E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χοντρό «χέρι» στην Τουρκία πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΝΑΤΟ

Πρώην αξιωματούχος της CIA αποκαλύπτει πως η χλιαρή στήριξη ήταν «επικοινωνιακή»

Δημοσίευση 28/11/2015 | 00:17

Χοντρό «χέρι» στην Τουρκία πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΝΑΤΟ

Το παρασκήνιο πίσω από την έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά από τουρκικό αίτημα, το οποίο ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρώην αξιωματούχος της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Λάρι Τζόνσον, μιλώντας στο Russia Today.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Τζόνσον, πολλοί εκ των συμμετεχόντων στην έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ καταδίκασαν την πράξη της Τουρκίας, παρά την χλιαρή δήλωση στήριξης της ¶γκυρας μετά την ολοκλήρωσή της.

Αν και η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν ουδέτερη, την ώρα της Συνόδου πολλά μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες για τις πράξεις της Τουρκίας, δήλωσε ο ο Τζόνσον μιλώντας στο Russia Today

«Ανησύχησα ότι το ΝΑΤΟ θα “έτρωγε” την παραφροσύνη της Τουρκίας, αλλά ευτυχώς, οι πληροφορίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταφέρουν ότι πολλά μέλη ρωτούσαν την Τουρκία: Τι στο όνομα του Θεού σκεφτόσασταν;» πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος της CIA, τονίζοντας ότι πολλά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ισχυρίστηκαν σθεναρά πως η Τουρκία θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση.

Μάλιστα, ο Τζόνσον υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο RT πως πολλά μέλη του ΝΑΤΟ εξέφραζαν φόβους όχι για έναν «ψυχρό» αλλά για έναν πραγματικό πόλεμο με τους χειρισμούς της Τουρκίας.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να εμπλακούν Ρωσία και Δύση σε κάποιον πόλεμο», υπογράμμισε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Οι δηλώσεις του Τζόνσον έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα μετέδιδε μεσοβδόμαδα ο βρετανικός Telegraph, ο οποίος τόνιζε πως στελέχη του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού χαρακτήρισαν βεβιασμένη την αντίδραση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας πως «υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ