E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας

Συλλήψεις δύο μελών του Ισλαμικού Κράτους από τις γερμανικές Αρχές

Δημοσίευση 27/11/2015 | 11:41

Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας

Στις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε μουσουλμανικό τέμενος στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ της γερμανικής πρωτεύουσας, ψάχνοντας για όπλα, εκρηκτική ύλη, αλλά και για δύο συγκεκριμένους υπόπτους. Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό, καθώς δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, αλλά ούτε και οι ύποπτοι.

Εντούτοις, λίγο αργότερα και όχι πολύ μακριά από το τζαμί, σε απόσταση περίπου 15 χλμ, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα ύποπτο βανάκι, όπου βρέθηκαν όχι μόνον οι δύο ύποπτοι, αλλά και ένα ύποπτο αντικείμενο, μια τσάντα. Η γύρω περιοχή εκκενώθηκε άμεσα, περίπου 120 κάτοικοι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Επισήμως δεν έγινε τελικά γνωστό τι περιείχε η τσάντα.

Όσον αφορά τους δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την Tagesspiegel, πρόκειται για έναν Τυνήσιο και έναν Σύρο, που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, υπήρχαν υποψίες ότι σχεδιαζόταν επίθεση στο Ντόρτμουντ, καθώς και ότι τα όπλα είχαν μεταφερθεί από το Μόναχο στο Βερολίνο, πριν καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό.

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών έμπορος όπλων

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Bild», στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών και ένας έμπορος όπλων από τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η «Bild», επικαλούμενη έγγραφα των γερμανικών διωκτικών αρχών, ο άνδρας φέρεται να πούλησε στις αρχές Νοεμβρίου και μέσω διαδικτύου τέσσερα πυροβόλα όπλα τύπου Καλάζνικοφ. Τέσσερα e-mail που βρέθηκαν στο κινητό του δείχνουν πως τα όπλα πωλήθηκαν σε «έναν ¶ραβα στο Παρίσι». Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι γαλλικές αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Ο έμπορος όπλων βρίσκεται υπό κράτηση στα κρατητήρια της Στουτγάρδης-Στάμχαϊμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υδροστρόβιλοι στη Χαλκιδική: Εντυπωσιακό φαινόμενο στον Κόλπο του Αγίου Όρους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν στον Κόλπο του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική - δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τι είπε στην Αστυνομία, ο πρώην σύζυγος της διασώστριας του ΕΚΑΒ που δολοφονήθηκε στη Σύρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Τα δύο ανήλικα παιδιά τους είναι μαζί με τον πατέρά τους στη Σύρο

Κόλαση φωτιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία: Ανθρωποι απομακρύνoνται με βάρκες ‑ Σοκαριστικά βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Λεωφορεία έχουν παραταχθεί σε τέσσερις προβλήτες κι όλοι οι κάτοικοι έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή - Δραματικές εικόνες στην Αρκασόν

Το διαζύγιο του αιώνα στη Νότια Κορέα: Το ποσό που θα καταβάλλει ο σύζυγος

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Νοτιοκορεατικό δικαστήριο διέταξε τον επικεφαλής του ομίλου SK Group, Τσέι Τάε Γουόν, να αποζημιώσει με 640 εκατομμύρια δολάρια την πρώην σύζυγό του. Η πολύκροτη δικαστική διαμάχη ανέδειξε τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο της χώρας και τα κέρδη από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Αδριατική: Μυστήριο με μαύρους πλαστικούς δίσκους που ξεβράζει η θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η προέλευση της διαρροής παραμένει αδιευκρίνιστη

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις επόμενες ώρες

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.