LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνέλαβαν δύο τζιχαντιστές στην Κω

Καρφώθηκαν από φωτογραφίες-ντοκουμέντα με τζιχαντιστές στα κινητά τους τηλέφωνα

Δημοσίευση 18/11/2015 | 09:48

Συνέλαβαν δύο τζιχαντιστές στην Κω

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ στην Κω μετά τον εντοπισμό υπόπτων για τζιχάντ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις έρευνες και τους ελέγχους τους σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία αποτελούν τα σημεία υποδοχής των προσφυγικών ροών και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι εξονυχιστικοί έλεγχοι απέδωσαν καρπούς.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο νησί εντοπίστηκαν δύο Σύροι, οι οποίοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ για τυχόν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια, σημαία του Ισλαμικού Κράτους και τζιχαντιστών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σε μία από τις δύο φωτογραφίες, μάλιστα, ο ένας από τους δύο Σύρους που φέρονται να υποδύονταν τους πρόσφυγες, είχε ποζάρει μπροστά στη μαύρη σημαία του ISIS.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας από τους δύο άνδρες ανέφερε ότι είναι κατά του Μπασάρ αλ ¶σαντ, τον οποίο θεωρεί εχθρό του, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί ότι τάσσεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο μαρτυρούν, σύμφωνα με τις αρχές, την προσήλωσή του στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ.

Οι δύο Σύροι έφτασαν τη Δευτέρα από τα τουρκικά παράλια με λέμβο, μαζί με πρόσφυγες. Ο εντοπισμός τους σήμανε συναγερμό στις αρχές, που αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για να διαπιστωθεί το παρελθόν τους, ενώ από την Κατεχάκη σημειώνουν ότι τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν βρίσκονται στις λίστες με τους καταζητούμενους του ISIS.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Έξι νεκροί σε επιθέσεις στο Τέξας ‑ Συνελήφθη ένας ύποπτος

Κόσμος 06.12.2023
Κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ χθες σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές - Τρεις τραυματίες ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί

Δείτε βίντεο: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα 06.12.2023
Επέτειος 15 ετών από τη μέρα που δολοφονήθηκε ο έφηβος στα Εξάρχεια

«Ήταν προμελετημένο, έψαξε να βρει όπλο για να κάνει το κακό» ‑ Οργή της αδελφής της 43χρονης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 06.12.2023
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» δηλώνει ενώ για όσους ήξεραν- όπως λένε- και δεν έκαναν κάτι, σχολιάζει πως «βγαίνουν τώρα με θράσος να πουν ``α, εμείς το ξέραμε``»

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 5°C

Καιρός 06.12.2023
Λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Ελλάδα 06.12.2023
Mε 3.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός

Προφυλακιστέος ο τράπερ για τις ανατινάξεις των ΑΤΜ

Ελλάδα 06.12.2023
Τι υποστηρίζει ο γνωστός τράπερ

Mεγάλη πυρκαγιά σε διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά

Κόσμος 06.12.2023
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Τέλος στην αγοραπωλησία ακινήτων με μετρητά

Οικονομία 06.12.2023
Τι θα ισχύει για τα POS

«Μου σκότωσε το κορίτσι μου» λέει η μητέρα της 43χρονης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 06.12.2023
«Δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί πανικού»

Χωρίς ταξί και την Πέμπτη η Αττική

Ελλάδα 06.12.2023
Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τζανάκης: Μάλλον δεν είναι νέος ιός η πνευμονία που «χτυπάει» τα παιδιά

Ελλάδα 06.12.2023
«Υπάρχουν πολύ καλά αντιβιοτικά, τα έχουμε στη διάθεσή μας»

Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές εταιρείες το 2024

Κόσμος 06.12.2023
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών