E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Το επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού

Δημοσίευση 19/11/2015 | 15:52

Νεκρός ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ

Ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ο ακραίος ισλαμιστής που φέρεται να οργάνωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη Παρασκευή, είναι νεκρός, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Μια ημέρα έπειτα από την τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν χθες ήταν ο Αμπαούντ.

Έπειτα από την αστυνομική επιδρομή στο κτίριο όπου διέμεναν οι τρομοκράτες, όλα τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούσαν να μάθουν αν τελικά ο Βέλγος τρομοκράτης βρισκόταν ή όχι στο διαμέρισμα-γιάφκα και αν τελικά συγκαταλεγόταν στους νεκρούς.

Τελικά, λίγη μόνο ώρα προτού ο Γάλλος εισαγγελέας επιβεβαιώσει τον θάνατο του Αμπντελχαμίντ, η γαλλική εφημερίδα «Dernière Heure», επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες, μετέδωσε πως τόσο ο εγκέφαλος του μακελειού, όσο και ο καταζητούμενος βομβιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ, σκοτώθηκαν χθες στο Σεν Ντενί.

Χθες, όμως, πρώτη η Washington Post, μέσα από την ηλεκτρονική της έκδοση, έγραψε πως ο Αμπαούντ είναι νεκρός. Το αμερικανικό μέσο επικαλούνταν πηγές από δύο ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών, ο Βέλγος τρομοκράτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και αναγνωρίστηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία «ταίριαξαν απόλυτα», διότι το σώμα του κατά τ' άλλα ήταν διάτρητο από σφαίρες.

Η διαδικασία αναγνώρισης έγινε ακόμη πιο δύσκολη –σύμφωνα πάντα με τις αρχές– εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά την επιχειρήση στο Σεν Ντενί, το πάτωμα τους διαμερίσματος των βομβιστών κατέρρευσε, με αποτέλεσμα συντρίμμια να πέσουν πάνω στον Αμπαούντ.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην αναγνώριση των θυμάτων, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσα ήταν τα άτομα που σκοτώθηκαν στο Σεν Ντενί την Τετάρτη. Η αλήθεια είναι πως όταν η 26χρονη καμικάζι Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν –ξαδέρφη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι– ανατινάχθηκε, όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα έγιναν κυριολεκτικά κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν