E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται μειώσεις στις εισφορές για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Ανάσα για 750.000 ασφαλισμένους

Δημοσίευση 27/11/2015 | 09:01

Έρχονται μειώσεις στις εισφορές για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΕ, με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει να καθιερώσει ένα κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης, το οποίο θα κυμαίνεται από 150 έως και 200 ευρώ τον μήνα.

Από εκεί και πέρα, και με βάση το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλουν τις εισφορές τους ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα, καθώς σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ιδέα του υπολογισμού εισφορών με βάση τον τζίρο φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά και για τους 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ.

Κλειδί στον υπολογισμό των εισφορών θα αποτελέσει ο τρόπος που θα γίνεται ο υπολογισμός του πραγματικού εισοδήματος, βάσει του οποίου στη συνέχεια θα υπολογιστούν και οι εισφορές, καθώς οι 7 στους 10 δηλώνουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα, αν μπει ως ενιαίο ποσοστό ένα 20%, το ποσό της εισφοράς θα πέσει αυτόματα 400 ευρώ, θα φτάσει δηλαδή στα 2.000 ευρώ τον χρόνο.

Με τα έσοδα του ΟΑΕΕ να μειώνονται λόγω των χαμηλών εισφορών, η κυβέρνηση μελετά την επιβολή ενός ελάχιστου ποσού ασφαλιστικής κάλυψης, από 150 έως 200 ευρώ ανά μήνα, το οποίο όμως εκτός από το γεγονός ότι θα εξασφαλίζει έσοδα στο Ταμείο, θα παρέχει στους ασφαλισμένους πλήρη κάλυψη (συνταξιοδοτική και περίθαλψη).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα