E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ομολογία Αμπντεσλάμ που ξαφνιάζει: «Το πήγαμε πολύ μακριά»

Μετανιώνουν οι τζιχαντιστές;

Δημοσίευση 20/11/2015 | 10:06

Η ομολογία Αμπντεσλάμ που ξαφνιάζει: «Το πήγαμε πολύ μακριά»

Οι φρικαλεότητες στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 αποτελούν αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ένα τεράστιο «γιατί» στα χείλη ολόκληρου του πλανήτη, και απάντηση καμιά.

Εκτός από τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και κάθε διανοητικά υγιή πολίτη του κόσμου,μπορούν άραγε δεύτερες σκέψεις να έχουν και οι τζιχαντιστές; Είναι αδίστακτοι, πολεμοχαρείς και διψούν για πόλεμο και αίμα. Αυτό το ξέρουν όλοι. Έχουν όμως μετανιώσει ποτέ για τις αποτρόπαιες πράξεις τους;

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun» φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σοκαριστική ομολογία του 26χρονου τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που σκόρπισε τον θάνατο στην καρδιά της Πόλης του Φωτός.

«Μήπως το πήγαμε πολύ μακριά;», φέρεται να διερωτάται ο σφαγέας, που μαζί με άλλους άφησε πίσω του 129 νεκρούς.

Κατά τις πληροφορίες του ξένου ενημερωτικού μέσου, ο Αμπντεσλάμ εκμυστηρεύτηκε... τον πανικό του σε έναν φίλο του, ταμπουρωμένος σε ένα σπίτι-καταφύγιο στις Βρυξέλλες. Η εξομολόγηση-φόβος-ανησυχία ειπώθηκε τέσσερις μόλις ημέρες μετά την επίθεση στο Παρίσι, αναφέρει η εφημερίδα.

«Με τον Αμπντεσλάμ δεν συναντηθήκαμε για πολλή ώρα. Ήταν για λίγο, αλλά αμέσως αισθάνθηκα τον πανικό του. Μου είπε ότι είχε αντιληφθεί ότι το τράβηξαν πολύ, και ότι είναι συγκλονισμένος από όλα όσα έχουν συμβεί», αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο φίλος του.

Ανατριχιαστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ένας άντρας μυημένος στην Τζιχάντ νιώθει τον φόβο και δεν διστάζει να πει σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο ότι δεν παραδίνεται, γιατί φοβάται τις συνέπειες που θα έχει μια κίνηση σαν αυτή, ενώ μάλιστα δηλώνει ότι τρέμει για αντίποινα από το ISIS για την οικογένειά του, λόγω του ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το φρικιαστικό του έργο.

Οι ενδελεχείς έρευνες των Γάλλων ανακριτών εξάγουν το συμπέρασμα ότι οι τζιχαντιστές έχουν κατακλυστεί από κρίσεις πανικού και δεύτερες σκέψεις, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας, να εκτελέσουν στο 100% την αποστολή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκλονιστική φερόμενη ως εξομολόγηση έρχεται μετά από την είδηση θανάτου του εγκεφάλου της οργάνωσης, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Το μασκάρεμα του Αμπντεσλάμ και το κρυφτούλι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Την ίδια ώρα, η «Daily Mail» δημοσιεύει φωτογραφίες του τρομοκράτη με το νέο του καμουφλάζ, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από τις Αρχές.

Η εικόνα κυκλοφόρησε από τη γαλλική αστυνομία και δείχνει τον 26χρονο Σαλάχ Αμπντεσλάμ με περούκα και γυαλιά. Ο τρομοκράτης καταζητείται από την ημέρα της επίθεσης στο Παρίσι.

Η αστυνομία επισημαίνει ξανά ότι φοβάται να παραδοθεί, σκεπτόμενος τα αντίποινα που θα υποστεί από το ISIS, από τους θυμωμένους αρχηγούς της οργάνωσης

Ο τρομοκράτης, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αλλάξει και το όνομά του, χρησιμοποιώντας το Γιασίν Μπαγλί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα Χτες
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα Χτες
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός Χτες
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος Χτες
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα Χτες
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα Χτες
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.