E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με εντολή Τσίπρα

Τι εξηγεί ο ίδιος με επιστολή του

Δημοσίευση 19/11/2015 | 11:16

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με εντολή Τσίπρα

Να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης έχει συντάξει σχετική επιστολή παραίτησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση ήταν το γεγονός ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία».

Ο κ. Σακελλαρίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών και διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015.

Ο κ. Σακελλαρίδης, ωστόσο, επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τον Νίκο Νικολόπουλο), ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του και του ζήτησε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Η επιστολή παραίτησης

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης, αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α' Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. 

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέσσερα χρόνια φυλακή στoν Σουηδό «Πέλικο» που εξέδωσε τη σύζυγό του σε περισσότερους από 100 άνδρες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», καθώς και για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές σχετικά με γεγονότα που εκτείνονται σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών

Πολωνία: Δολοφονήθηκε Ρώσος καλλιτέχνης που ασκούσε κριτική στο Κρεμλίνο ‑ Δέχθηκε 5 σφαίρες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ρώσος καλλιτέχνης που επικρίνει το Κρεμλίνο δολοφονήθηκε στην Πολωνία

Σοκαριστικό βίντεο ‑ Εύβοια: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε δύο μαθήτριες Γυμνασίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες που είχαν δημιουργήσει έναν «κλοιό» γύρω τους

Πέθανε η ηθοποιός Ece Irtem σε ηλικία 35 ετών

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Η αιτία θανάτου

Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά o θάνατος της νοσηλεύτριας στο Ναύπλιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Τι αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για το περιστατικό

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Σε ηλικία 68 ετών

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί ‑ Ποιοι θα δουν έως και 450 ευρώ στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Αφορολόγητη και ακατάσχετη η ενίσχυση, δεν συμψηφίζεται με οφειλές και δεν προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια για άλλες παροχές - Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος αστυνομικός στο εδώλιο για δηλητηρίαση αδέσποτων γατών με φόλες

Ελλάδα 16.06.2026
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φόνο ζώου συντροφιάς κατά συρροή και σε απόπειρα, με χρήση δηλητηριώδους ουσίας

Θύμα άγριας επίθεσης φύλακας στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ελλάδα 16.06.2026
Οι ελλείψεις σε προσωπικό βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και οι αφόρητες συνθήκες κράτησης που επικρατούν δοκιμάζουν του κρατούμενους

Μάρω Κοντού: Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η ηθοποιός παρακολουθείται παράλληλα από πνευμονολόγους λόγω πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει