E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει όλη τη χώρα

Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται επιδείνωση του καιρού

Δημοσίευση 26/11/2015 | 10:25

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει όλη τη χώρα

Ισχυρά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Μπορεί ο καιρός να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση από το πρωί της Πέμπτης έως και το μεσημέρι, ωστόσο από τις πρώτες απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου, με ισχυρά φαινόμενα, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ένταση των φαινομένων από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, με μικρή εξασθένηση, και βορειοδυτικοί 5 με 7 στο Ιόνιο, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται, ότι προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αττική. Η πυροσβεστική δέχτηκε 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην Πρέβεζα πλημμύρισαν ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών, με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τους 20 πόντους, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Σοβαρές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος σε σπίτια και επαρχιακούς δρόμους στην περιοχή Πετριτή-Κουσπάδες στα νότια της Κέρκυρας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και το Σάββατο στα ανατολικά και νότια.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά θα είναι ισχυρές, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και από το μεσημέρι βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Ελλάδα 26.05.2026
Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Πολιτική 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

Κόσμος 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

Ελλάδα 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση