E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιθανά πρόστιμα‑μαμούθ και κλείσιμο της «Θύρας 13» από Κοντονή

Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός

Δημοσίευση 23/11/2015 | 10:05

Πιθανά πρόστιμα‑μαμούθ και κλείσιμο της «Θύρας 13» από Κοντονή

Ο Παναθηναϊκός απειλείται με ποινές που μπορεί να είναι εξοντωτικές για τον ίδιο, αγωνιστικά και οικονομικά, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν χθες στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αρχικά με τη ρίψη φωτοβολίδων και εν συνεχεία με τον αγωνιστικό χώρο και τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης.

Πέρα από τις συνέπειες που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα και οι οποίες αναφέρουν πως ο αγώνας θα κριθεί στα χαρτιά εφόσον οι πράσινοι θεωρηθούν υπαίτιοι για τη μη διεξαγωγή του ματς, θα υπάρξει αφαίρεση 3 βαθμών, ποινή διεξαγωγής 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο (70-150 χιλ. ευρώ), ο νόμος Κοντονή δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιβάλει ακόμη πιο βαριές καμπάνες.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες ή και φυσικά πρόσωπα πρόστιμο από 10.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ «σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής μπορεί να αποφασίσει να κλείσει τη «Θύρα 13» (εφόσον κρίνει πως είναι η πηγή των επεισοδίων), καθώς ο ίδιος νόμος προβλέπει πως «για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων». Αν, δε, μια τέτοια απαγόρευση παραβιαστεί, μπορεί να επιβάλει ακόμη πιο βαρύ πρόστιμο, από 25.000 μέχρι και 5 εκατ. ευρώ!

Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τον νόμο, ωστόσο, όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ, δεν τίθεται θέμα διακοπής του πρωταθλήματος (παρότι δίνεται και αυτή η δυνατότητα από τον νέο νόμο), καθώς ο υφυπουργός θεωρεί πως δεν πρέπει να πληρώσουν όλες οι ομάδες για όσα έγιναν χθες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές