E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επεισόδια στη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος

Χιλιάδες αγρότες συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσίευση 18/11/2015 | 13:28

Επεισόδια στη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη Βουλή, καθώς ομάδες αγροτών που διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο, εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι αστυνομικοί που τους αντιλήφθηκαν τους απώθησαν με χρήση χημικών, με τους αγρότες να απαντούν πετώντας νεράντζια.

Η ένταση είχε ξεκίνησει νωρίτερα, όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον οποίο μερίδα αγροτών αποδοκίμασε, με ορισμένους να τους πετάνε μπουκάλια με νερό.

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους, αλλά και για τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

«Είμαι εδώ να διαμαρτυρηθώ για το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θέλουν να εφαρμόσουν, καθώς και για τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μας φεύγουν τα παιδιά. Έχω μεγάλη παραγωγή, 480 πρόβατα με 500 στρέμματα χωράφια για τα ζωντανά, και χρωστάω παντού. Έφερα και τον μικρό Αλέξη (σ.σ. το προβατάκι) να διαμαρτυρηθεί και αυτός. Όχι ενάντια στον μεγάλο, γιατί τον ψηφίσαμε, αλλά συμβολικά δείχνει τον μεγάλο στα δόντια των δανειστών», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Τζιώλης, κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλία.

«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών αγρότες από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο, την Κρήτη.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών παίρνουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των ξεκίνησε στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη, έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί αποβιβάστηκαν από τα πλοία της γραμμής, από την Κρήτη για τον Πειραιά, οι αγρότες που ταξίδεψαν χθες για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών