E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με εντολή Τσίπρα

Τι εξηγεί ο ίδιος με επιστολή του

Δημοσίευση 19/11/2015 | 11:16

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με εντολή Τσίπρα

Να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης έχει συντάξει σχετική επιστολή παραίτησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση ήταν το γεγονός ότι «τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία».

Ο κ. Σακελλαρίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών και διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015.

Ο κ. Σακελλαρίδης, ωστόσο, επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τον Νίκο Νικολόπουλο), ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του και του ζήτησε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Βουλή των Ελλήνων θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρώτος επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Η επιστολή παραίτησης

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης, αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α' Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. 

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στεγαστική κρίση: Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπισή της

Κόσμος 16.12.2025
Αυξήσεις 60% στις τιμές κατοικιών, 30% στα ενοίκια και 1,3 εκατ. άστεγοι - Το ευρωπαϊκό σχέδιο για 650.000 νέες κατοικίες ετησίως και μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Κόσμος 16.12.2025
Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Ανατροπή στη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Delarosa στο Λος Αντζελες

Κόσμος 16.12.2025
Παιδικοί φίλοι πίσω από την παγίδα θανάτου

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ελλάδα 16.12.2025
Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Κουτσούμπας σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ελλάδα 16.12.2025
Η αντιπαράθεση έγινε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε όλα τα κόμματα για φιλονατοϊκή στάση – Αντίδραση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Έσπασε τζαμαρίες σούπερ μάρκετ και βγήκε στο δρόμο ημίγυμνος, συνελήφθη άνδρας στο Ηράκλειο

Ελλάδα 16.12.2025
Ο αλλοδαπός φέρεται να χειροδίκησε σε δικαστικό επιμελητή και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή

Μιχάλης Κατρίνης: Δίωξη για 3 πλημμελήματα στον 16χρονο γιο του που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Ελλάδα 16.12.2025
«Ο νόμος ισχύει για όλους» έγραψε νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ο Μιχάλης Κατρίνης

Jet Oil: Παγώνει τους λογαριασμούς της ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης μετά το προσωρινό λουκέτο

Ελλάδα 16.12.2025
Ενεργοποιήθηκαν οι περιορισμοί που προβλέπονται από ευρωπαϊκή οδηγία σε εφαρμογή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και αποφασίστηκε το «πάγωμα» όλων των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι ‑ Απολογούνται οι πρώτοι επτά στον Ευρωπαίο ανακριτή

Ελλάδα 16.12.2025
Οι δύο κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι φέρονται να ισχυρίστηκαν πως έλαβαν επιδοτήσεις, για τις οποίες όμως δε γνώριζαν ότι έχουν δοθεί παρατύπως

Πέθανε ο Τζο Ίλι, τραγουδιστής θρύλος της κάντρι‑ροκ μουσικής

Κόσμος 16.12.2025
Ο ίδιος έκανε περιοδεία με τους Rolling Stones, τους Clash, τους Pretenders, τους Kinks, με τους Tom Petty and the Heartbreakers 17 φορές και με τις Στίβι Νικς και Λίντα Ρόντσταντ