E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η προφητική επιστολή με την οποία ο Κυριάκος προειδοποιούσε τον Μεϊμαράκη για τις εκλογές

Δεν απευθυνόταν σε μένα, αλλά στον... Παπαμιμίκο, απαντά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ

Δημοσίευση 23/11/2015 | 13:08

Η προφητική επιστολή με την οποία ο Κυριάκος προειδοποιούσε τον Μεϊμαράκη για τις εκλογές

Μία ημέρα μετά το πρωτοφανές φιάσκο της ματαίωσης της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, τα στελέχη του κόμματος, οι επιτελείς που είχαν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνουν κινήσεις για την επούλωση των τραυμάτων, προβαίνουν σε δηλώσεις και αποκαλύψεις, που κάνουν ακόμη πιο βαθύ το μεταξύ τους χάσμα.

Τον τόνο σήμερα, Δευτέρα, έδωσαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξερράγη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση κατηγόρησε τους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ότι κάνουν σπέκουλα, ανάγοντας σε πολιτικό ένα τεχνικό θέμα. Για να απομακρύνει από πάνω του τις ευθύνες που μπορεί να είχε ως πρόεδρος του κόμματος, προκειμένου η ψηφοφορία να διεξαχθεί ομαλά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια τεχνική βλάβη που επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν οι αντίπαλοί του και θέλησε να μεταφέρει όλες τις ευθύνες για την επιλογή της εταιρείας στον Αντώνη Σαμαρά που –όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης– εγγυήθηκε για την εταιρεία και στον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, που επίσης γνώριζε την εταιρεία και είχε συνεργαστεί μαζί της (σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα κατήγγειλε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ).

«Τόσο θράσος σήμερα, να λένε ότι φταίω εγώ; Έφταιξα γιατί τους εμπιστεύθηκα!», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής Κυρ. Μητσοτάκη

Περίπου δύο ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που είχε αποστείλει στις 11 Νοεμβρίου προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την οποία προειδοποιούσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στη διαδικασία της εκλογής προέδρου, οι οποίες δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Αγαπητέ Βαγγέλη, με βάση το καταστατικό του κόμματος, είσαι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου», έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη.

Σχεδόν προφητικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε για την εταιρεία Infosolutions, που τελικώς δεν κατάφερε να υποστηρίξει τεχνικά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου:

  • δεν έχει αναλάβει συμβατική υποχρέωση σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος
  • δεν είχε διευκρινιστεί αν θα πραγματοποιηθεί έλεγχος συστήματος πριν τις εκλογές, ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά,

επισημαίνοντας: «Ανησυχώ έντονα για το κατά πόσο η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό