E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ευρώπη δίνει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Σύρων

Δημοσίευση 24/11/2015 | 19:49

Η Ευρώπη δίνει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Οικονομική στήριξη, ύψους 3 δισ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική βοήθεια προς την ¶γκυρα έρχεται κατόπιν απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για «περαιτέρω ουσιαστική οικονομική στήριξη» της Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται, επίσης, ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει την παροχή «άμεσης και συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας» της ΕΕ προς την ¶γκυρα, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να διαχειριστεί πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες και αιτούντων ασύλου που βρίσκονται στο έδαφός της, υπό προσωρινή προστασία.

«Για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, η ΕΕ πρέπει να εντείνει τη συνεργασία της με την Τουρκία και η Τουρκία με την ΕΕ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση από την πλευρά της Επιτροπής με την ¶γκυρα, στο θέμα των προσφύγων.

«Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να εργαστούν από κοινού και να εφαρμόσουν το Κοινό Σχέδιο Δράσης που θα βάλει σε τάξη τις μεταναστευτικές ροές και θα βάλει φρένο στην παράνομη μετανάστευση. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Σύρων που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία», προσέθεσε ο Φ. Τίμερμανς.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για Θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, ανέφερε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, έχουν προοδεύσει σε βαθμό που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. «Αυτή ήταν η θετική εισήγηση που έκανε η Επιτροπή στον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συγκάλεσε τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για την ερχόμενη Κυριακή», ανέφερε η κ. Μπερτρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0‑1: Δικέφαλο... πέταγμα προς τους «8»!

Αθλητικά Νέα 28.11.2025
Προσπέρασε τους «βιόλα» η Ένωση

Ελλάδα – Ρουμανία 91‑64: Περίπατος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες

20χρονος μπασκετμπολίστας πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του σε κολεγιακό αγώνα

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπέστη κάποιας μορφής κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική

Ελλάδα Χτες
Η ΡΑΑΕΥ εισηγήθηκε θετικά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την Αττική και το Μεγανήσι Λευκάδας

Euroleague: Οριστική απόφαση για άμεση επιστροφή των αγώνων στο Ισραήλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Τέλος η εξορία για Μακάμπι και Χάποελ

Κεραμεικός: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Απογραφή ανελκυστήρων: Ζητούν δίμηνη παράταση ‑ Ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Αίτημα δίμηνης παράτασης της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων από την ΠΟΜΙΔΑ

Nεκρός στα 30 του από challenge υπερφαγίας fitness coach ‑ Έτρωγε 10.000 θερμίδες την ημέρα

Κόσμος Χτες
Ο 30χρονος γυμναστής από τη Ρωσία έτρωγε καθημερινά μισή τούρτα, ζυμαρικά με μαγιονέζα, ένα μπέργκερ και δύο μικρές πίτσες