E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Το επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού

Δημοσίευση 19/11/2015 | 15:52

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ο ακραίος ισλαμιστής που φέρεται να οργάνωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη Παρασκευή, είναι νεκρός, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Μια ημέρα έπειτα από την τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν χθες ήταν ο Αμπαούντ.

Έπειτα από την αστυνομική επιδρομή στο κτίριο όπου διέμεναν οι τρομοκράτες, όλα τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούσαν να μάθουν αν τελικά ο Βέλγος τρομοκράτης βρισκόταν ή όχι στο διαμέρισμα-γιάφκα και αν τελικά συγκαταλεγόταν στους νεκρούς.

Τελικά, λίγη μόνο ώρα προτού ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαιώσει τον θάνατο του Αμπντελχαμίντ, η γαλλική εφημερίδα «Dernière Heure», επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες, μετέδωσε πως τόσο ο εγκέφαλος του μακελειού, όσο και ο καταζητούμενος βομβιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ, σκοτώθηκαν χθες στο Σεν Ντενί.

Χθες, όμως, πρώτη η Washington Post, μέσα από την ηλεκτρονική της έκδοση, έγραψε πως ο Αμπαούντ είναι νεκρός. Το αμερικανικό μέσο επικαλούνταν πηγές από δύο ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών, ο Βέλγος τρομοκράτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και αναγνωρίστηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία «ταίριαξαν απόλυτα», διότι το σώμα του κατά τ' άλλα ήταν διάτρητο από σφαίρες.

Η διαδικασία αναγνώρισης έγινε ακόμη πιο δύσκολη –σύμφωνα πάντα με τις αρχές– εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά την επιχειρήση στο Σεν Ντενί, το πάτωμα τους διαμερίσματος των βομβιστών κατέρρευσε, με αποτέλεσμα συντρίμμια να πέσουν πάνω στον Αμπαούντ.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην αναγνώριση των θυμάτων, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσα ήταν τα άτομα που σκοτώθηκαν στο Σεν Ντενί την Τετάρτη. Η αλήθεια είναι πως όταν η 26χρονη καμικάζι Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν –ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι– ανατινάχθηκε, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα έγιναν κυριολεκτικά κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι ‑ Χειροπέδες σε 3 άτομα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο ‑ Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού ‑ Μπήκε μέσα στο παντελόνι του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες ‑ Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews Χτες
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη

Ελλάδα Χτες
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»

Καιρός Πρωτομαγιάς: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα» ‑ Η πρόγνωση Καλλιάνου

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «θα παραμείνει ο άστατος καιρός και το Σαββατοκύριακο»

Φρίκη στη Χίο: Οικιακή βοηθός χτυπούσε στο κεφάλι και τράβαγε από τα μαλλιά 98χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 98χρονος κύριος Παναγιώτης έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, αλλά οι τελευταίες του ημέρες ήταν μαρτυρικές στα χέρια της 70χρονης οικιακής βοηθού με καταγωγή από τη Ρουμανία