E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιος είναι ο Έλληνας μουσουλμάνος που συνελήφθη στην Τουρκία για σχέσεις με το ISIS

Ο 40χρονος φέρεται να είχε εισέλθει στην Τουρκία με προορισμό τα συριακά εδάφη

Δημοσίευση 20/11/2015 | 10:05

Ποιος είναι ο Έλληνας μουσουλμάνος που συνελήφθη στην Τουρκία για σχέσεις με το ISIS

Γνωστός στις ελληνικές αρχές είναι ο μουσουλμάνος από τη Θράκη, λάτρης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία ως ύποπτος για σχέσεις με τους τζιχαντιστές.

Πρόκειται για άτομο που, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι σεσημασμένο για κλοπές και ναρκωτικά και έχει απασχολήσει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες λόγω του μίσους που φέρεται να τρέφει για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο 40χρονος φέρεται να είχε εισέλθει στην Τουρκία με προορισμό τα συριακά εδάφη, ενώ εντοπίστηκαν και άλλες διελεύσεις και πολύμηνη παραμονή του στη γειτονική χώρα, και συγκεκριμένα στην Προύσα, όπου εργαζόταν.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον πατέρα του να διατηρεί κατάστημα με θρησκευτικά είδη στη Θράκη.

Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας τον εντόπισαν και όταν διαπίστωσαν τις διαδρομές, τις επαφές, το αντικυβερνητικό παρελθόν του και την αγάπη προς τις δράσεις του ισλαμικού χαλιφάτου, τον προσήγαγαν και ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών για την απέλασή του. Του αφαίρεσαν την άδεια παραμονής στην Τουρκία, άδεια την οποία λαμβάνουν, κατόπιν αίτησής τους, Έλληνες μουσουλμάνοι που επισκέπτονται και διαμένουν στην Τουρκία. Χθες το μεσημέρι έγινε η έκδοσή του στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου.

Ο 40χρονος διατηρούσε προφίλ στο Facebook έχοντας ως ψευδώνυμο ένα αραβικό όνομα. Από εκεί διατυμπάνιζε τη δράση των τζιχαντιστών και αυτό ήταν αρκετό για να μπει στο στόχαστρο των τουρκικών και ελληνικών διωκτικών αρχών, που συνεργάστηκαν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Όμως δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, καθώς ο 40χρονος ζούσε μόνιμα στην Προύσα της Τουρκίας.

Ο 40χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μικρό χωριό ¶καρπο Ξάνθης, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του νομού, πολύ κοντά στην επαρχιακή οδό Ξάνθης-Κομοτηνής. Ο πατέρας του πουλάει αντίγραφα του Κορανίου στις λαϊκές αγορές της περιοχής.

Πέρυσι δημιούργησε προφίλ στο Facebook, χρησιμοποιώντας αραβικό ψευδώνυμο. Στελέχη των ελληνικών αρχών είχαν εντοπίσει το προφίλ του και παρακολουθούσαν τις αναρτήσεις, οι οποίες σχεδόν πάντα ήταν διθυραμβικές για την τακτική και τη δράση των τζιχαντιστών. Οι αρχές παρακολουθούσαν στενά τη λειτουργία του προφίλ και έφτασαν στην πραγματική ταυτότητα του χρήστη. Συνέλεξαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και άνοιξαν πληροφοριακό φάκελο για τη δράση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος Χτες
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική Χτες
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα Χτες
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος Χτες
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε