E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς

Ορίζει τον Πλακιωτάκη πρόεδρο

Δημοσίευση 23/11/2015 | 23:40

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς

Στην παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ προσανατολίζεται κατά πληροφορίες ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Θα προτείνει ως διάδοχό του, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου τον γραμματέα της Κ.Ο Γιάννη Πλακιωτάκη.

Την απόφασή του θα την ανακοινώσει, κατά πληροφορίες, στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τι 19:00.

Η διαδικασία θα είναι η εξής: Θα χρίσει ως αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του δώσει αρμοδιότητες του μεταβατικού προέδρου. Κάτι το οποίο έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς με τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη.

"To να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση" είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό". "Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

"Αφού αυτός που με πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του, εγώ οφείλω με τη δημοκρατική μου ευαισθησία να υποβάλλω παραίτηση. Αν ο κ. Σαμαράς την εμπιστοσύνη του, μου την ξαναδώσει εγώ δεν παραιτούμαι" σημείωσε o πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε λίγο αργότερα:   "Αν δεν πάρει δημόσια θέση εγώ παραιτούμαι και ορίζω ως αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη".


Οι δηλητηριώδεις «διαρροές»

Λίγο νωρίτερα, ο Ευ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δηλητηριώδεις βολές - μέσω «διαρροών» στους κ.κ. Απ. Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη.

Δεύτερη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ζητάει εκ νέου την παραίτηση Τζιτζικώστα από την περιφέρεια και αφήνει αιχμές εναντίον του Μάκη Βορίδη, ο οποίος του είχε καταλογίσει ευθύνες για το φιάσκο της εκλογής προέδρου.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν:

1. Για Σαμαρά:

Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.
Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Για Μητσοτάκη

Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:
Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Για Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. ¶λλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;
Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.
Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4. Για τον Βορίδη

Όσον αφορά στον κ. Βορίδη:
Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.

«Ναι» από Τζιτζικώστα για δημόσιο διάλογο

Ο πρώτος που απάντησε στις νέες αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη ήταν ο κ. Τζιτζικώστας. Χωρίς να επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας αποδέχεται τον δημόσιο διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Οποτε θέλει, όπου θέλει» απαντά χαρακτηριστικά.

Συνεργάτες Σαμαρά: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντά

Εντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στην πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ δύο φορές σήμερα.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε στις αιτιάσεις τους σχετικά με τις ευθύνες που έχει για την επιλογή της εταιρείας και για το φιάσκο της εκλογής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά ‑ Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Χειροπέδες σε 64χρονη γιαγιά: Έκλεβε λίρες και κοσμήματα από τον εγγονό της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Γιαγιά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεψε χρυσές λίρες και κοσμήματα από τον 31χρονο εγγονό της.

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει

Τρόμος για τουρίστες στο Κάπρι: Η βάρκα τους κόντεψε να βυθιστεί στη Γαλάζια Σπηλιά ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Βίντεο καταγράφει τη δραματική διάσωση του ζευγαριού

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους