E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάχη στο Παρίσι: 3 νεκροί στο Σεν Ντενί από την επιχείρηση της αστυνομίας

Επέστρεψε ο τρόμος

Δημοσίευση 18/11/2015 | 08:07

Σε κλοιό τρόμου βρίσκεται για ακόμα μία φορά το Παρίσι, με γιγάντια επιχείρηση της αστυνομίας και επίλεκτων δυνάμεων της Αντιτρομοκρατικής να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 4 τα ξημερώματα με επίκεντρο την περιοχή Σαιντ Ντενί, κοντά στο Stade de France, όπου σημειώθηκε και μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.

Όλα άρχισαν με τις αρχές να πολιορκούν διαμέρισμα στο Σαιν Ντενί, με στόχο τον φερόμενο ως εγκέφαλο των χτυπημάτων της Παρασκευής στο Παρίσι, τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από σειρά πυροβολισμών, αλλά και εκρήξεις, ενώ η συνοικία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό, με εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες να την κατακλύζουν, δημιουργώντας μια πρωτοφανή εικόνα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρχές εκκένωσαν την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα που ήταν στο στόχαστρο και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι από πριν από την αυγή άρχισε επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις οι οποίοι διαφεύγουν.

Ακολούθησε άγρια μάχη, με πυροβολισμούς, αλλά και εκρήξεις, ενώ το Σαιν Ντενί αποκλείστηκε πλήρως: οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, τα μέσα μεταφοράς δεν κυκλοφορούν στην περιοχή, η αστυνομία κάλεσε όλους όσοι εργάζονται εκεί να μην ξεκινήσουν για τις δουλειές τους, ενώ τα σχολεία μένουν κλειστά και το πανεπιστήμιο Université Paris 8 ενημέρωσε μέσω Twitter τους φοιτητές του πως θα ήταν καλύτερο να περιμένουν η επιχείρηση να τελειώσει, πριν επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά, δήλωσε πως η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σαιν Ντενί βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική εισαγγελία, η γιγάντια επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο τρομοκράτες νεκρούς – εξ αυτών μία γυναίκα καμικάζι, που, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια ανατινάχτηκε, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Ένας από τους νεκρούς σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. Έχει συλληφθεί και τέταρτο άτομο –ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους– σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο Αμπαούντ είναι μεταξύ των νεκρών ή των συλληφθέντων.

Τραγικό πρόσωπο, ένας πολίτης που φέρεται να έπεσε νεκρός από πυρά περνώντας από το σημείο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες.

Όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο κτήριο διαμερισμάτων όπου επικεντρώνεται η μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών περιέγραψε στην εφημερίδα Le Figaro άνδρας που μένει σε γειτονικό διαμέρισμα. Ο άνθρωπος αυτός, που κατοικεί στο διαμέρισμα πάνω από αυτό στο οποίο φέρονται να ταμπουρώθηκαν οι καταζητούμενοι τζιχαντιστές, αφηγείται πως άκουσε πυροβολισμούς περίπου στις 04:20 το πρωί και πως στη συνέχεια η αστυνομία τον απομάκρυνε από το σπίτι του. Είπε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας πως γνωρίζει τον άνδρα που έμενε στο διαμέρισμα αυτό, στον τρίτο όροφο, και πως εκείνος νοίκιασε σε άλλον το διαμέρισμα. Ο ίδιος είπε πως διασταυρώθηκε χθες βράδυ με τρία άτομα που πήγαιναν στο διαμέρισμα αυτό, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος