E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ευρώπη δίνει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Σύρων

Δημοσίευση 24/11/2015 | 19:49

Η Ευρώπη δίνει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Οικονομική στήριξη, ύψους 3 δισ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική βοήθεια προς την ¶γκυρα έρχεται κατόπιν απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για «περαιτέρω ουσιαστική οικονομική στήριξη» της Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται, επίσης, ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει την παροχή «άμεσης και συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας» της ΕΕ προς την ¶γκυρα, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να διαχειριστεί πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες και αιτούντων ασύλου που βρίσκονται στο έδαφός της, υπό προσωρινή προστασία.

«Για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, η ΕΕ πρέπει να εντείνει τη συνεργασία της με την Τουρκία και η Τουρκία με την ΕΕ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση από την πλευρά της Επιτροπής με την ¶γκυρα, στο θέμα των προσφύγων.

«Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να εργαστούν από κοινού και να εφαρμόσουν το Κοινό Σχέδιο Δράσης που θα βάλει σε τάξη τις μεταναστευτικές ροές και θα βάλει φρένο στην παράνομη μετανάστευση. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Σύρων που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία», προσέθεσε ο Φ. Τίμερμανς.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για Θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, ανέφερε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, έχουν προοδεύσει σε βαθμό που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. «Αυτή ήταν η θετική εισήγηση που έκανε η Επιτροπή στον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συγκάλεσε τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για την ερχόμενη Κυριακή», ανέφερε η κ. Μπερτρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα 04.12.2025
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 04.12.2025
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα 04.12.2025
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα 04.12.2025
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος 04.12.2025
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα 04.12.2025
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης

Ανήλικοι στη Θεσσαλονίκη παριστάνουν τις νεαρές κοπέλες στο Facebook και στήνουν ενέδρες σε άνδρες που πάνε στα ραντεβού

Ελλάδα 04.12.2025
Οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για συμμορία ανηλίκων - Ένα από τα σενάρια μιλά για άτομα που στήνουν ενέδρες σε άνδρες οι οποίοι κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου με υποτιθέμενες νεαρές, ακόμη και ανήλικες, κοπέλες, παίρνοντας έτσι τον νόμο στα χέρια τους

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας Byron

Ελλάδα 04.12.2025
«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»