E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάχη στο Παρίσι: 3 νεκροί στο Σεν Ντενί από την επιχείρηση της αστυνομίας

Επέστρεψε ο τρόμος

Δημοσίευση 18/11/2015 | 08:07

Σε κλοιό τρόμου βρίσκεται για ακόμα μία φορά το Παρίσι, με γιγάντια επιχείρηση της αστυνομίας και επίλεκτων δυνάμεων της Αντιτρομοκρατικής να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 4 τα ξημερώματα με επίκεντρο την περιοχή Σαιντ Ντενί, κοντά στο Stade de France, όπου σημειώθηκε και μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.

Όλα άρχισαν με τις αρχές να πολιορκούν διαμέρισμα στο Σαιν Ντενί, με στόχο τον φερόμενο ως εγκέφαλο των χτυπημάτων της Παρασκευής στο Παρίσι, τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από σειρά πυροβολισμών, αλλά και εκρήξεις, ενώ η συνοικία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό, με εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες να την κατακλύζουν, δημιουργώντας μια πρωτοφανή εικόνα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρχές εκκένωσαν την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα που ήταν στο στόχαστρο και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι από πριν από την αυγή άρχισε επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις οι οποίοι διαφεύγουν.

Ακολούθησε άγρια μάχη, με πυροβολισμούς, αλλά και εκρήξεις, ενώ το Σαιν Ντενί αποκλείστηκε πλήρως: οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, τα μέσα μεταφοράς δεν κυκλοφορούν στην περιοχή, η αστυνομία κάλεσε όλους όσοι εργάζονται εκεί να μην ξεκινήσουν για τις δουλειές τους, ενώ τα σχολεία μένουν κλειστά και το πανεπιστήμιο Université Paris 8 ενημέρωσε μέσω Twitter τους φοιτητές του πως θα ήταν καλύτερο να περιμένουν η επιχείρηση να τελειώσει, πριν επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά, δήλωσε πως η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σαιν Ντενί βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική εισαγγελία, η γιγάντια επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο τρομοκράτες νεκρούς – εξ αυτών μία γυναίκα καμικάζι, που, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια ανατινάχτηκε, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Ένας από τους νεκρούς σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. Έχει συλληφθεί και τέταρτο άτομο –ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους– σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο Αμπαούντ είναι μεταξύ των νεκρών ή των συλληφθέντων.

Τραγικό πρόσωπο, ένας πολίτης που φέρεται να έπεσε νεκρός από πυρά περνώντας από το σημείο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες.

Όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο κτήριο διαμερισμάτων όπου επικεντρώνεται η μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών περιέγραψε στην εφημερίδα Le Figaro άνδρας που μένει σε γειτονικό διαμέρισμα. Ο άνθρωπος αυτός, που κατοικεί στο διαμέρισμα πάνω από αυτό στο οποίο φέρονται να ταμπουρώθηκαν οι καταζητούμενοι τζιχαντιστές, αφηγείται πως άκουσε πυροβολισμούς περίπου στις 04:20 το πρωί και πως στη συνέχεια η αστυνομία τον απομάκρυνε από το σπίτι του. Είπε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας πως γνωρίζει τον άνδρα που έμενε στο διαμέρισμα αυτό, στον τρίτο όροφο, και πως εκείνος νοίκιασε σε άλλον το διαμέρισμα. Ο ίδιος είπε πως διασταυρώθηκε χθες βράδυ με τρία άτομα που πήγαιναν στο διαμέρισμα αυτό, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»