E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο ισχυροί σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών: 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στο Περού

Ο πρώτος κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία

Δημοσίευση 25/11/2015 | 08:43

Δύο ισχυροί σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών: 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στο Περού

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στο Περού, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρώτος ήταν και ο πιο ισχυρός, 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και έπληξε τα σύνορα Περού-Βραζιλίας, στη λεκάνη του Αμαζονίου.

Ο σεισμός, ο οποίος δηλώθηκε αρχικά ως 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 296 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της περουβιανής πόλης Πουέρτο Μαλδονάδο, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, στα 602 χιλιόμετρα υπό το έδαφος, σε μια ζούγκλα με χαμηλό πληθυσμό, οπότε δεν αναμένεται να έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές ή θύματα.

Η δεύτερη, εξίσου ισχυρή σεισμική δόνηση, 7,2 Ρίχτερ, με διαφορά 6 λεπτών, ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον πρώτο σεισμό, στα σύνορα Περού και Βραζιλίας, και σημειώθηκε στις 00:50, ώρα Ελλάδας. Το εστιακό βάθος ήταν και σε αυτήν την περίπτωση μεγάλο (605 χιλιόμετρα) και δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Ακυρα τα διόδια 20% στα Στενά του Ορμούζ ‑ Αντικαθίστανται με συμφωνίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πλήρης αποκλεισμός στα ιρανικά πλοία

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Απόκοσμο σκηνικό στη Γαλλία: Η στιγμή που το «galerne» βυθίζει στο σκοτάδι παραλία εν μέσω καύσωνα, έτρεχαν να σωθούν οι λουόμενοι

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η θερμοκρασία έπεσε 12°C σε μισή ώρα - Κάθε μέρα οι λουόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο που βίασε επανειλημμένα την πεθερά του ‑ Τι είπε στον εισαγγελέα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Υπό κράτηση 44χρονος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία της πεθεράς του για σeξουαλική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση.

Επίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Έσπασαν το όχημα και άρπαξαν εξοπλισμό, «μας περικύκλωσαν με κατσούνες»

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Το συνεργείο είχε πάει στην περιοχή για να αντικαταστήσει μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

«Κατά συρροή νύφη» για να παίζει στα καζίνο του Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 14 γάμοι ‑ αστραπή

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην αστυνομία «θα μπορούσε να βγάλει έως και 20.000 δολάρια από έναν γάμο»

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονης από τον σύντροφό της στη Ρόδο για 5,5 ώρες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Αν θέλει σφαλιάρα κανείς για να συνέλθει, είναι οκ να του τη ρίξεις»

Η παμπ στη Μπανγκόκ που έγινε παγίδα θανάτου: Τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία με τους 30 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Παράνομες κατασκευές, εύφλεκτα υλικά και άδεια εστιατορίου αντί διασκέδασης αποκαλύπτονται ως τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στη Μπανγκόκ.

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες ‑ Τι αποφάσισε το δικαστήριο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Ελλάδα 14.07.2026
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής

Γιατί το αναμμένο αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ μπορεί να αποβεί μοιραίο ‑ Tι πρέπει να γνωρίζετε

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά με δύο νεκρούς επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα και τις απλές συνήθειες που μπορούν να σώσουν ζωές.