E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ομολογία Αμπντεσλάμ που ξαφνιάζει: «Το πήγαμε πολύ μακριά»

Μετανιώνουν οι τζιχαντιστές;

Δημοσίευση 20/11/2015 | 10:06

Η ομολογία Αμπντεσλάμ που ξαφνιάζει: «Το πήγαμε πολύ μακριά»

Οι φρικαλεότητες στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 αποτελούν αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ένα τεράστιο «γιατί» στα χείλη ολόκληρου του πλανήτη, και απάντηση καμιά.

Εκτός από τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και κάθε διανοητικά υγιή πολίτη του κόσμου,μπορούν άραγε δεύτερες σκέψεις να έχουν και οι τζιχαντιστές; Είναι αδίστακτοι, πολεμοχαρείς και διψούν για πόλεμο και αίμα. Αυτό το ξέρουν όλοι. Έχουν όμως μετανιώσει ποτέ για τις αποτρόπαιες πράξεις τους;

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun» φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σοκαριστική ομολογία του 26χρονου τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που σκόρπισε τον θάνατο στην καρδιά της Πόλης του Φωτός.

«Μήπως το πήγαμε πολύ μακριά;», φέρεται να διερωτάται ο σφαγέας, που μαζί με άλλους άφησε πίσω του 129 νεκρούς.

Κατά τις πληροφορίες του ξένου ενημερωτικού μέσου, ο Αμπντεσλάμ εκμυστηρεύτηκε... τον πανικό του σε έναν φίλο του, ταμπουρωμένος σε ένα σπίτι-καταφύγιο στις Βρυξέλλες. Η εξομολόγηση-φόβος-ανησυχία ειπώθηκε τέσσερις μόλις ημέρες μετά την επίθεση στο Παρίσι, αναφέρει η εφημερίδα.

«Με τον Αμπντεσλάμ δεν συναντηθήκαμε για πολλή ώρα. Ήταν για λίγο, αλλά αμέσως αισθάνθηκα τον πανικό του. Μου είπε ότι είχε αντιληφθεί ότι το τράβηξαν πολύ, και ότι είναι συγκλονισμένος από όλα όσα έχουν συμβεί», αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο φίλος του.

Ανατριχιαστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ένας άντρας μυημένος στην Τζιχάντ νιώθει τον φόβο και δεν διστάζει να πει σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο ότι δεν παραδίνεται, γιατί φοβάται τις συνέπειες που θα έχει μια κίνηση σαν αυτή, ενώ μάλιστα δηλώνει ότι τρέμει για αντίποινα από το ISIS για την οικογένειά του, λόγω του ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το φρικιαστικό του έργο.

Οι ενδελεχείς έρευνες των Γάλλων ανακριτών εξάγουν το συμπέρασμα ότι οι τζιχαντιστές έχουν κατακλυστεί από κρίσεις πανικού και δεύτερες σκέψεις, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας, να εκτελέσουν στο 100% την αποστολή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκλονιστική φερόμενη ως εξομολόγηση έρχεται μετά από την είδηση θανάτου του εγκεφάλου της οργάνωσης, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Το μασκάρεμα του Αμπντεσλάμ και το κρυφτούλι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Την ίδια ώρα, η «Daily Mail» δημοσιεύει φωτογραφίες του τρομοκράτη με το νέο του καμουφλάζ, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από τις Αρχές.

Η εικόνα κυκλοφόρησε από τη γαλλική αστυνομία και δείχνει τον 26χρονο Σαλάχ Αμπντεσλάμ με περούκα και γυαλιά. Ο τρομοκράτης καταζητείται από την ημέρα της επίθεσης στο Παρίσι.

Η αστυνομία επισημαίνει ξανά ότι φοβάται να παραδοθεί, σκεπτόμενος τα αντίποινα που θα υποστεί από το ISIS, από τους θυμωμένους αρχηγούς της οργάνωσης

Ο τρομοκράτης, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αλλάξει και το όνομά του, χρησιμοποιώντας το Γιασίν Μπαγλί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς ταξί για τρίτη μέρα ‑Το πρωί πορεία προς το Μαξίμου, επεισόδιο με απεργοσπάστη

Ελλάδα 19.02.2026
Ένταση με απεργοσπάστη και τραυματισμός οδηγού ταξί

Μυτιλήνη: Nηπιαγωγός τρομοκρατούσε παιδιά και συναδέλφους

Ελλάδα 19.02.2026
Για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό υπήρχαν πολλές καταγγελίες

CNN: Έτοιμες οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο

Κόσμος 19.02.2026
Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμα λάβει την τελική του απόφαση, ανέφεραν πηγές στο αμερικανικό δίκτυο

Αλλάζει το σκηνικό – Πώς θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία το τριήμερο

Καιρός 19.02.2026
Kαταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες στα δυτικά

Προφυλάκιση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου Βιολάντα: Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Ελλάδα 19.02.2026
Οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν και το πόρισμα «καταπέλτης» της Πυροσβεστικής

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Ελλάδα Χτες
Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι