E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ομολογία Αμπντεσλάμ που ξαφνιάζει: «Το πήγαμε πολύ μακριά»

Μετανιώνουν οι τζιχαντιστές;

Δημοσίευση 20/11/2015 | 10:06

Η ομολογία Αμπντεσλάμ που ξαφνιάζει: «Το πήγαμε πολύ μακριά»

Οι φρικαλεότητες στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 αποτελούν αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ένα τεράστιο «γιατί» στα χείλη ολόκληρου του πλανήτη, και απάντηση καμιά.

Εκτός από τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και κάθε διανοητικά υγιή πολίτη του κόσμου,μπορούν άραγε δεύτερες σκέψεις να έχουν και οι τζιχαντιστές; Είναι αδίστακτοι, πολεμοχαρείς και διψούν για πόλεμο και αίμα. Αυτό το ξέρουν όλοι. Έχουν όμως μετανιώσει ποτέ για τις αποτρόπαιες πράξεις τους;

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun» φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σοκαριστική ομολογία του 26χρονου τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που σκόρπισε τον θάνατο στην καρδιά της Πόλης του Φωτός.

«Μήπως το πήγαμε πολύ μακριά;», φέρεται να διερωτάται ο σφαγέας, που μαζί με άλλους άφησε πίσω του 129 νεκρούς.

Κατά τις πληροφορίες του ξένου ενημερωτικού μέσου, ο Αμπντεσλάμ εκμυστηρεύτηκε... τον πανικό του σε έναν φίλο του, ταμπουρωμένος σε ένα σπίτι-καταφύγιο στις Βρυξέλλες. Η εξομολόγηση-φόβος-ανησυχία ειπώθηκε τέσσερις μόλις ημέρες μετά την επίθεση στο Παρίσι, αναφέρει η εφημερίδα.

«Με τον Αμπντεσλάμ δεν συναντηθήκαμε για πολλή ώρα. Ήταν για λίγο, αλλά αμέσως αισθάνθηκα τον πανικό του. Μου είπε ότι είχε αντιληφθεί ότι το τράβηξαν πολύ, και ότι είναι συγκλονισμένος από όλα όσα έχουν συμβεί», αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο φίλος του.

Ανατριχιαστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ένας άντρας μυημένος στην Τζιχάντ νιώθει τον φόβο και δεν διστάζει να πει σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο ότι δεν παραδίνεται, γιατί φοβάται τις συνέπειες που θα έχει μια κίνηση σαν αυτή, ενώ μάλιστα δηλώνει ότι τρέμει για αντίποινα από το ISIS για την οικογένειά του, λόγω του ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το φρικιαστικό του έργο.

Οι ενδελεχείς έρευνες των Γάλλων ανακριτών εξάγουν το συμπέρασμα ότι οι τζιχαντιστές έχουν κατακλυστεί από κρίσεις πανικού και δεύτερες σκέψεις, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας, να εκτελέσουν στο 100% την αποστολή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκλονιστική φερόμενη ως εξομολόγηση έρχεται μετά από την είδηση θανάτου του εγκεφάλου της οργάνωσης, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Το μασκάρεμα του Αμπντεσλάμ και το κρυφτούλι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Την ίδια ώρα, η «Daily Mail» δημοσιεύει φωτογραφίες του τρομοκράτη με το νέο του καμουφλάζ, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από τις Αρχές.

Η εικόνα κυκλοφόρησε από τη γαλλική αστυνομία και δείχνει τον 26χρονο Σαλάχ Αμπντεσλάμ με περούκα και γυαλιά. Ο τρομοκράτης καταζητείται από την ημέρα της επίθεσης στο Παρίσι.

Η αστυνομία επισημαίνει ξανά ότι φοβάται να παραδοθεί, σκεπτόμενος τα αντίποινα που θα υποστεί από το ISIS, από τους θυμωμένους αρχηγούς της οργάνωσης

Ο τρομοκράτης, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αλλάξει και το όνομά του, χρησιμοποιώντας το Γιασίν Μπαγλί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντας ισχυρίζεται ότι είναι 14% Έλληνας και συγγενής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα εκκεντρική δημοσίευση του στρατηγού Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα στο X: αυτοανακηρύσσεται «συγγενής» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κάρολος για Χάρι και Μέγκαν: Μια μόνο φράση στο Κογκρέσο τους «τελείωσε»

E-Daily 3.Left Χτες
Η «κίνηση ματ» του βασιλιά στην Ουάσιγκτον που κλείνει οριστικά κάθε αμφισβήτηση

Τουρκικό Airbus A400M προς Λιβύη: Πέταξε 700 επιπλέον χιλιόμετρα για να αποφύγει το FIR Αθηνών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση που παράκαμψε τον πιο σύντομο δρόμο προς τη Λιβύη

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Απάντησε στην Τουρκία για τα «Τουρκικά Στενά»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αναπ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος Ιωάννης Σταματέκος υπενθύμισε ότι η ορθή ορολογία βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ είναι απλώς «τα Στενά»

iOS 27: Ποια νέα AI εργαλεία ετοιμάζει η Apple για τις φωτογραφίες σας

E-Daily 3.Left Χτες
Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iOS 27 θα φέρει ειδική ενότητα AI επεξεργασίας στην εφαρμογή Φωτογραφίες, με παρουσίαση στο WWDC στις 8 Ιουνίου 2026.

Ο Τραμπ απορρίπτει την ιρανική πρόταση: Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα παραμείνει μέχρι τη συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να άρει τον αποκλεισμό πριν από νέα πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η ιρανική οικονομία και οι ενεργειακές υποδομές «ασφυκτιούν

Σύνταξη από ΗΠΑ και Γερμανία λάμβανε ο 89χρονος, είχε απορριφθεί το αίτημα να αναγνωριστούν ένσημά του στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 89χρονος που σήμερα εισέβαλε διαδοχικά στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Πρωτοδικείο στη Λουκάρεως είχε κάνει αίτηση στο τμήμα διεθνών συντάξεων καθώς είχε εργαστεί στο εξωτερικό ως μετανάστης, αλλά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για σύνταξη και από την Ελλάδα

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής