E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάχη στο Παρίσι: 3 νεκροί στο Σεν Ντενί από την επιχείρηση της αστυνομίας

Επέστρεψε ο τρόμος

Δημοσίευση 18/11/2015 | 08:07

Σε κλοιό τρόμου βρίσκεται για ακόμα μία φορά το Παρίσι, με γιγάντια επιχείρηση της αστυνομίας και επίλεκτων δυνάμεων της Αντιτρομοκρατικής να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 4 τα ξημερώματα με επίκεντρο την περιοχή Σαιντ Ντενί, κοντά στο Stade de France, όπου σημειώθηκε και μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.

Όλα άρχισαν με τις αρχές να πολιορκούν διαμέρισμα στο Σαιν Ντενί, με στόχο τον φερόμενο ως εγκέφαλο των χτυπημάτων της Παρασκευής στο Παρίσι, τον 27χρονο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από σειρά πυροβολισμών, αλλά και εκρήξεις, ενώ η συνοικία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό, με εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες να την κατακλύζουν, δημιουργώντας μια πρωτοφανή εικόνα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρχές εκκένωσαν την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα που ήταν στο στόχαστρο και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι από πριν από την αυγή άρχισε επιχείρηση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις οι οποίοι διαφεύγουν.

Ακολούθησε άγρια μάχη, με πυροβολισμούς, αλλά και εκρήξεις, ενώ το Σαιν Ντενί αποκλείστηκε πλήρως: οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, τα μέσα μεταφοράς δεν κυκλοφορούν στην περιοχή, η αστυνομία κάλεσε όλους όσοι εργάζονται εκεί να μην ξεκινήσουν για τις δουλειές τους, ενώ τα σχολεία μένουν κλειστά και το πανεπιστήμιο Université Paris 8 ενημέρωσε μέσω Twitter τους φοιτητές του πως θα ήταν καλύτερο να περιμένουν η επιχείρηση να τελειώσει, πριν επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά, δήλωσε πως η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σαιν Ντενί βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική εισαγγελία, η γιγάντια επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο τρομοκράτες νεκρούς – εξ αυτών μία γυναίκα καμικάζι, που, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια ανατινάχτηκε, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Ένας από τους νεκρούς σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. Έχει συλληφθεί και τέταρτο άτομο –ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους– σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο Αμπαούντ είναι μεταξύ των νεκρών ή των συλληφθέντων.

Τραγικό πρόσωπο, ένας πολίτης που φέρεται να έπεσε νεκρός από πυρά περνώντας από το σημείο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες.

Όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο κτήριο διαμερισμάτων όπου επικεντρώνεται η μεγάλη επιχείρηση των γαλλικών αρχών περιέγραψε στην εφημερίδα Le Figaro άνδρας που μένει σε γειτονικό διαμέρισμα. Ο άνθρωπος αυτός, που κατοικεί στο διαμέρισμα πάνω από αυτό στο οποίο φέρονται να ταμπουρώθηκαν οι καταζητούμενοι τζιχαντιστές, αφηγείται πως άκουσε πυροβολισμούς περίπου στις 04:20 το πρωί και πως στη συνέχεια η αστυνομία τον απομάκρυνε από το σπίτι του. Είπε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας πως γνωρίζει τον άνδρα που έμενε στο διαμέρισμα αυτό, στον τρίτο όροφο, και πως εκείνος νοίκιασε σε άλλον το διαμέρισμα. Ο ίδιος είπε πως διασταυρώθηκε χθες βράδυ με τρία άτομα που πήγαιναν στο διαμέρισμα αυτό, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή με υποβοηθούμενο θάvατo ο άνθρωπος που νομιμοποίησε την πρακτική στην Ελβετία

Κόσμος Χτες
Ο Λούντβιχ Μινέλι, ιδρυτής της ελβετικής οργάνωσης Dignitas, πέθανε λίγες ημέρες πριν από τα 93α γενέθλιά του

Αυστραλία: Ακτιβιστές παραλύουν το μεγαλύτερο λιμάνι άνθρακα στον κόσμο

Κόσμος Χτες
Μέχρι την Κυριακή, τρία πλοία είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν πορεία, ενώ έχουν γίνει 141 συλλήψεις

Απεργία: Χωρίς ταξί η χώρα για δύο ημέρες

Ελλάδα Χτες
Ποιες ημέρες τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί

IRIS: Υποχρεωτικό από αύριο για όλες τις επιχειρήσεις ‑ Τι αλλάζει

Οικονομία Χτες
Καθιερώθηκαν και τα όρια των συναλλαγών με IRIS - Τι αλλάζει από αύριο

Τέλος εποχής για το ταχυδρομείο της Δανίας – Διακόπτεται η διανομή γραμμάτων

Κόσμος Χτες
Από τις 30 Δεκεμβρίου, η Δανία θα σταματήσει εντελώς τη συλλογή και διανομή επιστολών, βάζοντας τέλος σε μια παράδοση περίπου 400 ετών

Χονγκ Κονγκ: Στους 146 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε συγκρότημα πολυκατοικιών

Κόσμος Χτες
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/11) στο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court στην βόρεια περιοχή Tai Po

Πλοίο 500 ετών αναδύεται μέσα από την άμμο: Αποκαλύπτει 2.000 χρυσά νομίσματα

Κόσμος Χτες
Ένα ναυάγιο που χάθηκε το 1533 αποκαλύπτεται στη Ναμίμπια, φέρνοντας στο φως χρυσό και πολύτιμα φορτία

Diddy: Xρηματοδότησε γεύμα για περίπου 1.000 συγκρατουμένους του

Κόσμος Χτες
Αγόρασαν επίσης, επιπλέον τρόφιμα από το κυλικείο των φυλακών και τα μοίρασαν στους υπόλοιπους εγκλείστους

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή: Τι ώρα κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Μια επιπλέον ευκαιρία να ψωνίσουν έχουν σήμερα οι καταναλωτές

Λούτσα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς ‑ Ένας vεκρός και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αυτοκίνητο φέρεται να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έγραψε ιστορία με 21.000 πόντους στο NBA

Αθλητικά Νέα Χτες
Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς κόντρα στους Νετς με διαστημικό Αντετοκούνμπο