Το σύμπαν του Αινσταϊν, του Θανάση Θεολόγη
Ο Επιστήμονας, Ο ¶νθρωπος και το Σύμπαν.
Δημοσίευση 27/11/2015 | 00:01
Ωρα προσέλευσης: 21:15
Εισιτήρια: κανονικό 12¤, φοιτητικό 8¤, ανέργων & μαθητών 5¤.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (+ διάλειμμα)
Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν.
Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σΆ ένα επαναστατημένο παλληκάρι... Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σΆ ένα πνευματικό γκουρού.
Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα. Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «…δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».
Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.
Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού... ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται… καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο «ανόητο».
Μία συμπαντική παράσταση στην οποία -αν ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας- η ζωή του είναι τα Χορικά, οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν τα Επεισόδια και η Έξοδος η έρευνα.
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ροδίτης
Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης
Περούκες: Γιώργος Σκένδρος
Φωτογραφίες: Math Studio
Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Λοϊζίδης
Παίζουν: Θανάσης Θεολόγης, Ιωάννα Δελάκου, Αντώνης Καλογήρου
Μια συμπαραγωγή με την καλλιτεχνική εταιρεία ΑΡΓΩ