το εβδομαδιαίο περιοδικό Valeurs Actuelles περιγράφει το πώς ο Αμπαούντ- Βέλγος μαροκινής καταγωγής- πλησίασε την εξαδέλφη του Χάσνα Αΐτ Μπουλασέν δύο ημέρες μετά από το μακελειό, ζητώντας της να τον κρύψει ενώ ετοίμαζε νέες επιθέσεις.

Τόσο ο Αμπαούντ όσο και η Μπουλασέν σκοτώθηκαν στις 18 Νοεμβρίου, στην έφοδο που έκανε η αστυνομία στο διαμέρισμα που έμεναν, στο Σεν Ντενί. Μιλώντας για τις μελλοντικές επιθέσεις που σχεδίαζε, ο Αμπαούντ είπε στην εξαδέλφη του στις 15 Νοεμβρίου ότι «θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά σε περιοχές κοντά σε Εβραίους και θα προκαλέσουν αναστάτωση σε μεταφορές και σχολεία», σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο Αμπαούντ είπε ακόμη στην Μπουλασέν ότι θα της δώσει 5.000 ευρώ για να του αγοράσει δύο κοστούμια και δύο ζευγάρια παπούτσια για εκείνον και έναν συνεργό που δεν έχει ταυτοποιηθεί, για την επίθεση που σχεδίαζαν στη La Defence, το επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού.

Ακόμη, ο ίδιος μάρτυρας περιέγραψε το πώς ο Αμπαούντ καυχιόταν για το γεγονός ότι ξεγλίστρησε στην Ευρώπη μαζί με τους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, όπως και για το γεγονός ότι κατάφερε να περάσει δύο μήνες στη Γαλλία, χωρίς να εντοπιστεί, πριν από τις επιθέσεις.

Την Παρασκευή, το γραφείο του Εισαγγελέα Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει προκαταρκτική έρευνα για το πώς διέρρευσαν στον Τύπο απόρρητες μαρτυρικές καταθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος 10.04.2026
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα 10.04.2026
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος 10.04.2026
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος 10.04.2026
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα 10.04.2026
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος 10.04.2026
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος 10.04.2026
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος 10.04.2026
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science 10.04.2026
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών