E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η προφητική επιστολή με την οποία ο Κυριάκος προειδοποιούσε τον Μεϊμαράκη για τις εκλογές

Δεν απευθυνόταν σε μένα, αλλά στον... Παπαμιμίκο, απαντά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ

Δημοσίευση 23/11/2015 | 13:08

Η προφητική επιστολή με την οποία ο Κυριάκος προειδοποιούσε τον Μεϊμαράκη για τις εκλογές

Μία ημέρα μετά το πρωτοφανές φιάσκο της ματαίωσης της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, τα στελέχη του κόμματος, οι επιτελείς που είχαν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνουν κινήσεις για την επούλωση των τραυμάτων, προβαίνουν σε δηλώσεις και αποκαλύψεις, που κάνουν ακόμη πιο βαθύ το μεταξύ τους χάσμα.

Τον τόνο σήμερα, Δευτέρα, έδωσαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξερράγη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση κατηγόρησε τους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ότι κάνουν σπέκουλα, ανάγοντας σε πολιτικό ένα τεχνικό θέμα. Για να απομακρύνει από πάνω του τις ευθύνες που μπορεί να είχε ως πρόεδρος του κόμματος, προκειμένου η ψηφοφορία να διεξαχθεί ομαλά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια τεχνική βλάβη που επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν οι αντίπαλοί του και θέλησε να μεταφέρει όλες τις ευθύνες για την επιλογή της εταιρείας στον Αντώνη Σαμαρά που –όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης– εγγυήθηκε για την εταιρεία και στον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, που επίσης γνώριζε την εταιρεία και είχε συνεργαστεί μαζί της (σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα κατήγγειλε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ).

«Τόσο θράσος σήμερα, να λένε ότι φταίω εγώ; Έφταιξα γιατί τους εμπιστεύθηκα!», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής Κυρ. Μητσοτάκη

Περίπου δύο ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που είχε αποστείλει στις 11 Νοεμβρίου προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την οποία προειδοποιούσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στη διαδικασία της εκλογής προέδρου, οι οποίες δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Αγαπητέ Βαγγέλη, με βάση το καταστατικό του κόμματος, είσαι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου», έγραφε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη.

Σχεδόν προφητικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε για την εταιρεία Infosolutions, που τελικώς δεν κατάφερε να υποστηρίξει τεχνικά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου:

  • δεν έχει αναλάβει συμβατική υποχρέωση σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος
  • δεν είχε διευκρινιστεί αν θα πραγματοποιηθεί έλεγχος συστήματος πριν τις εκλογές, ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά,

επισημαίνοντας: «Ανησυχώ έντονα για το κατά πόσο η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης