E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται μειώσεις στις εισφορές για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Ανάσα για 750.000 ασφαλισμένους

Δημοσίευση 27/11/2015 | 09:01

Έρχονται μειώσεις στις εισφορές για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΕ, με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει να καθιερώσει ένα κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης, το οποίο θα κυμαίνεται από 150 έως και 200 ευρώ τον μήνα.

Από εκεί και πέρα, και με βάση το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλουν τις εισφορές τους ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα, καθώς σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ιδέα του υπολογισμού εισφορών με βάση τον τζίρο φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά και για τους 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ.

Κλειδί στον υπολογισμό των εισφορών θα αποτελέσει ο τρόπος που θα γίνεται ο υπολογισμός του πραγματικού εισοδήματος, βάσει του οποίου στη συνέχεια θα υπολογιστούν και οι εισφορές, καθώς οι 7 στους 10 δηλώνουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα, αν μπει ως ενιαίο ποσοστό ένα 20%, το ποσό της εισφοράς θα πέσει αυτόματα 400 ευρώ, θα φτάσει δηλαδή στα 2.000 ευρώ τον χρόνο.

Με τα έσοδα του ΟΑΕΕ να μειώνονται λόγω των χαμηλών εισφορών, η κυβέρνηση μελετά την επιβολή ενός ελάχιστου ποσού ασφαλιστικής κάλυψης, από 150 έως 200 ευρώ ανά μήνα, το οποίο όμως εκτός από το γεγονός ότι θα εξασφαλίζει έσοδα στο Ταμείο, θα παρέχει στους ασφαλισμένους πλήρη κάλυψη (συνταξιοδοτική και περίθαλψη).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.