E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελέας Παρισιού: Οπλοστάσιο πολέμου στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Θρίλερ με τον Αμπαούντ

Δημοσίευση 19/11/2015 | 00:11

Εισαγγελέας Παρισιού: Οπλοστάσιο πολέμου στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί

Η έφοδος της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα στο προάστιο του Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι είχε ως αποτέλεσμα ακόμη ένα λουτρό αίματος.

Ο εισαγγελέας στο Παρίσι έδωσε το απόγευμα συνέντευξη Τύπου, για να μιλήσει για την επιχείρηση και το αποτέλεσμά της.

Ο Φρανσουά Μολίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

  • Δύο ύποπτοι είναι νεκροί.
  • Έγιναν 8 συλλήψεις, ανάμεσα τους και μία γυναίκα.
  • Δεν επιβεβαιώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ (εγκέφαλος των επιθέσεων) και ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ. Θα γίνει ανάλυση στη νεκροψία.
  • Στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί υπήρχε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο πολέμου.
  • Οι γαλλικές δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν 5.000 σφαίρες.
  • Με την επιχείρηση εξουδετερώθηκε μια δεύτερη μεγάλη επίθεση που ετοιμαζόταν, μετά από αυτήν της Παρασκευής

Τόνισε επίσης, ότι ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση στο διαμέρισμα και από την έφοδο 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής, ενώ η πόρτα ασφαλείας προστάτεψε τους δράστες από τα εκρηκτικά και τους έδωσε χρόνο να προετοιμαστούν.

«Οι άνδρες πυροβολούσαν από απέναντι κτίριο και ξαφνικά έγινε έκρηξη, μάλλον ήταν η γυναίκα. Τα τζάμια έσπασαν, πολλά αντικείμενα έπεσαν εκτός του διαμερίσματος και βρέθηκαν στον δρόμο, όπως και κομμάτια των πτωμάτων. Είναι ακόμη εκεί. Μπορείτε να δείτε κομμάτια από κεφάλι, δέρμα και τα πλευρά», είπε χαρακτηριστικά.

Θρίλερ με τον Αμπαούντ

Ακόμη παραμένει ένα σημαντικό ερωτηματικό το αν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι ανάμεσα στους δύο νεκρούς μετά από τη μάχη των αρχών με τους οχυρωμένους υπόπτους στο Σεν Ντενί.

Η Washington Post δημοσίευσε πληροφορίες ότι ο εγκέφαλος των πολύνεκρων επιθέσεων έπεσε νεκρός κατά την έφοδο. Ο εισαγγελέας του Παρισιού όμως ήταν εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι στους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Μολίν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει έναν οριστικό αριθμό για το πόσοι σκοτώθηκαν κατά την έφοδο στο Σεν Ντενί. «Αυτήν τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δώσει ακριβή και οριστικό αριθμό για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ή τις ταυτότητές τους, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί», ανέφερε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι η αστυνομία έφτασε στο κρησφύγετο όχι μόνο χάρη σε μαρτυρίες πολιτών, αλλά εκεί τους οδήγησαν και παρακολουθήσεις συνομιλιών.

Ο Μολίν μάλιστα, για την επίθεση της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι ένα VW Polo, ένα Seat και ένα Renault Clio έφτασαν σε κομβόι από το Βέλγιο. Το Polo χρησιμοποιήθηκε από 3 κομάντος για την επίθεση στο θέατρο Bataclan, ενώ το Seat από 3 άνδρες για την επίθεση στο εστιατόριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Αλμπαθέτε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας, αποφεύγοντας την έκπληξη και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Αρσεναλ νίκησε ξανά την Τσέλσι και πέρασε στον τελικό του League Cup

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε, οι Gunners εξασφάλισαν την πρόκριση στο «Γουέμπλεϊ» με δύο νίκες επί των Μπλε

Το μήνυμα της Lufthansa στην ΕΛΑΣ για την 16χρονη Λόρα: «Ταξίδεψε μόνη της για την Γερμανία, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες»

Ελλάδα 04.02.2026
Οι Αρχές ρώτησαν πέντε φορές την αεροπορική εταιρεία, πριν απαντήσει εν τέλει για τη τύχη της ανήλικης που έχει εξαφανιστεί από τη Πάτρα

Χορεύτρια κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε τρίο με Επστάιν και πρίγκιπα Αντριου

Κόσμος 04.02.2026
«Υπήρχαν και άλλες κοπέλες, προκλητικά ντυμένες, με την ηλικία τους να φαίνεται ακόμη και 14 ετών»

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος 04.02.2026
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται

Θεσσαλονίκη: «Καρατομήθηκε» η ηγεσία του ΟΣΕΘ λόγω των καμένων λεωφορείων

Ελλάδα 04.02.2026
Η απόφαση της καρατόμησής τους ελήφθη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του πρωθυπουργού για μηδενική ανοχή σε επιτελικά σφάλματα ή αδυναμίες