E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ευρώπη δίνει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Σύρων

Δημοσίευση 24/11/2015 | 19:49

Η Ευρώπη δίνει 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Οικονομική στήριξη, ύψους 3 δισ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική βοήθεια προς την ¶γκυρα έρχεται κατόπιν απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για «περαιτέρω ουσιαστική οικονομική στήριξη» της Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται, επίσης, ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει την παροχή «άμεσης και συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας» της ΕΕ προς την ¶γκυρα, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να διαχειριστεί πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες και αιτούντων ασύλου που βρίσκονται στο έδαφός της, υπό προσωρινή προστασία.

«Για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, η ΕΕ πρέπει να εντείνει τη συνεργασία της με την Τουρκία και η Τουρκία με την ΕΕ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση από την πλευρά της Επιτροπής με την ¶γκυρα, στο θέμα των προσφύγων.

«Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να εργαστούν από κοινού και να εφαρμόσουν το Κοινό Σχέδιο Δράσης που θα βάλει σε τάξη τις μεταναστευτικές ροές και θα βάλει φρένο στην παράνομη μετανάστευση. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Σύρων που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία», προσέθεσε ο Φ. Τίμερμανς.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για Θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό, ανέφερε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, έχουν προοδεύσει σε βαθμό που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. «Αυτή ήταν η θετική εισήγηση που έκανε η Επιτροπή στον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συγκάλεσε τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για την ερχόμενη Κυριακή», ανέφερε η κ. Μπερτρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος 11.04.2026
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα 11.04.2026
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα 11.04.2026
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς